Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

...Οι νέες επεμβάσεις έχουν ήδη σχεδιαστεί.

Υψηλές θερμοκρασίες ενώ το καλοκαίρι έφυγε ήδη*


Η βδομάδα έκλεισε με μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στην οποία οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων προσπάθησαν, εν μέσω αντιθέσεων, να τετραγωνίσουν πάλι τον κύκλο, να βρουν βολικό για όλους συμβιβασμό (πού να τον βρουν εν μέσω ανισομετρίας) αλλά και λύση σε μια κρίση που, ενώ όλοι λένε ότι ξεπεράστηκε, αυτή δείχνει τα δόντια της. 


Και ακολουθεί μια σύνοδος του ΝΑΤΟ όπου τα πράγματα 
λέγονται πιο ωμά: Οι νέες επεμβάσεις έχουν ήδη σχεδιαστεί.

Ευχάριστη νότα στη βδομάδα που πέρασε οι ορκωμοσίες δημάρχων και περιφερειαρχών, όπου κάθε πικραμένος προσπάθησε να κάνει το κομμάτι του, με πρόσχημα τον πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο. Διαφόρων ειδών διακηρύξεις έγιναν και ένα έμεινε στο απυρόβλητο: Η αντιλαϊκή πολιτική που καλούνται να εφαρμόσουν και με την οποία βεβαίως συμφωνούν...

 
Τα νέα παιδιά
 
Μια σελίδα γύρισε και για χιλιάδες παιδιά που έδωσαν ένα σκληρό αγώνα για να περάσουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή. 

Μαζί με τις ευχές για μια καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία, η επισήμανση πως η από δω και πέρα πορεία και οι σπουδές τους, δυστυχώς, δε θα είναι ανεμπόδιστες...

...Τους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το ΚΚΕ τους καλεί να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή. 

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για μόρφωση, δεμένο με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου η μόρφωση και η επιστήμη θα υπηρετούν πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες.


Με προβιά λιονταριού
 
Η κυβέρνηση εμφανίστηκε και αυτήν τη βδομάδα σα λιοντάρι, ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι. Με μια τακτική «να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι» για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών, από τη μια, με τον «κώδικα δεοντολογίας» ανοίγει το δρόμο για να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια και, από την άλλη, δηλώνει ότι δε συμφωνεί με την αξίωση της τρόικας για απελευθέρωση των πλειστηριασμών. 

Σωστά, γιατί να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί αφού τα σπίτια θα τα παίρνουν οι τράπεζες χωρίς να χρειαστεί να βγουν στον πλειστηριασμό. 

Θα τα δίνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειο και θα πληρώνουν και νοίκι στην τράπεζα. Ο «κώδικας δεοντολογίας» το λύνει και αυτό και είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα με κατεύθυνση την πλήρη άρση της όποιας, και αυτής λειψής, παρεχόμενης προστασίας στην πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών. 

Οι ρυθμίσεις που προετοιμάζουν η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών νοικοκυριών αλλά τη θωράκιση των τραπεζικών ομίλων και γενικότερα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που παριστάνει το παλικάρι, με την τρόικα συζητά παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο και στο ασφαλιστικό, έτσι που να είναι αδύνατη η οργάνωση των εργατών και οι πάντες να εξασφαλίζουν σύνταξη αφού πρώτα, θα έχουν προπληρώσει τον οβολό τους  στον βαρκάρη του Αχέροντα, για το ταξίδι στην Αχερουσία...

*Ολόκληρη η  "ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ  ΒΔΟΜΑΔΑΣ"  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου