Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

"Τους έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής"



“Ενα γνωστό ρητό λέει: αν τα γεωμετρικά αξιώματα
έθιγαν τα συμφέροντα των ανθρώπων, οι άνθρωποι
σίγουρα θα τα ανασκεύαζαν”


Η επιβεβαίωση αυτού του ρητού, γίνεται κάθε στιγμή, με τον πιο χειροπιαστό τρόπο, από την αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της. Τους βλέπεις και τους ακούς, όλους αυτούς τους αξιοθρήνητους ανθρώπους, αξιοθρήνητους για δυο κυρίως λόγους, από τη μια γιατί όσο βαθαίνει η κρίση, ψυχανεμίζονται ότι ο λαός είναι έτοιμος να τους στείλει κλοτσηδόν στην "εφεδρεία", και από την άλλη, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, για αυτοπαρηγόρια, υποχρεώνονται, από τα πράγματα, να λένε όλο και πιο μεγάλα, όλο και πιο πολλά ψέματα, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι όσοι ακόμα τους ακολουθούν, θα συνεχίσουν να παραμυθιάζονται, έτσι ώστε να τους δοθεί ο χρόνος, για την ομαλή διαφυγή τους.

Αποκαλυπτική, των παρά πάνω, η αγωνιώδης προσπάθεια - από το βήμα της Βουλής, των αρχηγών των αστικών κομμάτων, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - συγκάλυψης του χαρακτήρα και των πραγματικών αιτιών της κρίσης, την οποία συνέχισαν, από βήματος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στο ίδιο μοτίβο, διανθισμένη, με δόση αμερικάνικου πατριωτισμού ( «..Αύριο το πρωί αφιερώστε χρόνο και σκεφτείτε πως θα απαντήσετε στο ερώτημα που έθεσε ο John F. Kennedy πριν από μισό αιώνα: «Ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την πατρίδα». (“Ask what you can do for your country?”). Εάν ο καθένας σας κάνει κάτι θετικό για να βοηθήσει αυτή τη χώρα να ξεπεράσει τις παρούσες δυσκολίες, αυτή η χώρα θα κάνει πολλά για εσάς». Είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο).

Τους έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής. Με όλη αυτή την πολυέξοδη φλυαρία τους, καιρό τώρα, προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία της κρίσης, δηλαδή, την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν και να βάλουν εμπόδια στην αφύπνιση και στην επαναστατικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων, η οποία, το γνωρίζουν πολύ καλά, προϋποθέτει την κατανόηση του χαρακτήρα και των νομοτελειών της καπιταλιστικής κρίσης.

Μας λένε ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων είναι όροι αναγκαίοι για να ξεπεραστεί η κρίση και να επανέλθει η καπιταλιστική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που παίρνονται στο όνομα της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», ελάχιστα έως καθόλου έχουν να κάνουν με το χρέος. Αντίθετα, είναι μέτρα στην κατεύθυνση ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης, μέσα από την εξαθλίωση του λαού.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, ενώ έχει συσσωρεύσει αμύθητο πλούτο από την κλεμμένη υπεραξία από την παραγωγή, δεν επενδύει ούτε ένα ευρώ, περιμένοντας ακόμα καλύτερους όρους και αποδόσεις για τα κεφάλαιά της. Αυτοί θα έρθουν με το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος και κατάκτησης, με το άνοιγμα νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης, με ένα κράτος καλύτερα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της αστικής τάξης. Εκεί στοχεύει το σύνολο των ανατροπών που προωθούν σήμερα οι κυβερνήσεις σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη...

…Αυτή είναι η πραγματικότητα που προσπαθούν να κρύψουν οι αστοί και τα κόμματά τους, καλώντας το λαό να υποταχθεί στα δικά τους συμφέροντα και να απεμπολήσει όλα όσα κέρδισε με αίμα σε προηγούμενες δεκαετίες… Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με το κεφάλαιο στο τιμόνι της εξουσίας και της οικονομίας δεν υπάρχει. Συμφέρον του λαού είναι να παλέψει για την παρεμπόδιση των μέτρων που τον πτωχεύουν, με σταθερή ρότα προς τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει” *


* Αποπροσανατολίζουν με το χρέος ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Σωστά ! "Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ" ! Αλλά ΣΤΕΛΝΟΥΝ τους ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τους ... ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ! Παράδειγμα για την Ευρώπη ; Η ... ΕΛΛΑΔΑ ! Από ΠΟΤΕ ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 1944 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;; Λες να είναι το ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ του '44, Γεώργιος Παπανδρέου ο επωνομαζώμενος "ΠΑΠΑΤΖΗΣ", με τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Γεώργιο Παπανδρέου ο ονομαζώμενος "ΨΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΝΤΖΗΣ" (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ! Θέλεται και άλλα ονόματα ; π.χ. ΕΒΕΡΤ, Μητσοτάκης και αρκετοί άλλοι της ΑΝΘΕΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! ΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΣΟΛΙΑΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λαϊκή πάλη, έτσι όπως τη "διδάσκουν" οι χαλυβουργοί, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις,
    δείχνει το δρόμο.
    Μόνο που σε αυτό τον ηρωϊκό δρόμο που επέλεξαν βαδίζουν μοναχικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή