Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«...Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας, του σοσιαλισμού»

Γερμανία: Μαζική και δυναμική συμμετοχή του ΚΚΕ και 
της ΚΝΕ στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις 


Εκατοντάδες εργαζόμενοι, Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες, Γερμανοί και εργαζόμενοι άλλων εθνικοτήτων διαδήλωσαν δυναμικά στα μπλοκ του ΚΚΕ σε όλη τη Γερμανία στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της Πρωτομαγιάς. Με τα συνθήματα «Εργάτη χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά» και «Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων», ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος στο Βερολίνο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη, τη Νυρεμβέργη, την Κολωνία, το Ντίσελντορφ και σε πολλές άλλες πόλεις.

 

Με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους διατράνωσαν ότι «το εργατικό - λαϊκό κίνημα, παλεύοντας αντικαπιταλιστικά - αντιμονοπωλιακά σε κάθε χώρα, προσθέτει τη δική του συνεισφορά στην αποδυνάμωση και ανατροπή του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος που ονομάζεται ΕΕ. 

Η αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία θα είναι προσφορά στη διεθνιστική πάλη των λαών, θα επιταχύνει την εμφάνιση συνθηκών για την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και σε άλλες χώρες. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας, του σοσιαλισμού», όπως ανέφερε το κάλεσμα του Κόμματος.
 
Στον αντίποδα, και με κεντρικό σύνθημα «Καλή εργασία - Κοινωνική Ευρώπη», οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού εκθείασαν στις ομιλίες τους στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τη γραμμή της «κοινωνικής συναίνεσης» και της κοινωνικής «ειρήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου