Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

"Ο αγώνας κλιμακώνεται, εντείνεται, συνεχίζεται μέχρι τέλους"


Οι αστική τάξη
και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ότι η ταξική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ότι δηλαδή, από τη μια, η πολιτική που στηρίζει το εκμεταλλευτικό σύστημα, και από την άλλη, η πολιτική που υποστηρίζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, θα συγκρουστούν. Η αστική τάξη γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι η λύση των λαϊκών προβλημάτων είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας της στα μέσα παραγωγής, του σφετερισμού, δηλαδή, από την εκμεταλλεύτρια τάξη του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, με την ανατροπή της κυριαρχίας της, από τις λαϊκές δυνάμεις, και την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας. Και η αγωνία της διακρίνεται πεντακάθαρα στις προσπάθειες υποβάθμισης του μηνύματος της απεργίας της 23ης Φλεβάρη που επιχείρησαν τα αστικά ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών. Με πρώτο βιολί στη «συμφωνική», με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ορχήστρα, τον πρωθυπουργό. Την αγωνία και τον υπαρξιακό αγώνα του λαού, να τον παρουσιάζει, πάνω κάτω, σαν παιχνίδι, σαν ρουτίνα, σαν «συνήθεια των Ελλήνων», για την οποία μάλιστα δείχνει κατανόηση. «Εμείς οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να διαδηλώνουμε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ» όταν ρωτήθηκε για την πανεργατική απεργία, ενώ σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φινλανδή ομόλογό του, επανέλαβε τη γνωστή και χιλιοειπωμένη υποκριτική κρυάδα, ότι «θα ήθελα και εγώ να διαμαρτύρομαι μαζί με τους διαδηλωτές». Εκείνος όμως που «πρωτοτύπησε» ήταν ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι οι απεργίες γίνονται, για να ενισχύσουν την «αντίσταση» της κυβέρνησης στις συνόδους κορυφής της ΕΕ!! «Οι ειρηνικές πορείες είναι πολύ καλό και εγώ νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να τις χρησιμοποιεί - και τις χρησιμοποιεί - στις συζητήσεις που κάνει στην Ευρώπη». Έτσι «κατάλαβε», αλλά έστω και με αυτό τον τρόπο παραδέχτηκε, την επιτυχία της απεργίας, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης (στη ΝΕΤ).

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις πορείες σ’ όλη την Ελλάδα, η διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ, δείχνει ότι ωριμάζουν οι συνθήκες, ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τα αδιέξοδα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, συνέπεια του ξεπερασμένου ιστορικά καπιταλιστικού συστήματος, και συσπειρώνονται, οργανώνονται με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, διαμορφώνοντας έτσι συνείδηση της ταξικής τους θέσης και του ιστορικού τους χρέους. Αυτό είναι το πραγματικό συμπέρασμα και το ηχηρό μήνυμα της πανεργατικής απεργίας. «Έτσι γίνεται φανερό ότι η αστική τάξη είναι ανίκανη να παραμείνει άλλο κυρίαρχη τάξη της κοινωνίας … γιατί είναι ανίκανη να εξασφαλίσει στον σκλάβο της την ύπαρξη, ακόμα και μέσα στη σκλαβιά του, γιατί είναι υποχρεωμένη να τον ρίξει ως την κατάσταση που θα χρειάζεται να τον τρέφει αυτή αντί να τρέφεται η ίδια απ’ αυτόν. Η κοινωνία δεν μπορεί πια να ζήσει κάτω από την κυριαρχία της αστικής τάξης, δηλαδή η ύπαρξη της αστικής τάξης δεν συμβιβάζεται άλλο με την κοινωνία… Η πτώση της και η νίκη του προλεταριάτου είναι το ίδιο αναπόφευκτα».* Που σημαίνει ότι ο αγώνας κλιμακώνεται, εντείνεται, συνεχίζεται μέχρι τέλους.

* Μαρξ - Ένγκελς, Μανιφέστο του ΚΚ, σελ. 40

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
"Σφοδρή κλιμάκωση για την «ανταγωνιστικότητα» των μονοπωλίων" ΕΔΩ

ΗΠΑ "Το παράδειγμα των μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων στο Γουισκόνσιν φαίνεται να διευρύνεται" ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. "Η κοινωνία δεν μπορεί πια να ζήσει κάτω από την κυριαρχία της αστικής τάξης, δηλαδή η ύπαρξη της αστικής τάξης δεν συμβιβάζεται άλλο με την κοινωνία… Η πτώση της και η νίκη του προλεταριάτου είναι το ίδιο αναπόφευκτα."

    Όταν "μιλάνε" οι κλασσικοί, τα λένε όλα!

    Καλή εβδομάδα - καλή αγωνιστική συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε Πορτιάτη, "Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Απειθαρχία - Αντίσταση - Ανατροπή το τρίπτυχό μας! Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε!"
    Το αγέρωχο σύνθημά σου στο τέλος του κρυστάλλινου φώτο - ρεπορτάζ σου από την πανεργατική απεργία της 23ης Φλεβάρη, τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου από καρδιάς εύχομαι: Καλή Άνοιξη!
    Για μας η άνοιξη έχει ως συστατικό στοιχείο την επανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή