Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Η εργατική τάξη της χώρας μας έχει πείρα, μπορεί να κάνει το βήμα μπροστά"

Πανοραμικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή
μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

"Παντού οι καπιταλιστές σπεκουλάρουν με το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στα δικά μας, η αξιοποίηση της ανεργίας από αστικές γραφίδες. Αυτοί ακριβώς που δεν τους καίγεται καρφί για την καταστροφή των εργατών, επικαλούνται την καταστροφή για να εκβιάσουν συστράτευση στο δικό τους άρμα. Καμιά συναίνεση στη πολιτική τους. Πρέπει να πληρώσουν για την καταστροφή που προκαλούν. Και θα πληρώσουν μόνο αν χάσουν αυτό από το οποίο πηγάζει η εξουσία τους. Την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Ο στόχος δεν είναι ουτοπικός. Αντίθετα, με κρύο μυαλό οι εργάτες μπορούν να υπολογίσουν ένα προς ένα όσα έχουν πράγματι να κερδίσουν μόλις οι καπιταλιστές φύγουν από τη μέση. Το κείμενο του ΚΚΕ για τη διέξοδο περιγράφει βήμα βήμα τι θα κάνει η λαϊκή εξουσία. Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ χτες το βράδυ στο Σύνταγμα παρουσίασε αναλυτικά τα όργανα και το ρόλο της λαϊκής εξουσίας.

Σ' αυτά πρέπει να επικεντρώνεται πλέον η συζήτηση. Αυτό είναι άμεσο πολιτικό καθήκον για τους κομμουνιστές. Αυτήν τη δέσμευση αναλαμβάνουν χιλιάδες κομμουνιστές σ' όλη τη χώρα. Να ανοίξει αυτή η συζήτηση πλατιά στην κοινωνία, πριν απ' όλα μέσα στους χώρους δουλειάς. Ετσι που μαζί με τους αναγκαίους άμεσους αγώνες να γίνεται άμεσο το ίδιο το αίτημα να νικήσει ο λαός. Κανένας φοβισμένος. Οταν ο λαός θέλει μπορεί!

Κανένας αποπροσανατολισμός γύρω από όποια λύση συμφέρει τους καπιταλιστές δεν πρέπει να περάσει. Κανένα σενάριο για τη σωτηρία του συστήματος δεν πρέπει να υποστηριχτεί από τα λαϊκά στρώματα. Η συσπείρωση στο ΚΚΕ, η οργάνωση των αγώνων στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής είναι ο μόνος δρόμος πια.

Η ρήξη και η ανατροπή δεν είναι θέμα μιας μέρας. Είναι θέμα συσχετισμών, που πρέπει να ανατρέπονται υπέρ του λαϊκού κινήματος από σήμερα. Κανένας φόβος για την πολιτική αστάθεια. Αντίθετα ακόμα περισσότερη οργάνωση του αγώνα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανίσχυρη η αστική εξουσία. Οσο αυτοί δυσκολεύονται τόσο καλύτερα για το λαό. Όσο αυτοί αδυνατίζουν τόσο πιο ισχυρό το λαϊκό κίνημα.

Το παράδειγμα λαών που στήριξαν την όποια ελπίδα τους σε ξένες πλάτες δεν είναι το δικό μας. Ο ελληνικός λαός, επειδή ακριβώς υπάρχει με τα φωτεινά ιστορικά του παραδείγματα, το ΚΚΕ, έχει την πείρα να αντιμετωπίσει την αστική τάξη και την εξουσία της έτσι κι εκεί ακριβώς που την πονάει. Στην ίδια την παραγωγή, στερώντας από τους αστούς τον πλούτο που οι εργάτες παράγουν και τους ανήκει. Η εργατική τάξη της χώρας μας έχει πείρα, μπορεί να κάνει το βήμα μπροστά".

Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ, από τον Ριζοσπάστη, Τρίτη, 19 Απριλη 2011

2 σχόλια:

 1. Καλησπέρα φίλε μου!
  Ξανά Μεγάλη η συγκέντρωση και ξανά απόντα τα ΜΜΕ-δεκανίκια του συστήματος!

  Δεν υπάρχει πια χώρος για φόβους και δισταγμούς! Τα φωτεινά αγωνιστικά παραδείγματα του παρελθόντος και η συσσωρευμένη πείρα μας οδηγούν μόνο μπροστά!

  Μονόδρομος η (επ)ανάσταση!
  Καλή ανάπαυλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε μου γεια σου,
  είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το βήμα μπροστά, «ότι κομμένα πίσω τα γιοφύρια», όπως θα έλεγε κι ο ποιητής. Το δρόμο και τη διέξοδο την δείχνουν καθαρά οι οικονομικές εξελίξεις. Απλά δικό μας καθήκον είναι, χρέος να το πεις(;), να σηματοδοτήσουμε το δρόμο.
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή