Κυριακή 4 Απριλίου 2010

"Παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε μαζί", να σώσουμε την οικονομία των τραπεζοβιομηχάνων που κινδυνεύει

"Οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο"


Ευχολόγια

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με την ευκαιρία της γιορτής του Πάσχα στέλνοντας τις ευχές του στον Ελληνικό λαό δήλωσε: "Η Ανάσταση συνδέεται με την ελπίδα, τη δύναμη της χαράς, το ξεκίνημα της Άνοιξης" και συνέχισε "Παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε μαζί, να φτιάξουμε μια Ελλάδα δημιουργική. Εύχομαι σε όλους υγεία, χαρά, δύναμη¨.Επειδή φαίνεται να κλείνει η πρώτη φάση επιβολής των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου (συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο περιοδικό TIME, όπου εξέφρασε την εκτίμηση ότι "τα χειρότερα έχουν περάσει" "..η κορύφωση της κρίσης βρίσκεται πίσω μας πλέον"), θεωρούμε ωφέλιμο να συγκρατήσουμε το πως φτάσαμε στο σημερινό....ευχολόγιο. Η σύντομη ιστορία της "κρίσης" της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ άρχισε με την αντιμετώπιση της τελευταίας κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος που με ιδιαίτερη "αποφασιστικότητα" υπηρετεί.Ξεκίνησε στα μέσα του Γενάρη με την δημοσιοποίηση του "Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Αποκέντρωσης" (αύξηση έμμεσων φόρων, περικοπές δημοσίων δαπανών, μείωση μισθών). Στην εισηγητική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο (14 Ιανουαρίου 2010) ανάμεσα στα άλλα, ο Πρωθυπουργός, είπε: "Είναι απόφασή μας να μετατρέψουμε τη μεγαλύτερη και πιο σύνθετη κρίση των τελευταίων δεκαετιών σε μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας". Έτσι άρχισε η μετατροπή της "μεγαλύτερης και πιο σύνθετης κρίσης σε ευκαιρία" για το μεγάλο κεφάλαιο, σε βάρος του λαού.
Αρχές Φεβρουαρίου. "Με μια δυναμική κίνηση(!!).. ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε χθες τα επώδυνα μέτρα που του ζητούσε η Ε. Ε. αλλά και οι αγορές"(!!!) ( Θέμα - Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010) (επιβολή φόρου στα καύσιμα, αύξηση ορισμένων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης), μέτρα τα οποία τραπεζικοί κύκλοι χαρακτήρισαν ότι βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, θεωρώντας ότι ο Πρωθυπουργός, "δείχνει μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αποφασιστικότητα για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών" (Θέμα 3/2/2010).
Στις αρχές Μαρτίου σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός με δραματικούς τόνους και απειλές προς τον λαό αναγγέλλει το συμπλήρωμα του πακέτου της πρώτης φάσης των μέτρων (νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και νέες μεγάλες περικοπές στις δαπάνες και στους μισθούς), κηρύσσοντας πόλεμο ενάντια στο λαό
"Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου" τονίζοντας ότι "οι αποφάσεις μας είναι επιβεβλημένες, αλλά είναι μόνο η αρχή" και ότι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση "θα σηματοδοτήσουν μια ανατροπή σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα" και ότι για τη χώρα μας τελειώνει μια ολόκληρη εποχή. Και πρέπει να τελειώνουμε με αυτή δια παντός" Τέλος αφού αναγνώρισε με συμπόνια, είναι αλήθεια, ότι "το βάρος θα πέσει στις πλάτες των μισθωτών" δεν παρέλειψε να καθησυχάσει το"υγιές" κεφάλαιο λέγοντας "δεν βάζουμε απέναντί μας την υγιεί επιχειρηματικότητα και το κεφάλαιο που επενδύει.., "υποσχέθηκε ότι
θα ενισχύσει τις επενδύσεις και θα δώσει κίνητρα" έκλεισε κάνοντας έκκληση στα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων λέγοντας ότι : "το πατριωτικό καθήκον του λαού είναι σήμερα η αποδοχή των νέων μέτρων" "πρώτα απ' όλα να παλέψουμε να σώσουμε την πατρίδα, τα παιδιά μας από το εφιαλτικό ενδεχόμενο μιας χρεωκοπίας..οι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς, της καθημερινής μάχης, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα" Για σκέψου! Οικονομική ολιγαρχία και εργαζόμενοι ένα πράγμα για τον κ. Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ.
Ακολούθησαν τα γνωστά κόλπα των προπαγανδιστών του ΠΑΣΟΚ, "Περί φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ" "Δεν μας ταιριάζουν τα μέτρα, αλλά είναι αναγκαία", "σκληρά αλλά δίκαια μέτρα" "θα πιάσουν τόπο" "δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού", κλπ.
("...αρκεί, βέβαια, τα προβλεπόμενα μέτρα να υλοποιηθούν χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παλινωδίες" Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒ, 14 Μαρτίου 2010 Capital.gr).
Και σήμερα Κυριακή του Πάσχα ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ξανασερβίρει αυτή την εξόφθαλμα ανόητη, σε τελευταία ανάλυση, προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας περί συνυπευθυνότητας εργαζομένων και τραπεζοβιομηχάνων για το ξεπέρασμα της κρίσης, για την πορεία της χώρας. "Θα τα καταφέρουμε μαζί, να φτιάξουμε μια Ελλάδα Δημιουργική" Δηλ. εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, και αγρότες, μαζί με τους εκμεταλλευτές τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να σώσουν το οικονομικό σύστημα που κινδυνεύει. Δηλαδή ζητά από τους εργαζόμενους να σώσουν το δυνάστη τους. Και δεν τους φτάνει να υπακούσουν οι εργαζόμενοι τις ευχές τους για ένα αταξικό, απολιτικό ξεπέρασμα της κρίσης. Θέλουν και εύχονται οι εργαζόμενοι να το κάνουν με τη δύναμη που τους δίνει η χαρά των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με χαρά!!
Τι κυνισμός!! " Ένας Έλληνας αυτοκτονεί κάθε μέρα λόγω χρεών" (Το 2009 οι αυτοκτονίες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν κατά πολύ τους 400, ενώ και για τη χρονιά που διανύουμε οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες - Δεκάδες άτομα τηλεφωνούν στη γραμμή βοήθειας - Πρώτο Θέμα)
Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν και χωρίς τους εκμεταλλευτές τους. Και αν ακόμα αυτό μοιάζει με όνειρο είναι ακριβώς ένα όνειρο που αξίζει και που μπορούν σήμερα οι εργαζόμενοι, έχουν ωριμάσει οι υλικοί όροι γιαυτό, να το κάνουν πραγματικότητα, με την ενότητά τους και τον οργανωμένο τους αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου