Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο λαός να σηκώσει κεφάλιΠολλές Σειρήνες των αστικών επιτελείων, χρησιμοποιώντας και δημοσκοπήσεις - παγίδες για το λαό, πασχίζουν να επιβάλουν στη λαϊκή συνείδηση ότι το πολιτικό σκηνικό πλέον έχει διαμορφωθεί, με στόχο να ανακόψουν την τάση ριζοσπαστικοποίησης εργατικών δυνάμεων, λαϊκών δυνάμεων. Αυτό επιδιώκουν και με τις ενδεχόμενες νέες εκλογές.

Αυτό που πασχίζουν να επιβάλουν, επιδιώκοντας να αναμορφώσουν, να ανακαινίσουν, το αστικό πολιτικό σύστημα, είναι, αντικαθιστώντας τη φθαρμένη δικομματική εναλλαγή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην κυβέρνηση, να καθιερώσουν το νέο δίπολο «δεξιά - αριστερά». Που βολεύει τη δεξιά με κορμό τη ΝΔ στον πόλεμο της κατσαρόλας και την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να χρησιμοποιεί τον πόλεμο της κατσαρόλας για να χειραγωγεί, να εγκλωβίζει εργατικές, λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα. Ωμός εκβιασμός για να βάλουν το λαό στη στρούγκα.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί στην κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ προπαγάνδα  ήταν το «δεξιά - αντιδεξιά». Το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τη ΝΔ (δεξιά) σαν αντιλαϊκό μπαμπούλα, εγκλώβιζε λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική του, χειραγωγώντας τες στο σύστημα.            Του ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα είναι το «δεξιά - αριστερά». ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του στις σειρήνες. Τώρα να σηκώσει ανάστημα σ' αυτά τα αντιλαϊκά σχέδια. Να σηκώσει ανάστημα ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή του. Να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της ανακαίνισης του αστικού πολιτικού συστήματος, κάνοντας αδύναμους τους δύο «νέους» πόλους. Τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 8.30 το βράδυ, 
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ,  
στο Πεδίον του Άρεως.Ριζοσπάστης, Πέμπτη 10 Μάη 2012.

3 σχόλια:

 1. Ανεκδιήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας κυριολεκτικά την εξουσία που του χάρισε ο λαός (μειοψηφικά είναι η αλήθεια) και αρνούμενος να σχηματίσει δική του κυβέρνηση με την «ανοχή» των αστικών κομμάτων, όσο υποκριτική κι’ αν είναι. Μπροστά στην επικείμενη πληρωμή του ομολόγου των 450 εκ ευρώ στις 15 Μάη και την «ανάγκη εκπροσώπησης της χώρας στην ευρωζώνη» οι σοσιαλδημοκράτες βερμπαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τα έχασαν και τράπηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Μαζί τους συμπαρασύρουν και την προοπτική του λαϊκού κινήματος για παραπέρα ωρίμανση στην κατεύθυνση της ριζοσπαστικοποίησης, της ρήξης με την ευρωζώνη και την ΕΕ, της σοσιαλιστικής προοπτικής.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

  http://cms.todeltio.webnode.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το 1930 κάνανε λαϊκά μέτωπα με την σοσιαλδημοκρατία που δέκα χρόνια πριν είχανε πνίξει στο αίμα την επανάσταση στη Γερμανία.

  Το 1936 συμμαχήσανε με τους εθνικιστές στην Κίνα που κυνηγάγανε το ΚΚΚ για μια δεκαετία.

  Το 1939 υπογράψανε σύμφωνο μη επίθεσης με τον Χίτλερ.

  Το 1941 πολεμάγανε με τους Άγγλους και τους Αμερικάνους που 20 χρόνια πριν είχαν εισβάλει στην Ουκρανία.

  Το 1942 κάνανε το ΕΑΜ με πλείστους όσους.

  Το 1958 κάνανε την ΕΔΑ.

  Το 1974 υπογράψανε ότι δε θα ανατρέψουνε την δημοκρατία στη χώρα.

  Το 1989 κάνανε κυβέρνηση με τη ΝΔ για να δικαστεί μια διεφθαρμένη κυβέρνηση.

  Το 200; (δε θυμάμαι) συνεργάστηκανε με το ΔΗΚΚΙ.

  Το 2011 φυλάγανε τη βουλή από τους διαδηλωτές.

  Το 2012 αρνούνται να συνενοηθούνε με τον Τσίπρα μήπως τους γαμήσει την παρθένα ιδεολογία.

  Είναι προφανές νομίζω. Στον Περισσό σκέφτονται ξαφνικά σε ορίζοντα αιώνων.

  Ενημερωτικά: Ο Λένιν στη Μόσχα που είδατε στην εκπαιδευτική εκδρομή του Κόμματος το 1983 δεν είναι ζωντανός (αν και έχει γίνει καλή δουλειά).

  Είναι βαλσαμωμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εισαι απλά μαλάκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή