Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Φοιτητές διέκοψαν ομιλία Μπακογιάννη - Πρετεντέρη

"Την αντίδραση φοιτητών προκάλεσε η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γ. Πρετεντέρη, σε Forum της Liberation. Σκληρή κριτική, για τη στάση τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πώς αντέδρασαν. Δείτε το βίντεο (Vid)

Παρέμβαση στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, στη Λυών, έκαναν Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι, με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, και είχε θέμα, "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, φοιτητές διέκοψαν τις ομιλίες και διάβασαν μια ανακοίνωση, ασκώντας σκληρή κριτική στους δύο ομιλητές, για τη στάση τους στα γεγονότα στην Ελλάδα (ολόκληρη η παρέμβαση των φοιτητών στο τέλος του κειμένου).

Οι φοιτητές καταγγέλλουν, ότι ο συντονιστής της συζήτησης ζήτησε τρεις φορές, η παρέμβαση να είναι σύντομη, ενώ άνθρωπος της ασφάλειας προχώρησε προς το μέρος του φοιτητή που διάβαζε την ανακοίνωση...."*

Προσέξτε, κατά την διάρκεια της φοιτητικής παρέμβασης, την αμηχανία των δυο ατόμων (!) που είχε καλέσει η ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, Liberation, να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
H συνέχεια του κειμένου και το Video ΕΔΩ

* Από το news247.gr

5 σχόλια:

  1. (ΣΧΟΛΙΟ, για την ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφορικά Δικαστηριο Χάγης κ. ΠΓΔΜ/FYROM)
    Αυτό που συχενώμαστε είναι όταν ο Πολιτικός Λόγος γίνεται ... Εκκλησιαστικός ! Η Πάλη, ο Αγώνας για τον Σοσιαλισμό, Ειρήνη και όλα τα Αγαθά, μπορεί να ακούγεται Ουτοπικά αλλά ο ΔΡΟΜΟΣ προς ΕΚΕΙ πρέπει να είναι Πραγματικός και Ρεαλιστικός ! Δεν μπαίνουμε στην Διαδικασία να Σας αναφέρουμε τσιτάτα από Μάρξ/Ενγκέλς κ. Λένιν, όπως συνηθείζουν να κάνουν οι αγγράματοι "Ελληναράδες" διαστρεβλώνοντας την "Αρχαία Ελλάδα" τους της φιλοσοφείας και επιστήμης ! Αλλά, καλά θα κάνουν οι φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και όλοι οι ... "Αγαπάται Αλλήλους" να μην κατέβουν στο επίπεδο των Κοινονικών και Πολιτικών/Επιστημονικών Ανιστοριτών Λαθών ! Δεν μπαίνουμε στην ... Χρονοβόωρα Διαδικασία Μελετών, Τυρβάζοντας περί "Γεωγραφίας κ. Τοπολογίας", "Προσδιορισμού κ. Απροσδιοριστίας" ! Δίοτι ανέκαθεν, τα συμφέρωντα έχουν απευθείας σχέση με το επίπεδο Παιδείας-Πολιτισμού, Το επίπεδο Παιδείας-Πολιτισμού σου ανοίγουν τους Οφθαλμούς για να δείς και να Καταλάβεις/Ερμηνεύσεις την Αναγκαίοτητα, ώστε να τροποποιήσεις την Ζωή σου, την Κοινωνία σου ! Απλά Ελληνικά: Αλλά τα Συμφέρωντα του Κινέζου κ. άλλα του Ουγκαντέζου ! Αλλά τα Συμφέρωντα Γερμανού κ. άλλα του Θιβετιανού ! Αλλά της ... Μαρίκας κ. άλλα της ... Τατίκας ! Και έτσι βλέπουμε ότι στην Ελλάδα "ΟΛΟΙ" είχαν τους Οφθαλμούς τους κλειστούς δίοτι δεν "ΕΙΧΑΜΑΙ" ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! Είχαμαι της ΚΟΡΩΝΕΣ των αγγράμματων "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ" απο την μια μεριά, και από την άλλη τους Πολιτικά Παραδωμένους .... Θρησκόληπτους Παραδωμένους ! Παρότι που σας συνηστούμαι θερμά, να διαβάσεται Μάρξ/Ενγκέλς/Λένιν, εμείς εντοπίζουμαι ορισμένα ΧΟΝΤΡΑ λαθάκια τους, αναφορικά με τους ... "ΜΙΚΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ" !! Διότι σήμερα (εδώ και 2 χρόνια) ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτός ο "ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ", μπορούν να ΤΙΝΑΞΟΥΝ στον ΑΕΡΑ όλο αυτό το Σάπιο Παγκόσμιο Οικονομικό/Χρηματοοικονομικό Σύστημα !! Αλλά εσείς διαλεγώσασται ως άλλοι Χριστιανοί, Πολιτικοί Χριστιανοί, για μια άλλη Ζωή ! Οταν σήμερα έχουμε τα καλήτερα Επιστημονικά Εργαλεία για τον μετασχηματισμό, ΟΧΙ μόνο της Κοινωνίας μας, αλλά ΟΛΩΝ των Κοινωνιών (όπου υπάρχουν καπιταλιστικές δομές) ! Αλλά ορισμένοι αγωνίζονται να αποδείξουν ότι πράγματι υπάρχουν .... ΜΙΚΡΟΙ ΛΑΟΙ !!! Τελειώνοντας, για ΟΛΟΥΣ τους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ: Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! Και υπάρχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για να χρησιμοποιείται ως όνομα "Κρατικής Οντότητας" από ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ! ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ δεν σηζητάμε για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ "διαβάστε" την πραγματικότητα του μεσοπολέμου της SPD και τον ρόλος της για την "άνοδο" του ... διορίσμου της NSDAP (ομοιότητες με Μόντι/Ιταλία και Παπαδήμα/Ελλάδα είναι ... ΤΥΧΑΙΕΣ !!)! Και ΙΣΩΣ καταλάβαιτε ! Επιπλέον η Μέρκελ δεν ΕΒΡΙΣΕ ποτέ την Ελλάδα και τους Ελληνες, ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ κ. ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ και ΕΠΙΣΗΜΑ σε διεθνή ΒΗΜΑΤΑ (FORUM) βρίζουν και προσβάλλουν τον ... ΛΑΟ που .... ΕΚΠΡΩΟΣΩΟΠΟΥΝ, τι γνώμη θα έχουν και έχουν οι ξένοι, όταν ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ "ΜΑΣ"(;;) μας ΒΡΙΖΟΥΝ ;; ΟΣΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, έχουν πέσει στην ΛΟΥΜΠΑ του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού ΛΟΜΠΥ ! Από αυτό το ΟΛΟ, κέρδος έχει το DOLLAR ! Διότι η οικονομία του DOLLAR είναι υπό κατάρευση, και για τους οικονομολογους ANAL-λυτές (ANAL στα λατινικά) η ιδανική αναλογία DOLLAR-Ευρω πρέπει να είναι 1 προς 1,17-1,27 ! Κάθε τι παραπάνω είναι κατά του Ευρώ με γεωμετρική πρόοδο ! Εάν τώρα, η αναλογία γίνει 1 προς 0,65-0,80 τότε ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, όπως 1ου κ. 2ου παγκοσμίου πολέμου !! ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ; Να ξέρεται όμως ότι θα το ΧΑΣΕΤΑΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ανώνυμε των 4.17, γεια σου.
    Είναι γνωστό ότι η ιστορία διδάσκει. Καμία αντίρρηση.
    Διαφωνώ μαζί σου, στο σημείο που προσεγγίζεις την οικονομική πραγματικότητα στην Ευρώπη (ΕΕ) συναισθηματικά. Που προσπαθείς να βρεις λύσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.
    Εμείς παλεύουμε για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος, γιατί έχει αποδειχτεί απ’ όλες τις πλευρές, ότι αυτό είναι η κύρια αιτία της δυστυχίας των λαών. Η διαρκής απειλή για την ΕΙΡΗΝΗ. Tο εμπόδιο για την ανάπτυξη της ΦΙΛΙΑΣ και της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ των λαών.
    Αυτοί που στρέφουν τον ένα λαό ενάντια στον άλλο βρίσκονται στην ίδια όχθη. Πλανιέσαι αν φαντάζεσαι ή ακόμα χειρότερα αν πιστεύεις ότι σ' ένα καινούργιο πόλεμο θα υπάρξει νικητής.

    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΟΥ απαντάται η λαϊκή δυσαρέσκεια. Παντού! Μονάχα αυτοί νομίζουν ότι "ψιχαλίζει", ενώ ο λαός τους "φτύνει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ιχνηλάτη,

    Από τη μια μεριά, ο ζόφος των χρεωκοπημένων εκπροσώπων του καπιταλισμού και από την άλλη, το ήθος και η διαύγεια του πνεύματος, των ελλήνων φοιτητών. Τα λόγια τους και η στάση τους, πηγή αισιοδοξίας και περηφάνιας για τον λαό μας "...Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση για ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων κι Ευρωπαίων βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή