Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"Γρηγορείτε και οργανώνεστε"


Το μήνυμα
του λαού στις δημοτικές εκλογές, μήνυμα αποδοκιμασίας της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και του Μνημονίου. Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και των κομμάτων της αριστεράς στην Αθήνα ενάντια στην «Τρίοκα τάρα», την κυβέρνηση και των συνοδοιπόρων της. Οι μαζικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με το σύνθημα «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» να δονεί την Αθήνα κατά την συγκλονιστική πορεία, κάτω από σφοδρή νεροποντή, των χιλιάδων του λαού και των φοιτητών, και μετά...η Κυβέρνηση θέλοντας να δείξει ότι πράγματι , όπως έλεγε ο αείμνηστος πατήρ του ΓΑΠ, αφουγκράζεται τον λαό κατέθεσε την Πέμπτη, στη Βουλή, τον προϋπολογισμό του 2011.
Απορρίπτοντας
και καταδικάζοντας τον προϋπολογισμό του 2011, η Αντιπολίτευση προέβλεψε, ότι ο κατατεθείς προϋπολογισμός, θα βαθύνει επικίνδυνα την ύφεση δίνοντας την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία. 

Να πως περιγράφει τον προϋπολογισμό στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό άγριας ληστείας και βασανισμού όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των μονοπωλίων, που πρέπει να συναντήσει εκτός από την οργή και την οργανωμένη αγωνιστική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής. Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις. Με τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, με την περαίωση, οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση. Οι νέες δραστικές περικοπές στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία και η απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από τις όποιες εισφορές τους βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων. Η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση θα επιδεινωθεί. Οι απολύσεις συμβασιούχων στο δημόσιο και η νέα δραστική μείωση μισθών, είναι μόνο η μία πλευρά της νέας επίθεσης στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα σε βάρος όλων των εργαζομένων. Συνοδεύεται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και τη γενίκευση της μερικής - ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Η κατάργηση δημόσιων οργανισμών, ο περιορισμός των πρώην ΔΕΚΟ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση, θα έχουν αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος και να χειροτερεύσει η ποιότητα των όποιων παροχών.  

Συστατικό στοιχείο της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί ταυτόχρονα η προκλητική κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, την κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποταγή του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην ικανοποίηση των αναγκών τους. Αυτός ο δρόμος που καταδικάζει το λαό οριστικά στην φτώχεια είναι μονόδρομος μόνο για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά λαϊκή θυσία δεν θα πιάσει τόπο γιατί για την κρίση και το έλλειμμα ευθύνεται η υψηλή κερδοφορία, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λαός μπορεί να εμποδίσει και να αποτρέψει την καταδίκη του, μόνο αν απορρίψει τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τις στρατηγικές τους επιλογές, τον «ευρωμονόδρομο». Καμία ανοχή, καμία συναίνεση. Εδώ και τώρα πρέπει να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».

Τι μένει να πεις;   Γρηγορείτε και οργανώνεστε.

Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΜ "Για δες ποιός μιλάει.."

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου καλή σου μέρα.Πραγματικά ξαφνικά σαν να απέκτησε ξανά νόημα η επέτειος μνήμης του Πολυτεχνείου.
    Εκεί που πήγαινε να πάρει χαρακτήρα πανηγυριώτικο, μην σου πω ότι είχε εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα σε πεδίο δόξης λαμπρό για τους προβοκάτορες και τα τσογλάνια τους μισθοφόρους των "σωμάτων ασφαλείας",ήρθε και έδωσε το πραγματικό νόημα της επετείου.Ένα νόημα που σήμερα κάτω από τις συνθήκες που μας επιβάλουν τα μαντρόσκυλα της ΕΕ και τα ντόπια τσιράκια τους, απαιτεί την μαχητική συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων,την κοινή πορεία την κοινή διεκδίκηση της ανατροπής μιας σάπιας κυριαρχίας.Της κυριαρχίας του καπιταλισμού που πια τίποτα δεν μπορεί να το στηρίξει παρά μονάχα ο αφανισμός της εργατικής τάξης ή τουλάχιστον μέρος αυτής.
    Δεν μπορεί,ο λαός,οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουμε,θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω την ζωή που μας ανήκει(;)
    Για να γίνει αυτό ναι,γρηγορείτε και οργανώνεστε.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, πρέπει κάποτε "να μπει το νερό στο αυλάκι" και για το λαϊκό κίνημα!

    Ας αρχίσουμε όπως γράφεις: "να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής."

    Και στη συνέχεια: "Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων."

    Και βέβαια, επειδή "στους πολέμους οι καιροί ου μενετοί", χρειάζεται να το κάνουμε όσο γίνεται γρηγορότερα και όσο καλύτερα μπορούμε οργανωμένα. Οι μεγάλες διαδηλώσεις, που αναφέρεις, και η ψήφος αποδοκιμασίας στις τελευταίες εκλογές ανοίγουν δρόμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή