Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Καταλάβετέ το. Ο λαός σας γύρισε την πλάτη"




 Το Τοτέμ των Ελευθεραγοριτών  
«αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός»

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας  μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.(Τρίτη, 15 Μάρτη 2012) 

Τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι, όσοι προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον παρερμήνευσαν την επιθυμία του λαού, ο οποίος δεν ήθελε νέα προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίσε ότι: «Πηγαίνουμε αναγκαστικά σε εκλογές, ας πάμε ενωμένοι και για το όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο».

... «Επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.
 
Την Κυριακή 13 του Μάη, μιλώντας στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με φανερή την πορεία της χώρας προς νέες εκλογές, εξαγγέλλοντας  «ριζικές αλλαγές» στο ΠΑΣΟΚ, μέσω της διεξαγωγής συντακτικού συνεδρίου, είπε:   «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης»,  και δήλωσε έτοιμος να «συζητήσει ισότιμα, ανοιχτά και απροκατάληπτα και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο». 

"Οι κινήσεις του Ε. Βενιζέλου,  εντάσσονται στον κεντρικό σχεδιασμό της Ιπποκράτους να σπείρει αυταπάτες περί δήθεν «αλλαγής» του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν ότι ο πυρήνας της πολιτικής του παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

«Προχωράμε στην ουσιαστική αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς, με την άμεση κίνηση των διαδικασιών για τη σύγκληση του συντακτικού συνεδρίου για την επιστροφή στη μήτρα της κοινωνίας», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος που ανακοίνωσε ταυτόχρονα και την είσοδο της «νέας γενιάς» στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διέρρεαν ότι ο Ευ. Βενιζέλος, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων ακόμα και στο «όνομα και το έμβλημα» του ΠΑΣΟΚ για να κατοχυρώσει την αναπαλαίωσή του".*

Εντάξει, θα πεις, από καιρό έχουμε συνηθίσει την ρητορική επιδειξιομανία, δηλαδή  την ακατάσχετη φλυαρία, του κ. Ε. Βενιζέλου, αλλά αυτό το περί επιστροφής  «..στη μήτρα της κοινωνίας», τι το ήθελε;

Λοιπόν, στη θέση που βρίσκεστε, τέτοιες πομφόλυγες δεν θα έλεγαν ούτε μικρά παιδιά κ. Βενιζέλο. Και θα πρέπει να γνωρίζεται, το από παλιά διαπιστωμένο, ότι πριν από τις αποτυχίες και την κατάπτωση των πολιτικών κομμάτων προηγούνταν συνήθως μια τέτοια κατάσταση, όπου τα κόμματα αυτά είχαν την δυνατότητα να ξιπαστούν. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον χαραγμένη. Συρρίκνωση (6 Μάη 2012) και διάλυση. Αυτό είναι. Καταλάβετέ το.   Ο δρόμος που πήρατε,   η ιστορία το  έχει αποδείξει,  είναι χωρίς επιστροφή. 
   
Ο λαός σας γύρισε την πλάτη. Κυριακή κοντή γιορτή.

* Ριζοσπάστης, Τρίτη 15 Μάη 2012, "Επιταχύνει την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου