Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"Κρίση βαθιά και καπιταλιστική" *

...Η ΕΕ είναι μια λυκοσυμμαχία από καπιταλιστικά κράτη, με ανταγωνιστικά μεταξύ τους συμφέροντα και διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης. Μόνος συνδετικός κρίκος είναι η ενιαία στρατηγική των αστικών κυβερνήσεων και της πλουτοκρατίας ενάντια στους λαούς, για την εξασφάλιση ακόμα καλύτερων όρων στην αναπαραγωγή των συσσωρευμένων κεφαλαίων της...

...Στην Ελλάδα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να οξυνθεί το επόμενο διάστημα η ταξική πάλη, νέες λαϊκές μάζες να μπουν στον αγώνα με ριζοσπαστικά αιτήματα. Την τάση αυτή διαβλέπουν τα αστικά επιτελεία που παρακολουθούν και ανησυχούν για τον καθοριστικό ρόλο του ΚΚΕ στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, στον προσανατολισμό της πάλης του, στην ανάπτυξη σοβαρών εμποδίων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό ότι μια ενδεχόμενη έξοδος από την ΕΕ με ταυτόχρονη αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο, όπως παλεύει το ΚΚΕ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες και θα οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση και την καταστροφή.... Αστικές και οπορτουνιστικές πολιτικές δυνάμεις, αποδίδουν την κρίση στην «κακή» πολιτική διαχείριση και προσανατολίζουν το λαό να ψάξει για διέξοδο σε μια δήθεν καλύτερη, εντός της ΕΕ και μέσα από εκλογές.

Ο λαός έχει πείρα
από τη δικομματική εναλλαγή. Εχει δει πώς λειτούργησαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι κεντροαριστερές ή δήθεν «αριστερές» κυβερνήσεις. Μπορεί καλύτερα να καταλάβει ότι το σύστημα διαθέτει διαχειριστικές εφεδρείες πολλών αποχρώσεων και προσμίξεων, στην προσπάθειά του να τον ξεγελάσει, για να θωρακίσει την αστική εξουσία και την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.

Γι' αυτό οι εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις και αγώνες στην Ελλάδα δεν πρέπει να περιοριστούν στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά να κατευθυνθούν στην πάλη που θα δημιουργήσει τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, για την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Γι' αυτό έχει σημασία να ξεδιπλωθεί η λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο και να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων σε βάρος των πολιτικών υπηρετών της ΕΕ και της άρχουσας τάξης.

Ακόμα κι αν στις επόμενες εκλογές η δυσαρέσκεια για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποτυπωθεί στην κάλπη, η χειραφέτηση θα είναι ανολοκλήρωτη, αν δεν εκφραστεί με ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με οργάνωση στον τόπο δουλειάς και τη γειτονιά, με δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, με ένταση της πάλης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης...

...Αυτός είναι ο δρόμος που συμφέρει το λαό. Η ριζική αλλαγή ρότας στην Ελλάδα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού για τα κινήματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις και ριζοσπαστικές αλλαγές. Το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, της εργατικής τάξης και των λαϊκών τμημάτων μεσαίων στρωμάτων, βρίσκεται σε γραμμή ρήξης με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, σε γραμμή αλληλεγγύης με κάθε εργατική - λαϊκή συμμαχία, ανατροπής της αστικής εξουσίας σε χώρα ισχυρότερης ή ασθενέστερης καπιταλιστικής οικονομίας, υψηλότερης ή χαμηλότερης θέσης καπιταλιστικού κράτους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Αυτή η γραμμή πάλης είναι αναγκαιότητα ακόμα και για την επιβίωση εκτεταμένων τμημάτων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και νέων προερχόμενων από λαϊκές οικογένειες.

* "Στη λαϊκή εξουσία η διέξοδος..." ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Καιρός ν’ αλλάξουμε πορεία, να καταλάβουμε τα διαχρονικά αδιέξοδα που προκαλεί η καπιταλιστική διακυβέρνηση και να απαλλαγούμε από αυτά το συντομότερο δυνατό. Οργάνωση, συνειδητοποίηση, αντίδραση και θάρρος χρειάζεται για να τα βγάλουμε πέρα με την αντιλαϊκή λαίλαπα των εταίρων μας που μας μετατρέπουν σε εταίρες τους. Σκληρή τιμωρία στους ντόπιους προαγωγούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Scorpion, καιρός είναι...
    Σου εύχομαι περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή