Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"ΚΑΛΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ"


"Κλιμακώνεται καθημερινά η δράση
των Συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα, ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και στον αισχρό εκβιασμό «ή πληρώνεις ή δεν έχεις ρεύμα». Ηδη, έχει σταλεί μεγάλος όγκος από τέτοιους λογαριασμούς στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν ή δε θέλουν να πληρώσουν για να μη στερηθούν από βασικές τους ανάγκες, ανάγκες που αν δεν τις καλύψουν θα δυσκολέψουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται «στο πόδι» σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, ώστε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που οργανώνεται, σχεδιάζεται και υλοποιείται με συγκεκριμένες δράσεις, να μην πληρώσουν, ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, η λαϊκή οικογένεια, το χαράτσι και να το ακυρώσουν στην πράξη....

...Το κρίσιμο ζήτημα για όλες τις εργατικές οικογένειες, για όλους τους εργαζόμενους, σχετικά και με τα πρακτικά μέτρα που υποδεικνύονται, είναι να αναπτυχθεί ένα ταξικά προσανατολισμένο κίνημα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη και το λαϊκό κόσμο στην κατεύθυνση να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό μέτρο του χαρατσιού και να μη γίνουν διακοπές ρεύματος. Δε φτάνουν από μόνες τους οι νομικές υποδείξεις και τα πρακτικά μέτρα.

Ήδη, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές. Στην κατεύθυνση του να μπουν εμπόδια, σημασία έχει να δούμε πιο συγκεκριμένα, τι πρακτικά μέτρα προτείνονται από νομικούς κύκλους αλλά και από δήμους που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Μέτρα που αν προχωρήσουν μαζικά, με οργανωμένο τρόπο, μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, μπορούν να βάλουν εμπόδια...

Συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα...*

Αυτά τα μέτρα αφορούν σε πρακτικές ενέργειες στην κατεύθυνση απομόνωσης του χαρατσιού από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και άρνησης πληρωμής του....

...Άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι η παρεμπόδιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, ώστε να μη διακόψουν το ρεύμα. Επίσης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, με τις οποίες θα ζητείται από τον ειρηνοδίκη με προσωρινή διαταγή να απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Έχει μεγάλη σημασία και αυτή η διαδικασία να γίνει μαζικά, ώστε να έχει αποτελέσματα.

Και σε αυτήν την περίπτωση, τα σωματεία, τα συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο, με οργανωμένη δράση για να έχει αποτέλεσμα αυτή η μορφή πάλης"

Μετά από όλα αυτά που ζούμε σήμερα και όλα όσα μας ετοιμάζει για το αύριο, το μαύρο μέτωπο, οι ευχές για Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά, ακούγονται, σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο. Κι όμως υπάρχει τρόπος να αντικρίσουμε με αισιοδοξία τον καινούργιο χρόνο. Κι αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την ταξική ενότητα των εργατών, τη λαϊκή οργάνωση και συμμαχία αντεπίθεσης, την ταξική αλληλεγγύη και συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για να γίνουν τα μονοπώλια κοινωνική ιδιοκτησία, με λαική εξουσία, μακριά κι αλάργα από την ΕΕ. Για να ανήκει ο πλούτος στο λαό. Γιαυτό λοιπόν,

ΚΑΛΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

* "Συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα" ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Μήπως αυτό το σωματίδιο "χ" του CERN, στο καθιερωμένο καθημερινό ΜΟΝΤΕΛΟ της ΖΩΗΣ μας είναι ο ... ΦΟΒΟΣ που φυλάγει τα ΕΡΜΑ; Μήπως είναι ο ΚΚ (Κολοτουμπέ Καρατζαφερέ); Πάντως καλό θα είταν στην "Ελληνική Βουλή" να έκανε κανένας καμμια επιστημονική ερώτηση στον "Πρωθυπουργό σας" τι είναι το ... σωματίδιο "χ", δίοτι ο Παπαμήτρος είναι ... Φυσικός ! Αλλά το ερώτημα είναι έαν υπάρχουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ "βουλευτές" ! Ακυρο το ερώτημα, διότι εάν υπήρχαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ στην "Βουλή" και στην Ελλάδα, δεν θα καταντούσαν τον Ελληνικό Λαό έτσι, ούτε την Χώρα στον Πυθμένα του Βόθρου ! Αλλά όπως είπαμαι, σαυτήν την χώρα ότι δηλώσεις είσαι, Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, γέμισαν από "επιστήμονες", από "προέδρους", "αντιπροέδρους", "τεχνοκράτες", "υπουργούς κ. πρωθυπουργούς", "βουλευτές και εξουσιαστές", "Ανθέλληνες Εθνικόφροωνες Ελληνάρες", "ειδικούς", "καθηγητάδες", γενικά ΓΕΜΙΣΕ ο ΒΟΘΡΟΣ ΣΚΑΤΑ !! Λέμε καλά Χριστούγεννα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
    2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
    3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
    Το Νο. 2 (παράγραφ.) ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ, εναπωμένη το Νο. 4 για να γίνει ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νο. 3 !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά, Καλά, Αγωνιστικά και Νικηφόρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή