Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

...αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι να απαντήσουν με κοινό μέτωπο στην επίθεση του κεφαλαίουΕμποροϋπάλληλοι Αθήνας: Συγκέντρωση 
ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας οργάνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή το πρωί, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στον κλάδο, με αφορμή τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιχειρησιακά σωματεία και 
ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων συμμετέχει στην απεργία με το σύνολο των κλαδικών αιτημάτων, σημείωσε η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του σωματείου. Υπενθύμισε πως οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων έχουν προτείνει στην Ομοσπονδία την οργάνωση κλαδικής απεργίας με πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που να αγκαλιάζει το σύνολο των εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες. 

Ανάμεσα σε αυτά η υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με μισθό 920 ευρώ, η κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης, η κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και η κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας.

Τόνισε ακόμα πως η σταθεροποίηση της οικονομίας και η ανάπτυξη για την οποία κάποιοι πανηγυρίζουν δεν θα φέρει τίποτε θετικό στους εργαζόμενους. Υπενθύμισε το παράδειγμα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», η οποία έχει προχωρήσει στην εξαγορά άλλων αλυσίδων, απόδειξη της ανάπτυξης της κερδοφορίας της, και τώρα επιβάλλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία.


Να απαντήσουν με κοινό μέτωπο στην επίθεση του κεφαλαίου,  κάλεσε αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους ο Κωνσταντίνος Παππάς, γραμματέας του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας. 

Σημείωσε πως τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία έχουν στόχο να εκτοπίσουν από τη μια τους μικρούς επαγγελματίες και να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό από την άλλη.

Μετά τη συγκέντρωση οι εμποροϋπάλληλοι προχώρησαν 
σε εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου