Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010


"Στην επίπεδη πεδιάδα και οι σωροί από χώμα
φαίνονται σαν λόφοι.
Μπορούμε να μετρήσουμε την ρηχότητα των
σημερινών αστών με το διαμέτρημα των
"μεγάλων πνευμάτων" τους.*


"Η νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τον Α. Σαμαρά για «υποταγή» σχετικά με το μνημόνιο και η εκλογή δια βοής του Α. Λυκουρέντζου ως γραμματέα της ΝΔ ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας".

Έτσι, σχεδόν πανομοιότυπα, ξεκίναγαν τη περιγραφή τους, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για τα όσα ειπώθηκαν και έγιναν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Κορυφαίο, όμως απόσπασμα της "ακατανίκητης" επιχειρηματολογίας, ανάμεσα στις θεατρινίστικες μεγαλοστομίες, στη "καταλυτική" κριτική του, σ΄όσους "πλήγωσαν" τη ΝΔ και στους ψεύτες του ΠΑΣΟΚ, που αναμασά τελευταία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αν. Σαμαράς, είναι το παρακάτω. Να διαβαστεί με έμφαση, πηγαίνοντας μία από δω και μία από κει, σαν καϊκιού κατάρτι σε θαλασσοταραχή:

"«Η ΝΔ ως κυβέρνηση ζήτησε τη συναίνεση. Ως αντιπολίτευση πρόσφερε τη συναίνεση. Αλλά ποτέ δεν δέχθηκε την υποταγή. Το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, αρνήθηκε τη συναίνεση. Και τελικά υποτάχθηκε σε ένα δρόμο αδιέξοδο! Που επιβάλλει ασκήσεις ματαιότητας και θυσίες δυσβάστακτες για τους Έλληνες πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Διευκρίνισε όμως ότι στόχος του κόμματός του δεν είναι «να φρενάρει» τις απαραίτητες αλλαγές που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το μνημόνιο, αλλά «να απαλείψουμε τις τεράστιες αδικίες, να εξουδετερώσουμε την ύφεση που προκαλεί»."*


Επί τέλους! Που ζούμε; Θα πεις. Να λέει τέτοιες μωρολογίες και να βρίσκονται άνθρωποι, όπως όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και να τον χειροκροτάνε; Επί τέλους που νομίζουν ότι απευθύνονται; Σε νήπια ή σε ηλίθιους; Μήπως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια; Όχι. Απλά, η αστική τάξη, αυτή η παρασιτική τάξη, και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι κτήμα τους και ο Ελληνικός λαός δούλος τους. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η βάρβαρη επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, η υποτίμηση της νοημοσύνης και η περιφρόνηση του Ελληνικού λαού.

Είπε. "Το ΠΑΣΟΚ..υποτάχθηκε σε ένα δρόμο αδιέξοδο!" Δηλαδή σε μια αδιέξοδη πολιτική! Κι όμως η ΝΔ του κ. Αν. Σαμαρά, παρ΄ότι αυτή η πολιτική "επιβάλλει ασκήσεις ματαιότητας και θυσίες δυσβάσταχτες για τους Έλληνες πολίτες", " ως αντιπολίτευση (της) πρόσφερε τη συναίνεση", με τη διαφορά ότι αυτή η προσφορά στο υποταγμένο ΠΑΣΟΚ, έγινε χωρίς "υποταγή". Και αφού είπε με τρόπο τσεκουράτο τη "μαύρη μοίρα" που έχουν ετοιμάσει για τον Ελληνικό λαό, μη τυχόν και τον παρεξηγήσουν τα αφεντικά του, γλυκά-γλυκα, "διευκρίνισε όμως ότι στόχος του κόμματός του δεν είναι «να φρενάρει»(!!) τις απαραίτητες αλλαγές που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το μνημόνιο, αλλά «να απαλείψουμε τις τεράστιες αδικίες(!!), να εξουδετερώσουμε την ύφεση που προκαλεί»."**

O λαός, όσο ανέχεται, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και τη προβοκατόρικη ατραξιόν "Three Stooges", το μόνο που έχει να περιμένει είναι ένταση της εκμετάλλευσης και εξαθλίωση του, το λιγότερο.
Και επειδή σωτήρες δεν υπάρχουν και θαύματα δεν γίνονται, οργάνωση και αγώνας με όλα τα μέσα. Οι ναυτεργάτες δείχνουν τον δρόμο.

* Καρλ Μαρξ, Το "Κεφάλαιο", τόμος Ι, σελ. 534
** Περισσότερα εδώ madata. gr

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ναυτεργάτες δεν δείχνουν τον δρόμο.
    Υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που δείχνει το δρόμο και αυτού που ακολουθεί το σημάδι αυτού που δείχνει που δηλαδή βαδίζει στον δρόμο και υπ αυτήν την έννοια οι ναυτεργάτες όπως και όλοι οι εργάτες μαζί πάντα βαδίζουν στον δρόμο που κάποιοι άλλοι τους δείχνουν.
    ΟΙ ναυτεργάτες λοιπόν βασίζουν σε ένα δρόμο που τους έδειξαν κάποιοι.
    Για να δούμε θα τον δουν τον γκρεμό τα βόδια ή θα πέσουν σούμπιτα όπως συμβαίνει συνήθως (όταν τον δρόμο στον δείχνει ο κυνηγός σου) στην εποχή των επαγγελματιών πολιτικών της "σύγκρουσης" (σιγά μόνο τα αυγά) και της "ανυπακοής"(αλλά πάντα στην γραμμή και στο κουπόνι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Νόθενκς,
    Ένας παλιός αγωνιστής, πολλά χρόνια εξόριστος και φυλακισμένος, από την ίδια τάξη που σήμερα ξεπουλά την Ελλάδα και την οποία προφανώς υποστηρίζεις, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, μούλεγε: "Στον πολιτικά καθυστερημένο άνθρωπο έχεις υποχρέωση να του δείχνεις το δρόμο που οδειγεί στο πραγματικό του συμφέρον, στην κατανόηση της ταξικότητας της κοινωνίας και την ανάγκη κατάργησής της, ποτέ όμως μη του δόσεις ή μην τον αφήσεις να σε πιάσει από το χέρι".
    Έτσι αντιλαβάνομαι την προτροπή του crousma
    "οι ναυτεργάτες δείχνουν τον δρόμο"
    Για να δεις τον δρόμο όμως δεν φτάνουν τα μάτια. Χρειάζεται και λογική σκέψη, που προφανώς σου λείπει. Ελπίζω να μη στη "διδάξει η συμφορά". Όπως και νάχει, το χέρι δεν πρόκειται να μας το πιάσει η πολιτική καθυστέρηση ή πολιτικοί της τάξης των κηφήνων, όπως π.χ. ο Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή