Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

"Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε: κάτω τα χέρια..."



Σάββας Κωφίδης: Δεν πληρώνουμε διόδια
Από το blog "Αριστερά στη Μυτιλήνη"

Όλοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη 2010 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ.


"Πατριωτισμός για μας είναι το δίκιο του λαού
και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού"
*

“Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη, συνολικά στον καπιταλιστικό κόσμο. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Το δικό τους μονόδρομο. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Πτωχεύουν το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Μας οδήγησαν στη μαζική ανεργία και τη φτώχια… Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η επίθεση στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά όλη την εργατική τάξη.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση, ότι δεν παίρνει νέα μέτρα. Λέει ψέματα, ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της. Λέει ψέματα, ότι τελειώνουν οι θυσίες. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει.

Οι θυσίες ούτε τέλος έχουν, ούτε αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε:.. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία....


*Από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Δείτε το συνημμένο (κλικ στην εικόνα)

Δελτία τύπου του ΠΑΜΕ:
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη (1 Δεκέμβρη 2010)
Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές (2 Δεκέμβρη 2010)

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ΙΙ
Από το blog ARTEKRAN




Ελλάδα σήμερα
(3 Δεκέμβρη 2010)
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρέταξε λίγο πρίν τις 12 το μεσημέρι
δυνάμεις των ΜΑΤ
στήν αρχή της Β.Σοφίας προκειμένου
να εμποδίσουν τους ανάπηρους
πολίτες, να προχωρήσουν
πρός την πλάγια είσοδο της Βουλής και να διαδηλώσουν
ειρηνικά φθάνοντας μέχρι το ύψος του Μαξίμου.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ Κλιμάκωση για «άνευ όρων» παράδοση του λαού

Nigel Farage: "Ποιοι στο διάολο νομίζεται ότι είστε.."

Απόψεις του οικονομολόγου - αναλυτή Δημήτρη Καζάκη στο
Kontra news (1 Δεκέμβρη 2010) σχετικά με την επιμήκυνση
του δημόσιου χρέους, από το blog "Βαθύ Κόκκινο"

8 σχόλια:

  1. Μου επιτρέπετε να αφήσω ένα σχόλιο ;

    Μας χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην κατεύθυνση της Οργάνωσης της Αντίστασης του Λαού μας !
    Προφανώς και νέες πιο δυναμικές ίσως και πιο πρωτότυπες κινήσεις και δράσεις !
    Και, πιστεύω, ότι θα τις δούμε !

    Γεια σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Φάρε γεια σου.
    Και βέβαια θα τις δούμε. Στο χέρι μας είναι. Η απογοήτευση ταιριάζει στις τάξεις που ιστορικά μέλλει να χαθούν. Και τέτοια δεν είναι η τάξη των εργαζομένων.
    Ναι "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ". Δουλειά, θα πρόσθετα στα όσα λες, συστηματική, ολόπλευρη, αδιάκοπη,με πίστη στο ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, στα ιδανικά του σοσιαλισμού.
    Χάρηκα για την γνωριμία. Θα τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ Καλημέρα !
    Κι εγώ χάρηκα για τη γνωριμία !

    Επί της ουσίας.
    " Απέναντι στο προπαγανδιστικό μπαράζ της αστικής τάξης, των κομμάτων και του Τύπου της, μόνο το ΚΚΕ έχει κάνει καθαρό πολύ πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, ότι άλλο δρόμο έχουν ανάγκη οι παραγωγοί του πλούτου. Εδειξε έγκαιρα τα αδιέξοδα του συστήματος, ανέλυσε έγκαιρα το χαρακτήρα της κρίσης, έδειξε ότι είναι κρίση του ίδιου του συστήματος, επεξεργάστηκε σχέδιο για μια λαϊκή οικονομία και πήρε μέτρα για να υπάρξουν αντιστάσεις, να διαμορφωθεί εκείνη η κοινωνική συμμαχία που απαιτείται, για να διεκδικήσει την ίδια την πολιτική εξουσία."

    Απλές, κατανοητές και προπάντων ξεκάθαρες κουβέντες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Φάρε σε χαιρετώ.
    Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά αν σήμερα μείνουμε στις "απλές, κατανοητές και προπάντων ξεκάθαρες κουβέντες !" δεν κάνουμε τίποτα. Αυτό νομίζω ότι εννοούσες στο πρώτο σου σχόλιο. Το ΚΚΕ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, αν δεν επανασυνδεθεί με την επαναστατική θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού. Και αυτό θα αποδειχτεί, ότι δηλαδή καθοδηγείται από τον Μαρξισμό - Λενινισμό, όχι από τις ξεκάθαρες κουβέντες μόνο, αλλά κυρίως από την συμβολή του στη δημιουργία ταξικού μετώπου, που είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή εξουσία, για την θετική προς τα συμφέροντα των εργαζομένων έξοδο από την κρίση, με δυό λόγια, από την επαναστατική του δράση. Η ζωή θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, Καλή Αγωνιστική Βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ Καλημέρα και Καλό Μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου γεια σου. Καλό μήνα, καλές γιορτές και δυνατούς αγώνες τον καινούργιο χρόνο.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή