Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

"Κατεπείγουσα ανάγκη, η οργάνωση της λαϊκής πάλης"


«Ο Αντώνης Σαμαράς, ως ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας, πρέπει να βρει ένα κλίμα στρωμένο και απόλυτα ταυτισμένο (!!) με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρώπης, ώστε να μπορεί να κάνει τις διαπραγματεύσεις εκείνες που θα του δώσουν την δυνατότητα να επιφέρει αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην μείωση της ύφεσης και έπειτα στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό θα πρέπει η παρούσα μεταβατική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων να ολοκληρώσει το έργο της, ώστε η Ευρώπη να ξέρει ότι έχει απέναντί της πια έναν σοβαρό συνομιλητή για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση, μέσα όμως από διαδικασίες λιγότερο επώδυνες για τον ελληνικό λαό», αναφέρει στο sofokleous10.gr,* ανώτερο στέλεχος της Συγγρού.

Δηλαδή τι μας λέει η ΝΔ; Ότι ο κ. Α. Σαμαράς, θα κάνει διαπραγματεύσεις για να ξεταυτίσει (;!!) τη στρωμένη και απόλυτα ταυτισμένη, με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρώπης, διαμορφωμένη πραγματικότητα της απόλυτης εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, η οποία είναι ήδη: το αποτέλεσμα και της δικής τους (ΝΔ) σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ στη μνημονιακή πολιτική, τα δυο τελευταία χρόνια, για να μη πάμε πιο πίσω. Της δικής τους συμβολής, στη σύμπηξη της κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, και στη συμμετοχή τους, σ' αυτή. Ώστε, όπως οι ίδιοι λένε, να "ολοκληρώσει το έργο της", δηλαδή, "την απόλυτη ταύτιση με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρώπης", δηλαδή με τις επιταγές του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

"μελλοντικός πρωθυπουργός" (αυτό φέρνει στο νου, τον "μελλοντικό ηγέτη"), - δεν τους φτάνει το "λαμπρό" παρών τους, προετοιμάζονται και για το "λαμπρό" μέλλον τους, γιατί έχουν μάθει να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο - "με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρώπης"... "διαπραγματεύσεις"... "να επιφέρει αλλαγές"... "μείωση της ύφεσης"... "και έπειτα ανάπτυξη"... "η παρούσα μεταβατική κυβέρνηση"... "ένας σοβαρός συνομιλητής"... (επί τέλους!) "για να συνεχίσει (!!) το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας (διάβαζε, των καπιταλιστών) από την κρίση"...

Πως γίνεται, μέσα σε λίγες γραμμές, να λένε τόσες ανοησίες;

Δυο μέρες αργότερα, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» : "Δεν υπάρχει κάποιο ημερολόγιο για τις εκλογές" "ξεκαθαρίζοντας", πως δεν θα ανεχθεί «σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους»... ..Αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα» τονίζοντας ότι «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο».

«Απαντώντας σε όλους όσους τον κατηγορούν, για τις θέσεις που πήρε σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς, υποστήριξε πως «αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της», ενώ ζήτησε να αφήσουν απερίσπαστο τον κ. Λουκά Παπαδήμο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά «η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό». (www. kathimerini. gr 3/12/201)

Δηλαδή να αφήσουν την ολίγον νόμιμη κυβέρνηση, να κάνει τη "δουλειά". Τα γνωστά φληναφήματα. Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που ανέδειξε την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, και αυτή η πληθώρα από κούφια λόγια, φλυαρίες, αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις του πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών, που το οδηγεί στην αυτογελοιοποίησή του, φανερώνει αν μη τι άλλο, το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο εμπορευματικός τρόπος παραγωγής, το καπιταλιστικό σύστημα.

Είναι ξεκάθαρο, για τον λαό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αυταπάτες.**

«Η νέα αγωνία της πλουτοκρατίας, που τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ έχουν αναλάβει να μετατρέψουν ...σε αγωνία του λαού, κάνοντας συνεχή πλύση εγκεφάλου, είναι αν η κυβέρνηση καταφέρει να "τρέξει" με πολύ μεγάλη ταχύτητα όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης πριν η φωτιά της κρίσης χρέους απλωθεί σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της ευρωζώνης».

Στο όνομα δηλαδή της δήθεν διασφάλισης του νέου δανείου - μαμούθ, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αναμονής και ψεύτικων ελπίδων στο λαό ώστε να περάσουν τα εξοντωτικά μέτρα και ταυτόχρονα να ανακόψουν τους λαϊκούς - ταξικούς αγώνες. Όμως, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Τα δάνεια δίνονται για να σωθούν οι τράπεζες, ντόπιες και ξένες και οι μεγαλομέτοχοί τους, τα μονοπώλια. Ποτέ δεν πήγαν ούτε πρόκειται να πάνε για μισθούς και συντάξεις. Αντίθετα, πριν υπογραφούν τα δάνεια τσακίζονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Ο λαός τα πληρώνει πολλές φορές, πριν και μετά.

Κατεπείγουσα η οργάνωση της λαϊκής πάλης

(...) Η νέα δανειακή σύμβαση είναι αναπόσπαστα δεμένη με το νέο μνημόνιο διαρκείας, που καταδικάζει το λαό σε απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση πολλών χρόνων και δεκαετιών. Γι' αυτό επείγονται να επικυρώσουν το νέο μνημόνιο μέσα στο μήνα και ταυτόχρονα βέβαια να υλοποιήσουν όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Όμως, αυτό που αποκτά πραγματικά κατεπείγοντα χαρακτήρα από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, είναι η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης ΕΔΩ

*sofokleous10.gr "Αναβρασμός για τις εκλογές" ΕΔΩ

**Από σχόλιο, στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου