Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Με βάση αυτή να διαμορφώσουν το κριτήριο της ψήφου...

Γιατί ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ;*

 
Με ποια κριτήρια θα πρέπει οι εργαζόμενοι, τα φτωχά 
λαϊκά στρώματα να σταθούν μπροστά στην κάλπη;  
 
Πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις εκλογές με βάση τα δικά τους συμφέροντα; Ο νους θα πρέπει να είναι στην επόμενη μέρα των εκλογών και το τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός.
 
Την επομένη των εκλογών, όλα όσα ευθύνονται για την κατάσταση των εργαζομένων θα είναι εδώ. Τίποτα δεν θα έχει αλλάξει, είτε αποδυναμωθεί η συγκυβέρνηση και ισχυροποιηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είτε όχι.

Τα μονοπώλια θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο στην οικονομία. 

Για την ανταγωνιστικότητά τους, θα συνεχίσουν να ζητάνε μέτρα και ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων, του λαού. Η ΕΕ θα είναι κι αυτή εδώ, είτε στο Ευρωκοινοβούλιο ενισχυθούν οι σοσιαλδημοκράτες όλων των αποχρώσεων, είτε οι «φιλελεύθεροι».

Για παράδειγμα, οι ερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να απαλλάξουν το φτωχομεσαίο αγρότη από την ΚΑΠ, που θέλει να τον ξεκληρίσει, για να ενισχυθούν οι αγροτοκαπιταλιστές, να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε ακόμα λιγότερα χέρια. Δεν πρόκειται να απαλλάξουν τον αυτοαπασχολούμενο από την επιθετικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που διεισδύουν και κυριαρχούν σε κάθε τομέα της οικονομίας.

Οι νεολαίοι δεν πρόκειται να σωθούν από την ανεργία, δεν θα ξυπνήσουν σε μια χώρα όπου οι εργασιακές σχέσεις θα προσομοιάζουν έστω σε αυτές που γνώρισαν οι γονείς τους τις προηγούμενες δεκαετίες, σε μια προηγούμενη φάση εξέλιξης του καπιταλισμού.

Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για το ποιο θα κυριαρχήσει σε βάρος του άλλου, θα συνεχίσουν να οξύνονται και να τροφοδοτούν αντιθέσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις διαφορετικών κρατών, αλλά και στο εσωτερικό τους.

Τα μέτρα που βρίσκονται στην «ουρά» και αφορούν σε ζωτικής σημασίας αναδιαρθρώσεις για το κεφάλαιο (ιδιωτικοποιήσεις, απελευθερώσεις τομέων της οικονομίας, μέτρα που μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης) δεν πρόκειται να αποσυρθούν, ακόμα κι αν το μείγμα της διαχείρισης τροποποιηθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ, ακόμα κι αν παγιοποιηθούν τα σημάδια για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Άρα, καμιά ανατροπή δεν πρόκειται να υπάρξει προς όφελος του λαού την επομένη των εκλογών, όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει, στο βαθμό που θα αφορά την ανακατανομή ψήφων ανάμεσα σε κόμματα που θέλουν να ασκήσουν διαχείριση στο έδαφος του καπιταλισμού και στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ υπόσχονται στο λαό ότι το δικό τους μείγμα θα τον σώσει. Που του λένε ότι με την ενίσχυσή τους όλα τριγύρω θα αλλάξουνε, ενώ όλα θα μένουν ίδια...


 ...Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Με βάση αυτή να διαμορφώσουν το κριτήριο της ψήφου. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα μαζί του, από το αν προσεγγίζουν κριτικά την πολιτική του πρόταση. 

*Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου