Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών»

«Όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών»
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«...στο προσκήνιο έρχεται το ουσιαστικό ζήτημα και αυτό είναι
ο ιμπεριαλισμός - καπιταλισμός,γιατί αυτός φέρνει μαζί του τον
πόλεμο, όπως η χελώνα φέρνει το καβούκι της».

Το εξελισσόμενο ματοκύλισμα στη Λιβύη αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, πως οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι και πως όσο βαθαίνει η κρίση του συστήματός τους τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται. Το μαρτυρούν όλες οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή από τα Βαλκάνια ως τον Καύκασο κι από τη βόρεια Αφρική ως τη Μέση Ανατολή. Αυτό που χαρακτηρίζει αυτήν την περίοδο τις εξελίξεις είναι η ένταση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων, καθώς διεκδικούν ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί σε βάρος των λαών της περιοχής τον ενεργειακό πλούτο, όπως και τον έλεγχο των περασμάτων πρώτων υλών.
Σ' αυτόν τον πόλεμο έχουν ριχτεί ισχυρότατα μονοπώλια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που μπλέκονται όλοι μαζί σ' ένα «κουβάρι» αντιθέσεων και διαπάλης. Τα προσχήματα πολλά και η διαπάλη τους συχνά ξεφεύγει από τα λεγόμενα ειρηνικά μέσα, καταφεύγει στην ανοιχτή στρατιωτική βία. Στην πρώτη γραμμή αυτής της διαπάλης βρίσκεται και η Ελλάδα, που, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, στηρίζει όχι μόνο πολιτικά - ηθικά, αλλά και στρατιωτικά τις εξελισσόμενες επεμβάσεις. Προβάλλει, μάλιστα, σαν προσόν της το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει τρεις βάσεις έτοιμες για άμεση στρατιωτική δράση (τη Σούδα, τον Αραξο και το Ακτιο).
Ο πόλεμος δεν ξέσπασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ που εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν έχουν έτοιμες από καιρό τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης για επεμβάσεις σε όλη την υδρόγειο, ξεχωριστά ή σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Τα προσχήματα γνωστά: Για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», την «πρόληψη των συγκρούσεων και τη διατήρηση της ειρήνης», τις «ανθρωπιστικές αποστολές», την «ενεργειακή ασφάλεια» ως και τις «κλιματικές αλλαγές». Σ' αυτό το πλαίσιο, το μακέλεμα στη Λιβύη δεν είναι ένας ακόμη πόλεμος κάπου στον κόσμο. Είναι η άμεση επαναβεβαίωση ότι ο ιμπεριαλισμός γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνος για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, για τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Γιατί οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι μεταβολές στην οικονομική, και συνεπώς πολιτική και στρατιωτική, ισχύ των καπιταλιστικών κρατών, οδηγούν στον ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα των αγορών.
Μ' αυτά τα δεδομένα χρειάζεται να εστιαστεί η προσοχή σ' αυτό που και χτες τόνισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, ότι με αφορμή και αυτόν τον πόλεμο «στο προσκήνιο έρχεται το ουσιαστικό ζήτημα και αυτό είναι ο ιμπεριαλισμός - καπιταλισμός, γιατί αυτός φέρνει μαζί του τον πόλεμο όπως η χελώνα φέρνει το καβούκι της». Η καπιταλιστική κρίση είναι βέβαιο πως θα πολλαπλασιάσει τις εστίες πολέμου. Και καθώς σ' αυτόν τον πόλεμο η ελληνική αστική τάξη παίρνει μέρος με όλα τα πανιά ανοιχτά διεκδικώντας μερίδιο στη λεία, γίνεται ακόμα πιο καθαρό πως η απεμπλοκή από το άρμα του πολέμου, συνολικά από τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, προϋποθέτει άλλο δρόμο για τη χώρα. Αυτό οδηγεί αναγκαστικά και τη λαϊκή πάλη ενάντια στον πόλεμο σε πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, σε πάλη ενάντια στην τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και την ίδια την εξουσία που συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε πάλη για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία για να σταματήσει ο λαός μας να είναι θύτης και θύμα.

Από τον "Ρ" Θανάσης Λεκάτης - ΕΠΩΝΥΜΩΣ "Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να ανατραπούν"

Η ομιλία του Καντάφι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ*

«Τα ΜΜΕ της αυτοκρατορίας προετοίμασαν το έδαφος για δράση. Δεν θα υπάρξει τίποτα περίεργο σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη». Φιντέλ Κάστρο.

Το περιεχόμενο της ομιλίας του Μουαμάρ Καντάφι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, εξηγεί και το μένος των Αμερικανών και Ευρωπαίων εναντίον του, παρ’ όλο που, τα τελευταία χρόνια, για να βγάλει τη χώρα από την απομόνωσή της, ο πρόεδρος της Λιβύης έκανε πολλά ανοίγματα τα οποία η Δύση αξιοποίησε πρόθυμα προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στα λιβυκά πετρέλαια.

Τώρα, με πρόσχημα τον εκδημοκρατισμό, η Δύση προσπαθεί να απαλλαγεί από ένα κοσμικό καθεστώς που διατήρησε παρ’ όλους τους πολυετείς αποκλεισμούς και βομβαρδισμούς (επί Ρήγκαν) την ανεξαρτησία του, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ετοιμότητά της για να προλάβει και να αποτρέψει την ανατροπή του πιο αντιδημοκρατικού και αυταρχικού σε όλη την περιοχή καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας.
Η ομιλία αυτή του Καντάφι (αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουμε πιο κάτω) ως πολύ αντιδυτική θάφτηκε από τα διεθνή ΜΜΕ...

*
Όλη η ομιλία του Καντάφι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ΕΔΩ Από Στέλιος Ελληνιάδης

"Να σταματίσει τώρα η ιμπεριαλιστική επίθεση"

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

5 σχόλια:

 1. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Λιβύη είναι η αρχή.
  Είναι ο πρώτος πόλεμος του Ομπάμα !
  Θα υπάρξει και συνέχεια ...

  Αν δεν ξυπνήσουν και δε ξεσηκωθούν οι λαοί.
  Όχι μόνο με διαδηλώσεις ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήδη αποφασίστηκε η χερσαία επέμβαση !

  Καλημέρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Φάρε γεια σου, "Αν δεν ξυπνήσουν και δε ξεσηκωθούν οι λαοί", όπως λες, και κυρίως οι λαοί της Ευρώπης, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι, οι λαοί της Ευρώπης θα ζήσουν μια καινούργια τραγωδία. Κι όμως, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αρκεί να πιστέψουν οι εργαζόμενοι στη δύναμή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και μετά την Λιβύη, ετοιμάζονται να χτυπήσουν την Συρία, το Σουδάν και αλλού !

  Όλα είναι ήδη προαποφασισμένα από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές !

  Στην Αγγλία σήμερα, έγινε μια μεγάλη διαδήλωση ειδικά από νέους που δείχνει κάτι !
  Εδώ στην Ελλάδα, κοιμόμαστε ακόμα !
  Για να δούμε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή