Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

"Φτάνει πια. Αρκετά!! Ο λαός με τον αγώνα του να απαιτήσει και να επιβάλει ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ"



ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Σε εφαρμογή το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις.

"Ξεκινάνε από την 1η Γενάρη οι διαδικασίες για το πέταμα στην ανεργία 150.000 δημοσίων υπαλλήλων "Σ' εφαρμογή μπαίνει από 1/1/2012 ο νόμος (Ν. 4024/2011) για την «εργασιακή εφεδρεία» με τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να προσαρμόσει τον κρατικό μηχανισμό στις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων. Αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να απολυθούν μέσω «εφεδρείας» 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011 και περισσότεροι από 150.000 μέχρι το 2015, όπως έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα…" *

"...Περιγράψαμε πιο πάνω με συντομία το βιομηχανικό πόλεμο των κεφαλαιοκρατών μεταξύ τους. Ο πόλεμος αυτός έχει το χαρακτηριστικό ότι οι μάχες σ' αυτόν κερδίζονται λιγότερο με την στρατολογία και περισσότερο με την απόλυση στρατού των εργατών. Οι στρατηγοί, οι κεφαλαιοκράτες, συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιος μπορεί να απολύσει περισσότερους φαντάρους της βιομηχανίας..." (Καρλ Μαρξ, "Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο" σελ. 59)

Αυτή είναι η καπιταλιστική πραγματικότητα. Υπάρχει όμως και η «πραγματικότητα» της αστικής τάξης, που εκφράζεται, με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, στους άστεγους, άνεργους και άπορους, στα θύματα δηλαδή, της καπιταλιστικής κρίσης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυβέρνηση σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αποφάσισε χθες, με τη συμμετοχή και της Εκκλησίας, ως άλλη διευρυμένη φιλάνθρωπος ΜΚΟ, να "περιθάλψει" τους απολυμένους "φαντάρους της βιομηχανίας".

«Η χώρα μας σήμερα δίνει δύο μάχες: Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ. Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής...». Είπε προχθές, ο Λουκάς Παπαδήμος, στη "διευρυμένη σύσκεψη" (“διευρυμένη”, και τι στο κόσμο!! Στις ετικέτες δεν παίζονται).

Ειλικρινά, μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος και ο κυνισμός αυτών των ανθρώπων. Έχουνε μετατρέψει την Ελλάδα σ' ένα γκέτο ανέργων μέσα στην ΕΕ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, και μας χλευάζουν κι από πάνω. Σε μια περίοδο που "…οι άνεργοι προσεγγίζουν το 1 εκατ. και οι οικογένειές τους δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν, κυβέρνηση και Εκκλησία αποφάσισαν να δείξουν τάχα κοινωνική ευαισθησία. Και εκεί που η οικονομική κρίση, που προκλήθηκε από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που φούσκωσαν στα κέρδη, από τη δουλειά των εργαζομένων, αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις τους σε όφελός τους, με πολιτική που εξαθλιώνει το λαό, ετοιμάζονται να πετάξουν κυριολεκτικά στους εξαθλιωμένους ένα ξεροκόμματο για να μην πεθάνουν από την πείνα..." **

Θέλουν να κρυφτούν αλλά το κυνήγι του κέρδος, δεν τους αφήνει. Την ίδια στιγμή που "δείχνουν" ότι τους έχει πάρει ο πόνος για τους "εξορθολογισμένους" εργαζόμενους, (“εξορθολογισμένους" και τι στο κόσμο!! Στις ετικέτες δεν παίζονται) σαν μανιακοί φορομπήχτες, επιτίθενται στην εργατική λαϊκή οικογένεια, που έχει εξαθλιωθεί από την ανεργία και τη φτώχεια.

«Έχουν αποθρασυνθεί. Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, έχουν πάθει φορολογικό αμόκ και προκαλούν την εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί από την ανεργία και τη φτώχεια. Αφού ο γάμος είναι τεκμήριο εισοδήματος που καλύπτει μάλιστα το αφορολόγητο όριο, όπως τεκμήριο είναι ακόμα και για τον άνεργο το σπίτι και το αυτοκίνητο που κάποτε απέκτησε, είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν φορολογούν την ύπαρξη παιδιού. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση. Στα τσακίδια τα χαράτσια, οι φόροι, η ληστεία για τα κέρδη των μονοπωλίων μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα επιβάλλουν». (Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης)

Ο λαός με τον αγώνα του να απαιτήσει και να επιβάλει

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάνουν χρόνο. Επιτακτικά σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, να οργανώσουν την πάλη και τη συμμαχία τους με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής. Λαϊκή συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού.

* «Σε εφαρμογή το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις» ΕΔΩ

** «Ελεημοσύνη» αντί για σταθερή δουλειά και ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους» ΕΔΩ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΔΩ

10 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΟΝ: Εχουμαι και λέμαι: Το "Χ" (CHI) το βρίκαμαι πρόσφατα στο CERN της Ελβετίας (λεφτά όμως δεν βρίκαμαι στην Ελβετία!!), το "Ψ" (PSI) το βρίκαμαι και αυτό ... αναγκαστικά δια μέσου της ΔΥΝΑΤΗΣ οικονομίας μας, τώρα μας υπολοίπεται το "Ζ" !! Που θα πάει που θα βγει, θα το βρούμαι και αυτό ! Και έτσι θα έχουμαι και τους 3 ΑΞΟΝΕΣ του ... ΚΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ ΤΡΙΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΧΨΖ)!! ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ, κυκλοφορούν Καρτεσιανά τριδιάστατα συστήματα με ... 2 Αξόνες, ως επί το πλείστον τα ονόματα τους αρχινούν από το "ΠΑΠΑ...", όπως λόγου χάριν: Παπάρας, Παπάρια, Παπατζίδες, .... ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ !
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαυτήν την Χώρα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ της ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σαυτήν την Χώρα βασίζονται στο τρίπτυχο: Ανθελληνισμός, Εφιαλτισμός και Σατανισμός ! Την Χώρα αυτή την ΚΡΑΤΟΥΝ στην ΖΩΗ μόνο το φιλότιμο των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού ! Αυτό το βοθρόδες τρίπτυχο των ΘΕΣΜΩΝ, επιζεί με της πλάτες των ΞΕΝΟΝ, φτιάχνωντας και πολιτικές βοθροπαράγκες της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ/Ελληναράδες (Σιωνιστική αντίληψη-ΜΗ Ελληνική) και άλλα ξένα μη ταυτόσημα με την Ελληνική μας Παιδεία! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και ως προέκταση αντικειμένικα εκ συναγωγής (μουσική ορολογία) οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ των ΘΕΣΜΩΝ, διέπωνται από ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που τα εφαρμόζουν στην πράξη (απόδειξη: Το σήμερα είναι προέκταση του χθές), δικαιολογίες για τους Λειτουργούς των ΘΕΣΜΩΝ δεν πρέπει να υπάρχουν και ούτε υπάρχουν! ΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΜΕΤΟΧΟΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ !!! Η άλλη (η ... "κλασική) ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Crousma, εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Luthier, σου εύχομαι και στη καινούργια χρονιά να είσαι το ίδιο δημιουργικός, με υγεία και δύναμη, να συνεχίσεις με την ίδια αφοσίωση στην ελληνική παράδοση και το μεράκι σου για την τέχνη, να προσφέρεις με την μεθοδικότητα που σε διακρίνει, τις κατασκευαστικές γνώσεις σου, στους φίλους blockers και όχι μόνο.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Η ευχή από μόνη της δεν αρκεί, χρειάζεται αγώνας, θάρρος και επιμονή για να μη χαθεί η μάχη, ή οι επόμενες μάχες που ακολουθούν, και οι οποίες θα είναι δύσκολες για το εργατικό κίνημα! Ενότητα και πάλη για να υπάρξει ελπίδα για Καλή Χρονιά!
    Σου εύχομαι υγεία και καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Scorpion,
    σου εύχομαι από καρδιάς, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και δύναμη.

    Ζούμε σε μια δύσκολη, αλλά συγχρόνως ενδιαφέρουσα εποχή. Όπως και νάχει, ο λαός και το εργατικό κίνημα της Ελλάδας, θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, και αντλώντας πείρα από τις παρακαταθήκες των μεγάλων αγώνων και θυσιών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, θα υλοποιήσει τις προσδοκίες του μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδερφέ...προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα να ζητάς εκλογές...ο λαός (η λέξη στην Ελλάδα θέλει ανάλυση μεγάλη) δεν πρέπει να ενδιαφέρεται καθόλου για εκλογικές μάχες, αλλά για άλλου είδους μάχες...ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ!!!
    Καλη χρονιά σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας αφήσουμαι της .... ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ κ. τα ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣΤΙΚΑ !! Ας πούμαι τα ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ και την ΣΚΑΦΗ, ΣΚΑΦΗ !! Σιγά μην μας ενδοιαφέρουν οι ... άποροι κ. άστεγοι !! ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ!! ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11, ΝΑΙ ή ΟΥ;; ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΤΟ ΝΟΘΡΟ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΥΡΙΟ!! ΞΑΝΑ: ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11 ΝΑΙ ή ΟΥ ;;; ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΜΕ ΦΟΒΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Θεόφραστε γεια σου,
    Όχι απλά εκλογές, αλλά ως μορφή πολιτικού αγώνα όπου “…Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Καμία ανοχή στη συγκυβέρνησή τους. Εκλογές τώρα, για να καταφέρει ο λαός ισχυρό πλήγμα στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του «ευρωμονόδρομου» και ταυτόχρονα κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης και αντεπίθεσης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Λαϊκή συμμαχία τώρα για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία”.

    Φίλε Θεόφραστε, γνωρίζεις ότι πολιτική δεν σημαίνει μαύρο ή άσπρο, όπως φαίνεται σήμερα, την ιστορική στιγμή που κορυφώνεται η κρίση του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων που είμαστε υποχρεωμένοι να τις διακρίνουμε, πολύ δε περισσότερο, οι οργανωμένες λαϊκές δυνάμεις. Το μόνο που δεν χρειάζεται, είναι το να προσεγγίζουμε ή να εκτιμάμε την εποχή που ζούμε με απλοϊκότητα ή ακόμα χειρότερα με απολυτότητα.

    Το καπιταλιστικό σύστημα, με όποια πολιτική μορφή διακυβέρνησης και να εμφανίζεται, είναι σε τελευταία ανάλυση, η δικτατορία του κεφαλαίου. Σημασία έχει, σχετικά με τις εκλογές, πιο είναι το περιεχόμενο που δίνει κανείς σ' αυτές.
    Οι κοινοβουλευτικές εκλογές, στον υπεραναπτυγμένο σήμερα, μέχρι σήψης, καπιταλισμό, όπου έχουν συγχρόνως υπερπληρωθεί οι υλικοί όροι και οι κοινωνικές μορφές που είναι απαραίτητες για τον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο, στην κοινωνική αλλαγή, με ειρηνικά και νόμιμα μέσα, που σημαίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, για την εργατική τάξη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε υποχρεωμένοι, όσοι καταλαβαίνουν το τι παίζεται, να βαδίσουμε.
    Σου εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ανώνυμε,

    ...ΞΑΝΑ: ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11 ΝΑΙ ή ΟΥ ;;; ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΜΕ ΦΟΒΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!! και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!! Έτσι κάπως τελειώνει συνήθως το παραμύθι.

    Ποιες είναι οι ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ και πια τα ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣΤΙΚΑ !! Για να καταλάβω.

    Φίλε Ανώνυμε, χάνεσαι στο ίσιωμα. Το καπιταλιστικό σύστημα, με όποια πολιτική μορφή διακυβέρνησης και να εμφανίζεται, είναι σε τελευταία ανάλυση, η δικτατορία του κεφαλαίου. Αυτή η διαπίστωση ισχύει από την εμφάνιση του καπιταλισμού. Το ζητούμενο δεν είναι να “ΛΕΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ” αυτό ή εκείνο που υπαγορεύουν τα αστικά ΜΜΕ, ή να αναμασάμε την αστική ή οπορτουνιστική προπαγάνδα, αλλά αντίθετα να αναδείχνουμε την πραγματική και όχι την επιθυμητή εξέλιξη, τις πραγματικές και όχι τις ενδεχόμενες κοινωνικές-οικονομικές σχέσεις, παρουσιάζοντας στο λαό, στους εργαζόμενους, μια ολοκληρωμένη εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, σαν καθορισμένου συστήματος σχέσεων παραγωγής, ώστε φανερώνοντας τον αναγκαίο χαρακτήρα της εκμετάλλευσης και της απαλλοτρίωσης των εργαζομένων μέσα σ' αυτό το σύστημα, να σηματοδοτούμαι δηλαδή, τη διέξοδο εκείνη απ' αυτό το καθεστώς, την οποία υποδείχνει η οικονομική εξέλιξη.

    Σε χαιρετώ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φ.Σαχινίδης: Εν δυνάμει προδοσία για το χρέος !!!
    -------------------------------------------------
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΥΡΙΕΣ κ. ΚΥΡΙΟΙ !! ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή