Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«τρελός παπάς σε βάφτισε»

Οι Gioconta΄s σε νέα κατορθώματα

"Δεν είναι μόνο η αφόρητη φλυαρία που υπομένουμε καιρό τώρα. Δεν είναι τα ψέματά τους. Δεν είναι ο κομπογιαννιτισμός τους, όταν προσπαθούν να τεκμηριώσουν "επιστημονικά" τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, η προπαγάνδα τους, που φανερώνει πως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με νήπια, η αντιφατικότητα των λόγων τους, η αβάσταχτη ελαφρότητα του δίνε στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά κυρίως αυτό που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από όλο αυτό τον κουρνιαχτό βλακείας και απειλών που έχουν σηκώσει. Το ιστορικό αδιέξοδο και το επερχόμενο τέλος του καπιταλιστικού συστήματος και της παρασιτικής τάξης τους.
Αυτός είναι ο λόγος που τους υποχρεώνει να λένε και να κάνουν τόσες ανοησίες, που είναι σίγουρο ότι, δεν θα τις δεις, δεν θα τις ακούσεις ούτε σε ίδρυμα περίθαλψης διανοητικά καθυστερημένων ανθρώπων" ...
("Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήρανε και το βόδι""

Αυτές οι διαπιστώσεις από παλαιότερη ανάρτηση μου, εμφανίστηκαν σ'όλη την έκτασή τους, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή (10 Δεκέμβρη 2010) με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της γ. γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πρωθυπουργό «για της αντεργατικές ανατροπές».
Είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός: «Αυτά που κάνουμε είναι για να διασφαλίσουμε σιγουριά και ασφάλεια, ειδικά στον εργαζόμενο, που σήμερα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή, αυτή της ανεργίας».
Αναρωτιέσαι. Ποιός είναι αυτός που λέει αυτά τα λόγια
; Ο πρωθυπουργός της χώρας!! Ο οποίος, αντί με την πολιτική του, αυτό θα ήτανε το λογικό, να διασφαλίζει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή διαβίωση του λαού σ’ αυτή τη δύσκολή συγκυρία, γέννημα και αυτή του ληστρικού οικονομικού συστήματος που υποστηρίζει, απειλεί τους εργαζόμενους με την ανεργία. Δηλαδή τι κάνει; Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τον λαό, με την πραγματικότητα που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα σε παγκόσμια κλίμακα, και με την πραγματικότητα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του διαμορφώνουν με την πολιτική τους στη χώρα. Και ζητά από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα οικιοθελώς, και όσοι θα βρίσκουν δουλειά στη καπιταλιστική γαλέρα, να είναι ευγνώμονες στον ίδιο και στη κυβέρνησή του, για το μεροκάματο της πείνας.

Προσέξτε ψέματα και υποκρισία!!
«Με το νέο πλαίσιο, ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται, ούτε υποβαθμίζονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις», λέει στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συμπληρώνει ότι με τον καινούργιο νομοθέτημα «ενισχύεται η δυνατότητα διαπραγμάτευσης και σε επιχειρησιακό επίπεδο και, μόνο όταν υπογράφεται ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, δεν εφαρμόζονται οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις». Λέει αυτά τα λόγια γνωρίζοντας ότι ήδη οι εργοδότες τον έχουν ξεμπροστιάσει μη υπογράφοντας καμιά κλαδική σύμβαση, περιμένοντας το νέο νόμο που ευνοεί τις επιχειρησιακές συμβάσεις και που τους βγάζει, στην ουσία, από την υποχρέωση να συμμετέχουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Τι άλλο από προκλητική υποβάθμιση της νοημοσύνης του λαού μπορεί να σημαίνει η φράση του πρωθυπουργού ότι «δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μία από κοινού διευθέτηση εργοδότη και Σωματείου εργαζομένων, απέναντι στο δίλημμα "απολύσεις ή συγκράτηση μισθών"» και ότι «δίνεται μία ευκαιρία μετεξέλιξης της εταιρείας και συνεργασίας εργαζομένων και εργοδοτών, για την ανασυγκρότηση των εταιρειών, για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές». Δηλαδή εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι ένα πράγμα. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι το ίδιο υπεύθυνοι για το μέλλον των επιχειρήσεων και άρα το ίδιο υπεύθυνοι με την πλουτοκρατία για την κρίση. Κατά συνέπεια το ίδιο υπεύθυνοι και για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Όταν είμαστε παιδιά και βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιου είδους παραλογισμό, λέγαμε στον φορέα του «τρελός παπάς σε βάφτισε».

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέλος σ΄ αυτές τις επικίνδυνες για την επιβίωσή του επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, έχοντας κατά νου, ότι μαζί με όλες τις αθλιότητες που του επιβάλει το σημερινό σύστημα, συγχρόνως έχει (υπέρ)αναπτύξει τους υλικούς όρους και τις κοινωνικές μορφές που είναι απαραίτητες για τον οικονομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.


Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.

11 σχόλια:

  1. Φιλε είσαι μεγάλος.Μα την παναγία, μαζευτήκαμε όλοι μας να βλέπουμε και να γελάμε με τους
    Οι Gioconta΄s σου Υπέροχη η φωτο,απίστευτος ο ΓΑΠ.
    Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου ένα είναι σίγουρο:
    "Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους!"

    Το διαπιστώνεις κι εσύ, ξανά:
    "Το ιστορικό αδιέξοδο και το επερχόμενο τέλος του καπιταλιστικού συστήματος και της παρασιτικής τάξης τους."

    Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή, δηλαδή απαξίωση παραγωγικών δυνάμεων, και πριν απ' όλα απαξίωση της εργατικής τάξης...
    Διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό εν γένει σημαίνει ανατροπή του καπιταλισμού!

    Ραντεβού στα γουναράδικα! (ΑΡΗΣ)

    Υ.Γ. Απολαυστική η Μαντόνα του Καραγκιόζη! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου γεια σου.
    Είναι αξιοθαύμαστο το πως, για άλλη μια φορά, μέσα και από την σημερινή πολιτική-κοινωνική πραγματικότητα, αποδεικνύεται η επιστημονική αξία της θεωρίας του θείου Κάρολου.
    "Η προϋπόθεση του κεφαλαίου είναι η μισθωτή εργασία. Η μισθωτή εργασία στηρίζεται αποκλειστικά στο συναγωνισμό ανάμεσα στους ίδιους τους εργάτες. Η πρόοδος της βιομηχανίας...βάζει στη θέση της απομόνωσης των εργατών μέσα από τον συναγωνισμό, την επαναστατική τους συνένωση μέσα από την οργάνωση. Έτσι..πριν απ' όλα, η αστική τάξη παράγει τους ίδιους τους νεκροθάφτες της. Η πτώση της και η νίκη του προλεταριάτου είναι το ίδιο αναπόφευκτη". Το ξέρεις. Όλες αυτές οι απειλές, οι λεζάντες, οι κοκεταρίες, αυτά τα ψευτοκαμώματα και τα τερτίπια της εκμεταλλεύτριας τάξης, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο ρόγχος του θανάτου της.
    Υ.Γ. Να που το πιο θεαματικό γκολ της χρονιάς δεν ήταν αρκετό για να πάρει ο Άρης το τρίποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς φίλε έτσι έχουν τα πράγματα για την ομάδα μου...

    ... στο σχόλιο βέβαια αναφερόμουν στην αγαπημένη παροιμία του Άρη Βελουχιώτη, που'ναι επίκαιρη στις μέρες μας (οι αλεπούδες πριν το κυνήγι, μες στο χειμώνα, μη ξέροντας αν θα γυρίσουν στη φωλιά ή θα καταντήσουν γούνες, δίναν ραντεβού στα γουναράδικα), αντίστοιχη με το "καλό βόλι".

    Καλή κι αγωνιστική εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος ο Πορτιάτης ...

    Που λες, εδώ πάει και το εξής:

    Τρελός ... αμερικάνος τον βάφτισε !!!

    Παιδιά, αρχίστε να μαζεύετε ... πέτρες !

    Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου, με συγκίνησε πολύ η αναφορά σου στην αγαπημένη παροιμία του Άρη, και προσπάθησα να την αποφύγω. Επίκαιρη και δηλωτική της αποφασιστικότητας που απαιτούν σήμερα οι καιροί από το ταξικό εργατικό κίνημα, από την πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Ναι έτσι ακαταμάχητα μπαίνει το ζήτημα. "..στις παραμονές κάθε γενικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, η τελευταία λέξη της κοινωνικής επιστήμης θάναι πάντα: «Αγώνας η αφανισμός»".
    Σε χαιρετώ. Καλές Γιορτές και Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Φάρε γεια σου.
    Αυτό που έχει αξία και το ξέρεις, είναι η ανάπτυξη του κινήματος να γίνεται στη βάση της επιστημονικής θεωρίας του Μαρξισμού - Λενινισμού. Με αυτή την προϋπόθεση η δική μας προετοιμασία, ο δικός μας εξοπλισμός αυτή τη στιγμή, θα φανεί στο κατά πόσο θα συμβάλουμε στην επαναστατική συνένωση των εργαζομένων μέσα από την οργανωμένη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος. Σ’ αυτό δίνουν εξετάσεις οι πρωτοπόρες δυνάμεις της χώρας μας.

    Σου εύχομαι, Καλές Γιορτές και Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παράλληλα και ταυτόχρονα με το παρόν μας στις καθημερινές μάχες, προβάλλουμε και την οριστική λύση στα προβλήματα του κόσμου, που είναι η Λαϊκή Οικονομία που θα εφαρμόσει η Λαϊκή Εξουσία !

    Αυτό είναι η πεμπτουσία της πολιτικής και κοινωνικής μας δράσης - Αντεύχομαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, Καλή Βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή