Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

"Μοιάζουν με βαριά άρρωστο υπερήλικα, που συνεχίζει να κάνει μακροχρόνια προσωπικά σχέδια"


"Αυτή την χυδαία, όσο και προκλητική κοροϊδία της αστικής τάξης,
που σκοπό έχει να περιγελάσει τη δίκαιη οργή του, να τον φοβίσει,

ο λαός πρέπει να την πετάξει στα μούτρα της"


Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη «φορολογική εξάντληση» των μισθωτών και των συνταξιούχων, ενώ ψηφίζουν νέα χαράτσια και υπερασπίζονται με πάθος την «ανάγκη» να τα πληρώσουν όλοι στο όνομα της νομιμότητας... και την ίδια στιγμή λένε: «Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί»... «Είναι αδύνατο να υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων». Θρασύτατα και προκλητικά, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε νήπια, αναπαράγουν σε όλους τους τόνους το παραμύθι, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης της πλουτοκρατίας, οι επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) και φυσικά τα αστικά ΜΜΕ.

Όταν κτυπιόνται για τη «φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων» το κάνουν αποκλειστικά και μόνο για να δώσουν νέες φορολογικές απαλλαγές στις επιχειρήσεις, καθώς και μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο όνομα τάχα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας...Παριστάνουν τους φίλους και προστάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ακριβώς για να συνεχίσουν πιο άγρια το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων. Για να «τελειώνουν» και με τις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Την ίδια στιγμή που κλιμακώνουν τον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο λαό, τα αστικά επιτελεία, με μια δήθεν αυτοκριτική, προπαγανδίζουν με ένταση, ότι η πολιτική του μνημονίου απέτυχε να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, να καλύψει τα χρέη και τα ελλείμματα, ότι δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και πως η "συνταγή" που ακολουθήθηκε ήταν λάθος.

Ποιά είναι όμως η αλήθεια; Στόχος της κεφαλαιοκρατίας ήταν και είναι, το κόστος της κρίσης να το πληρώσει ο λαός, και όχι μόνο.
Τα στοιχεία, για το μεγάλωμα της σχετικής και απόλυτης φτώχειας, για την ανεργία που μεγαλώνει και αξιοποιείται για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, φανερώνουν ότι τα μέτρα μέσα και έξω από τα μνημόνια πέτυχαν μέχρι στιγμής και με το παραπάνω το στόχο τους. Τα μέτρα όμως που παίρνονται από τους καπιταλιστές, πρέπει να είναι καθαρό στο λαό, ότι είναι η μοναδική επιλογή που έχουν για να πετύχουν το στόχο τους. Η ανάπτυξη λοιπόν της "καινούργιας" προπαγάνδας (η πρώτη προσπάθεια "σωτηρίας" της χώρας απέτυχε, τώρα πάμε για την δεύτερη προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, μετά για την τρίτη, την... κλπ.) περί "αποτυχίας" αυτό το στόχο έχει. Να στρώσει, δηλαδή, το έδαφος, για το επόμενο φιλομονοπωλιακό "πακέτο".
Λένε μάλιστα πως η επόμενη φουρνιά περιλαμβάνει μέτρα που αν είχαν παρθεί "έγκαιρα", θα είχαν ήδη αποδώσει! Κοροϊδεύουν και προκαλούν το λαό. Του ζητάνε να δουλεύει σαν δούλος και τον κακίζουν μάλιστα ότι αυτός, με την πάλη του και την οργή του, δυσκόλεψε τις ανατροπές, που έπρεπε να είχαν γίνει στην... ώρα τους. Άρα τώρα, του λένε, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να συνδράμει τη "νέα" κυβέρνηση, στο αλυσόδεμά του!
Αυτή την χυδαία, όσο και προκλητική κοροϊδία της αστικής τάξης, που σκοπό έχει να περιγελάσει τη δίκαιη οργή του, να τον φοβίσει, ο λαός πρέπει να την πετάξει στα μούτρα της.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν έχουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Οι εμφανιζόμενοι ως επίδοξοι σωτήρες, στην πραγματικότητα είναι σωτήρες της πλουτοκρατίας, στα συμφέροντα της οποίας παίρνουν όρκο.
Εκείνο που απαιτεί η σημερινή πραγματικότητα από τους εργαζόμενους, είναι να πάρουν πάνω τους την ανάπτυξη της πάλης, για αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, ως τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Η εποχή μας, ο 21ος αιώνας, είναι ο αιώνας περάσματος από τον σάπιο και ιστορικά ξεπερασμένο καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να καταρρεύσει από μόνος του. Χρειάζεται ταξική πολιτική πάλη των εργατών και των συμμάχων τους για να ανατραπεί. Η σωτηρία του λαού θα έρθει μόνο αν πιστέψει στις δικές του δυνάμεις και συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την τελική νίκη, τη λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό .

2 σχόλια:

  1. Eναντίον του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στρέφεται μια μερίδα πιστών… Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος ορκίστηκε στ’ όνομα της Αγίας Τριάδος, ενώ είναι «οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των Ευαγγελικών».
    Μάλιστα σκέφτονται να αντιδράσουν και δικαστικά εναντίον του, γιατί με βάση το Σύνταγμα, δεν μπορεί να κυβερνά ένας ετερόδοξος την Ελλάδα !!
    (ΚΑΙ ΕΓΩ τον ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΩ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, ο όρκος που παίρνουν είναι στο όνομα της αγίας "ελεύθερης" οικονομίας τους, της καταλήστευσης του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου και του κέρδους.
    Ανήκουν διαπιστωμένα, στην "αίρεση" των ελευθεραγοριτών, που τελικά τους ενώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή