Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ, για λαϊκή εξουσία και οικονομία"

"Οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μπορούν
να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες
μόνο αν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής
τεθούν κάτω από εργατικό κοινωνικό έλεγχο,
με λαϊκή εξουσία και οικονομία."
**


Η κρίση, ή ‘’η κυκλική οικονομική κρίση’’ όπως ονομάζεται το φαινόμενο, είναι για το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα αναπόφευκτη. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι η κρίση του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος είναι νομοτελειακή. Δηλαδή γεγονός αντικειμενικό, έξω και ανεξάρτητο από την θέληση των ίδιων των καπιταλιστών, των ανθρώπων γενικά.

Η αιτία της οικονομικής κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος, βρίσκεται στη βασική αντίθεση που ενεδρεύει στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Δηλαδή, ανάμεσα στον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο και στην ατομική ιδιοποίησή του. Έτσι, καθώς κάθε μέρα που περνά, γίνεται και πιο καθαρό ότι η οικονομική κρίση δεν είναι «κρίση χρέους», όπως σκόπιμα υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι αστοί οικονομολόγοι, αλλά εγγενής κρίση του καπιταλισμού, κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, αποκαλύπτεται και αποδεικνύεται συγχρόνως, ότι τα σκληρά μέτρα που παίρνονται και υλοποιούνται σε βάρος του λαού, στοχεύουν στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, και όχι στη μείωση του χρέους. Είναι, δηλαδή, για τους κεφαλαιοκράτες, μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα.

Η εργατική τάξη, λοιπόν, γιαυτό το λόγο, όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώσει με την θυσία της, το ξεπέρασμα της κρίσης των μονοπωλίων, αλλά με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και τα διδάγματά της, να βάλει στην ημερήσια διάταξή, την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τη δημιουργία της κρίσης και δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το ξεπέρασμά της, μέσα στα όρια του καπιταλισμού, από την ιδιωτική επαναξιοποίηση των συσσωρευμένων κεφαλαίων, δηλαδή μπαίνοντας σ' ένα νέο κύκλο ξεζουμίσματος του.

Σε αυτή τη βάση, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους, - γιατί ακριβώς εναρμονίζεται με τη διέξοδο εκείνη από το καπιταλιστικό σύστημα, την οποία υποδείχνει η σημερινή οικονομική πραγματικότητα - να προσέξουν την πρόταση διεξόδου από την κρίση που κάνει το ΚΚΕ.** Διέξοδο, ρεαλιστική και αναγκαία από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων, επιστημονικά τεκμηριωμένη και βασισμένη στις ίδιες τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.

Γι' αυτό, η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μια βασική προϋπόθεση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, και να διεκδικήσουν όχι μόνον αποσπασματικές κατακτήσεις, αλλά και την κοινωνικοποιήσει του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν. Όχι μόνο να μη βοηθήσουν τα κόμματα και τους πολιτικούς εκπροσώπους των καπιταλιστών να αντιμετωπίσουν την κρίση τους, όχι μόνο να τους γυρίσουν την πλάτη, αλλά σε συστράτευση με το ΚΚΕ και με ένταση της ταξικής πάλης, σύγκαιρα, να ρίξουν τους τίτλους τέλους της εκμεταλλευτικής εποχής.

** Όλο το κέιμενο "Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ" ΕΔΩ

15 σχόλια:

  1. Ζητούμενο για την αριστερά σήμερα είναι να θεμελιώσει ένα εναλλακτικό υπόδειγμα για την κοινωνία.Με την συλλογική ευημερία μόνη πρωτεραιότητα αντί του χρεοκοπημένου καταναλωτισμού(απάντηση στις δυσκολίες από την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και νομισματικής πολιτικής μετά την μονομερή διαγραφή του χρέους).Με αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτού του τόπου προς το όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας(εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων υπό κοινωνικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό, μεγάλη αναδιανομή πλούτου και έλεγχο κίνησης κεφαλαίων/δηλ μια πορεία αμφισβήτησης βασικών αρχών της εε και συνολικής αποδέσμευσης).Με την πιο πλατιά λαική δημοκρατία με θεσμούς λαϊκής συμμετοχής παντού απέναντι στον χρεοκοπημένο κοινοβουλευτισμό(αυτή είναι και η βαθύτερη αξία των τάσεων ανυπακοής και αυτοοργάνωσης δηλ η ανάδυση συνθηκών δυαδικής εξουσίας.)Με κατοχύρωση της πιο πλέριας εθνικής λαϊκής κυριαρχίας απέναντι στην αστική επιλογή φαλκίδευσης της με σκοπό την θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
    Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η συγκυρία προσφέρει την ευκαιρία για το ξεδίπλωμα της δυναμικής ενός μάχιμου αριστερού μετώπου με αυτή την λογική η απουσία του κκε είναι εκκωφαντική από κάθε διεργασία και συζήτηση.Αυτό που προτείνω ,που σε παραλλαγές του κινούνται με αντιφάσεις δυνάμεις της αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,αριστερό ρεύμα του συν μαα)δεν είναι παρά ένας δρόμος για το πως θα πάμε σε ένα καθεστώς λαϊκής οικονομίας-εξουσίας.Παρόλαυτα το κκε απουσιάζει,παραπέμπει τα πάντα στις καλένδες και συμβάλλει στον στρατηγικό αφοπλισμό της αριστεράς και στο ξόδεμα του λαικού ριζοσπαστισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημειώνουμαι: 1ον. "Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ." 2ον. "Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε..." 3ον. "Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ' ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα." 4ον. "... συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα. " 5ον. "Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούς μήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της." Τι συμπεράσματα βγαίνουν ; Η Λογική μας λέει ότι βάσει τα γραφώμενα των ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΥΠΑΤΖΙΔΩΝ, Η ΗΠΑ είναι το .... ΠΡΟΒΛΗΜΑ (π.χ. FYROM) !! ΑΥΤΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ .... ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !! Η δική σας "λογική" τι λέγει ; ΔΙΑΒΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ "ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΩΝ (συνθήκη 4 σύν 2) !! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΣΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτή είναι η αποστολή που έχει αναλάβει. Η αποστολή της δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εκείνο που στη γλώσσα τους το έχουν βαφτίσει «ελεγχόμενη χρεοκοπία».
    Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που οδηγεί τον ελληνικό λαό
    πέρα κι από τη χρεοκοπία! Πέρα κι από την πτώχευση!
    Μας οδηγούν στον αφανισμό! Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»
    (σ.σ.: «ελεγχόμενη» μόνο για τους κεφαλαιοκράτες),
    όπου ο μισός και πλέον προϋπολογισμός πηγαίνει σε τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και κάθε λογής «σωτήρες»,
    ο ελληνικός λαός οδηγείται σε καταστάσεις πιο οδυνηρές κι από εκείνες του 1932!
    Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»
    ο ελληνικός λαός
    - αυτή είναι η αποστολή που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή είναι η αποστολή του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. -
    οδηγείται στην ανεξέλεγκτη καταστροφή, στον πλήρη αφανισμό, στην απόλυτη χρεοκοπία!
    ΠΗΓΗ: rizospastis.gr
    (ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 1932, ΑΛΛΑ ΚΑΙ 1941,1942,1943)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Βαγγέλη Ζ,

    Λες, “Ζητούμενο για την αριστερά σήμερα είναι να θεμελιώσει ένα εναλλακτικό υπόδειγμα για την κοινωνία”, “κοινωνικής πλειοψηφίας”, “θεσμούς λαϊκής συμμετοχής παντού απέναντι στον χρεοκοπημένο κοινοβουλευτισμό, κλπ”.

    Για την σημερινή ελληνική αριστερά, το ζητούμενο είναι πώς, σαν φουντωτή ουρά, θα στολίσει το σώμα της αστικής τάξης.
    Το ζητούμενο για την εργατική τάξη, ήταν και είναι, η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

    “ η απουσία του ΚΚΕ είναι εκκωφαντική από κάθε διεργασία και συζήτηση… Παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ απουσιάζει, παραπέμπει τα πάντα στις καλένδες και συμβάλλει στον στρατηγικό αφοπλισμό της αριστεράς και στο ξόδεμα του λαϊκού ριζοσπαστισμού”

    Μιλάς αφοριστικά. Δέχεσαι τα επιχειρήματα αυτών, που έχουν συμφέρον να παραπλανούν τον λαό, ως δεδομένα. Αντί να τους ζητάς να τα αποδείξουν. Αναμασάς όλη την αστική και οπορτουνιστική ρητορική. Νομίζεις ότι προσφέρεις στο “ξεδίπλωμα της δυναμικής ενός μάχιμου αριστερού μετώπου”, όπως λες, ενώ στην ουσία αναπαράγεις πλευρά της αστικής και μικροαστικής προπαγάνδας.

    Να ξέρεις ότι ο λόγος,είναι σαν μια πέτρα. Όταν φύγει από το χέρι σου (χείλη σου) δεν ξέρεις σε πιο κεφάλι θα πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν με καταγγείλεις θα σέρνεσαι στα δικαστήρια όλη σου τη ζωή»!!!
    FREE photo hosting by Fih.grΝα λοιπόν που ο εν λόγω σωματέμπορος ανήλικων παιδιών, ήξερε τι έλεγε και το εννοούσε! Τι κι αν έχεις ένα τεράστιο φάκελο με στοιχεία και αποδείξεις για την ενοχή του. Τι κι αν η τότε πρόξενος της Ουκρανίας κατήγγειλε κι αυτή την υπόθεση Trafficking που είχα καταγγείλει κι εγώ! Τι κι αν ο Δεσπότης του νησιού, πριν από μένα κατήγγειλε το ίδιο πράγμα με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το νησί!!! Τι κι αν υπέγραψαν 335 πολίτες από ένα μόλις χωριό 350 ατόμων, το Βόθωνα Σαντορίνης, το ίδιο πράγμα! Ο υπαστυνόμος διοικητής (και σωματέμπορος) παρ’ ότι παραπέμφθηκε με βούλευμα για σωματεμπορία, ΑΘΩΩΘΗΚΕ, έγινε Ταξίαρχος και κανένας δεν τον αγγίζει!!! Στη χώρα αυτή που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, βεβαίως ο διοικητής αθωώθηκε και παραπέμπομαι εγώ με τις ίδιες περίπου κατηγορίες, 14 χρόνια τώρα!!! Αθωώθηκα δύο φορές στο πλημμελειοδικείο ενώ το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα!!! Ο Ανακριτής που με ανέκρινε με άφησε ελεύθερος λέγοντας ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον μου! Έψαξαν τους λογαριασμούς μου και δεν βρήκαν ούτε μία δραχμή!!! Παρακολουθούσαν χρόνια τα τηλέφωνά μου, τα e-mail μου κλπ. και δεν βρήκαν και πάλι τίποτα. Το 2003 έστειλαν το σκληρό μου δίσκο που μου κατάσχεσαν, στην Αμερική και τους επεστράφη με την ένδειξη ότι είναι καθαρός. Παρ’ όλα αυτά η ΓΑΔΑ αποφάσισε το 2006(!!!) να τον ερευνήσει η ίδια! Με βάση κάποια Ίχνη που υπάρχουν σε όλους τους υπολογιστές και ενώ η υπόθεσή μου είχε μπει στο Αρχείο με παράπεμψαν στο… Κακουργιοδικείο με την αισχρή κατηγορία της… παιδικής πορνογραφίας!!! Θαυμάστε τους! Η δίκη θα γίνει αύριο Τετάρτη στο Εφετείο (επί της Λουκάρεως), 1ον Όροφο, αίθουσα Δ 70Α. Και αυτή τη φορά οι σκευωρεί ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. Οι σύντροφοι, οι φίλοι μου, οι γυναικείες οργανώσεις, οι καλλιτέχνες, οι βουλευτές, Εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, οι καθηγητές Πανεπιστημίων, απλοί άνθρωποι του μόχθου, φοιτητές, το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, το ΕΠΣΕ και ο δικηγόρος μου Θαν. Τάρτης που με υποστηρίζει αφιλοκερδώς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Όλοι μαζί θα δώσουμε στα καθάρματα που φωλιάζουν μέσα στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη ένα μάθημα. Ότι η τιμή ενός κομμουνιστή που αγωνίζεται όλη του τη ζωή για ένα καλύτερο κόσμο δεν σπιλώνεται ούτε κηλιδώνεται. Θα τους δείξουμε και πάλι ότι Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας είναι δυνατότερη και από το ίδιο το κράτος. (Στη Φωτογραφία γυναίκες από το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, έξω από τα δικαστήρια της Σύρου διαδηλώνουν υπέρ του Παν. Βήχου το 2003).
    Βήχος Παναγιώτης.
    Η δικαστική σκευωρία κατά του Παναγιώτη Βήχου, καταφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτή είναι η αποστολή που έχει αναλάβει.
    Η αποστολή της δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εκείνο που στη γλώσσα τους το έχουν βαφτίσει «ελεγχόμενη χρεοκοπία».
    Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που οδηγεί τον ελληνικό λαό πέρα κι από τη χρεοκοπία!
    Πέρα κι από την πτώχευση!
    Μας οδηγούν στον αφανισμό!
    Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»
    (σ.σ.: «ελεγχόμενη» μόνο για τους κεφαλαιοκράτες), όπου ο μισός και πλέον προϋπολογισμός πηγαίνει σε τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και κάθε λογής «σωτήρες», ο ελληνικός λαός οδηγείται σε καταστάσεις πιο οδυνηρές κι από εκείνες του 1932! Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ο ελληνικός λαός
    - αυτή είναι η αποστολή που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή είναι η αποστολή του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. - οδηγείται στην ανεξέλεγκτη καταστροφή, στον πλήρη αφανισμό, στην απόλυτη χρεοκοπία! ΠΗΓΗ: rizospastis.gr
    (ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε crousma καλό θα είναι να διαβάζεις πιο προσεχτικά τι γράφει κάποιος και να μην είσαι τόσο αφοριστικός.Με εγκαλείς πχ για την φράση "κοινωνική πλειοψηφία".Δεν έχεις ποτέ σου ακούσει περί εργατικής τάξης και των συμμάχων της?Οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος θα καταλάβαινε ότι αυτό εννοώ.Εσύ δεν το κατάλαβες.
    Μου χρεώνεις ότι θέλω να βάλω φουντωτή ουρά στην αστική τάξη.Εγώ μιλάω για συνθήκες δυαδικής εξουσίας άρα για επαναστατική κρίση.Που δεν θα έρθει όμως επειδή το θέλω εγώ και συ αλλά μέσα από την συγκρότηση κοινωνικό-πολιτικού μπλοκ που θα διαγράψει το χρέος μονομερώς,θα βγάλει την ελλάδα από ευρώ-εε,θα κοινωνικοποιήσει την οικονομία,θα δημιουργήσει θεσμούς εξουσίας σε τόπους δουλειάς-γειτονιές κτλ. Εγκαλώ το κκε ότι δεν συμμετέχει στις διεργασίες που γίνονται στην αριστερά σε αυτή την κατεύθυνση και μου λες ότι αναμασώ αστική μικροαστική προπαγάνδα.Διαφωνείς ως προς το ότι γίνονται διεργασίες ή με το ότι απουσιάζει το κκε.Και μια απορία :το ΔΗΚΚΙ που μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν με το κκε είχε σαφέστερες και πιο προωθημένες απόψεις από αυτά που λέω εγώ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Βαγγέλη γεια σου,

    να ξέρεις ότι κατάλαβα πολύ καλά τα όσα γράφεις.
    Δεν μιλώ εκ μέρους του ΚΚΕ. Θέλω να πιστεύω ότι υποστηρίζω, αυτό που θεωρώ ότι συμβάλει στο "ξεδίπλωμα της δυναμικής ενός μάχιμου αριστερού μετώπου" όπως λες.

    Αλλά αναρωτιέμαι, σε τι μπορεί να ωφελήσει σήμερα αυτή την προοπτική, η συμμετοχή του ΚΚΕ, σε "διεργασίες και συζητήσεις" με κόμματα, με ομάδες και με ανθρώπους, που εκ των προτέρων έχουν "πειστεί" ότι το "ΚΚΕ απουσιάζει, παραπέμπει τα πάντα στις καλένδες και συμβάλλει στον στρατηγικό αφοπλισμό της αριστεράς και στο ξόδεμα του λαϊκού ριζοσπαστισμού". Αναρωτιέμαι. Για μένα το μόνο σίγουρο, υπάρχει αρκετή εμπειρία γι αυτό, θα ήταν ξόδεμα δυνάμεων και πολύτιμου χρόνου, και είναι το λιγότερο που μπορώ να σου πω..

    Αν δεν μπορείς να διακρίνεις ότι όλες αυτές οι συκοφαντίες, είναι μέρος της αντιΚΚΕ, αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας, θα έπρεπε τουλάχιστον, η πολιτική σου ανησυχία, που θέλω να πιστεύω, εκφράζει την ταξική σου θέση στο πλευρό των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, να σε βοηθά να διακρίνεις, ότι όλες αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του ΚΚΕ, είναι κατασκευασμένες και δεν έχουν καμία σχέση με την ζωντανή πραγματικότητα.

    Διεργασίες, ζυμώσεις και δράσεις γίνονται με το ΚΚΕ όχι μόνο να είναι παρών, αλλά να τις επιδιώκει, να τις προετοιμάζει, να τις υλοποιεί και να βγάζει «ζουμί» απ’ αυτές.

    Δεν εγκαλώ ποτέ τον συνομιλητή μου. Αλλά θεωρώ ότι το σωστό είναι, προ πάντων σήμερα, να λέμε τα πράγματα όπως τα καταλαβαίνουμε χωρίς περιττές ευγένειες, και χωρίς να πιστεύουμε ότι έχουμε το «αλάθητο» του Πάπα.

    Όλα τ’ άλλα που λες, θα είχανε νόημα να τα συζητήσει κάνεις αυτούσια. Όπως θέτεις όμως το ζήτημα, καταλήγουν να είναι, αυτό που λέγανε όσοι ήξεραν, είναι αυτά «προφάσεις εν αμαρτίες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι συκοφαντία ότι το κκε απουσιάζει από τον ανοιχτό διάλογο που έχουν διάφορες αντί-εε δυνάμεις της αριστεράς?Είναι ψέματα ότι δεν αναγνωρίζει άλλες δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα και μάλιστα κόβει κάθε κουβέντα λέγοντας "δεν είμαστε αριστερά αλλά κομμουνιστικό κόμμα "?Δεν τους αποκαλεί όλους οπορτουνιστές, με κριτήριο το αν προέρχονται ή σχετίζονται με διασπάσεις του?(για παράδειγμα το ΝΑΡ και κατ' επέκταση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το αριστερό ρεύμα του συν).
    Λες ότι υποστηρίζεις το μάχιμο αριστερό μέτωπο,όπως το αποκάλεσα.Επίσης ότι δεν εκφράζεις το κκε αν και από ότι καταλαβαίνω είσαι έστω κοντά του ή ακόμα και μέλος του,καλά κάνεις σε κάθε περίπτωση.Το κκε όμως λέει ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις να συζητήσει οπότε είναι ανέφικτο και μάταιο να μιλάμε για αριστερό μέτωπο. Είναι ψέματα ότι έκανε συμμαχία με το ΔΗΚΚΙ με το οποίο το χωρίζουν περισσότερα από ότι με δυνάμεις της αριστεράς που αποκαλεί οπορτουνιστές αριστεριστές κτλ?Δεν ζήτησα περιττές ευγένειες,αλλά να μην μου χρεώνεις πράγματα που δεν λέω και αν όπως λες αυτά που γράφω σηκώνουν κουβέντα να απαντάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Βαγγέλη,
    μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις παγιδευτεί σε μια πρώτη αντίληψη, που έχουν όλοι οι γνήσιοι άνθρωποι, που ανησυχούν όψιμα, για τις σε βάρος του λαού οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, που αντιλαμβάνονται και σωστά, ότι η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στο λαό, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί, παρά μόνο από τον ίδιο το λαό, τον ενωμένο στη δράση λαό, αλλά δεν μπορούν από τα πράγματα, από τη θέση που βρίσκονται, δηλαδή από έλλειψη θεωρητικής, πολιτικής γνώσης και εμπειρίας, να δουν, να κατανοήσουν τις δυσκολίες πραγματοποίησης αυτού του καθοριστικού ζητήματος, ζωής ή θανάτου, θα έλεγα.
    Με την μικροαστική αντίληψη που έχουν, δηλαδή να απλοποιούν και να «λύνουν» στο μυαλό τους, με την βιασύνη που τους χαρακτηρίζει, σύνθετα προβλήματα (ισχυρές αρνητικές επιδράσεις, διαμορφωμένες αντιλήψεις, εδραιωμένες νοοτροπίες και πραχτικές, που υπάρχουν στο κίνημα, αστική προπαγάνδα και τρομοκρατία , υποχώρηση του κινήματος σε παγκόσμια κλίμακα, κλπ), φαντάζονται ότι αρκεί το ΚΚΕ να χτυπήσει το μαγικό ραβδί του, για να ενωθεί και καλά η διασπασμένη αριστερά, και στη συνέχεια ο λαός. Και πιστεύοντας ότι δεν το κάνει, παρ’ ότι είναι στο χέρι του, δέχονται ότι το ΚΚΕ σκόπιμα “απουσιάζει, παραπέμπει τα πάντα στις καλένδες και συμβάλλει στον στρατηγικό αφοπλισμό της αριστεράς και στο ξόδεμα του λαϊκού ριζοσπαστισμού”. Δηλαδή καταπίνουν αμάσητο, όλο τον λαπά της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας.

    Λες, “ Είναι συκοφαντία, ότι το ΚΚΕ απουσιάζει από τον ανοιχτό διάλογο που έχουν διάφορες αντί-ΕΕ δυνάμεις της αριστεράς;”

    Ναι. Είναι καθαρή συκοφαντία, αλλά κυρίως επιδίωξη απογοήτευσης και αποπροσανατολισμού του λαού. Γιατί ο ανοιχτός διάλογος γίνεται κάθε στιγμή μπροστά σε όλο το λαό, με όλους τους τρόπους (με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στη Βουλή, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα γραφεία, στις γειτονιές, με συνεντεύξεις, ομιλίες κλπ). Εκτός κι αν εσύ, εννοείς αλλιώς τον ανοιχτό διάλογο.

    Λες, «Είναι ψέματα ότι δεν αναγνωρίζει άλλες δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα και μάλιστα κόβει κάθε κουβέντα λέγοντας “δεν είμαστε αριστερά αλλά κομμουνιστικό κόμμα”; »

    Πολύ σωστά λέει. Ένα κομμουνιστικό κόμμα καθορίζεται από τις καταστατικές αρχές και το πρόγραμμά του. Δηλαδή καθοδηγείται από την επιστημονική θεωρία τού μαρξισμού – λενινισμού, με στρατηγικό στόχο την κατάχτηση από την εργατική τάξη της πολιτικής εξουσίας, με τελικό του σκοπό την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής κοινωνίας. Το ΚΚΕ είναι κόμμα αυτόνομο, αυτοδύναμο και αυτοτελές, και δεν “κουνιέται” στο χαβά του κάθε Αρκουδιάρη.

    Όποτε κρίνει ότι μια συμμαχία ή συνεργασία θα προωθήσει ή θα επιλύσει λαϊκά προβλήματα την κάνει. Αλλά βλέπεις ότι το ζητούμενο είναι η προσβολή του ΚΚΕ, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Κατηγορούν το ΚΚΕ και για τις συνεργασίες και για τις μη συνεργασίες.

    Το ΚΚΕ ξεσκεπάζει τον οπορτουνισμό και τα σχέδιά του, με κριτήριο την τυχοδιωχτική, υπονομευτική, διασπαστική δράση του μέσα στην εργατική τάξη, γιατί έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι είναι ο κυριότερος εχθρός του σοσιαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.

    Λες, “Το ΚΚΕ όμως λέει ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις να συζητήσει… μάταιο να μιλάμε για αριστερό μέτωπο”. Αυτό που το είδες γραμμένο; Λέει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή την πρόταση διεξόδου με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που την απευθύνει, αν όχι στο λαό, στις λαϊκές δυνάμεις; Στα περιστέρια ή στα σύννεφα;

    Φίλε Βαγγέλη, δεν καταλαβαίνω πότε αναφέρθηκα σε λόγια που δεν είπες. Νομίζω ότι απάντησα τουλάχιστον στο τελευταίο σχόλιό σου. Τέλος, σου επαναλαμβάνω ότι, δεν μιλώ εκ μέρους του ΚΚΕ.

    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον ανοιχτό διάλογο τον εννοώ πρώτα απ΄όλα στην κοινή δράση από την οποία το κκε απουσιάζει όπως πχ στις πρόσφατες καταλήψεις για τον νόμο Διαμαντοπούλου που η ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ επιβεβαίωσε τον ανοιχτά καθεστωτικό της ρόλο εναντίον του κινήματος,ή τις εργατικές κινητοποιήσεις που το ΠΑΜΕ ήδη σκυλομετάνιωσε για την συνύπαρξη του με ζωντανό εργατόκοσμο πέραν των ορίων του στις 19-20 Οκτώβρη(αφήνω στην άκρη τον λάθος τρόπο υλοποίησης της) και ξανάρχισε τις κομματικές παρελάσεις.Από κει και πέρα διάλογος υπάρχει σε πεδία μαρξιστικής αναζήτησης ιδεολογίας και πολιτικής,για τον εξοπλισμό του εργατικού κινήματος και της αριστεράς.Που ήταν το κκε όταν η πρωτοβουλία οικονομολόγων πριν από ενάμιση χρόνο έβαζε τις βάσεις για τα βασικά επίδικα της κρίσης στην χώρα μας.Που είναι όλο αυτό τον καιρό που το συνεχίζει το αριστερό βήμα διαλόγου στο οποίο υπάρχουν και αξιόλογοι διανοούμενοι που προέρχονται από το κκε?Ταμπουρωμένο στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών που αμφιβάλλω αν είναι κάποιος σε θέση να μας απαντήσει πόσες δεκαετίες έχει να βγάλει κάτι πρωτότυπο,κάτι που να κάνει αίσθηση σε οποιοδήποτε τομέα από κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες μέχρι οικονομικά και λογοτεχνία.Που ήταν όταν το ατελείωτο λαϊκό ποτάμι του καλοκαιριού κραύγαζε την θέληση του για μια άλλη σχέση των εργαζομένων με την πολιτική εξουσία?Χαιρέκακα επεσήμανε τις υπαρκτές αντιφάσεις των πλατειών και προέβλεπε ότι θα ξεφουσκώσουν.Που ήταν τον δεκέμβρη του 2008 όταν η ελληνική νεολαία γινόταν παγκοσμίως συνώνυμο αγώνα,αυτενέργειας και αλληλεγγύης?Που είναι οι διαγραμμένοι της ΚΝΕ το 2007 που έκαναν το λάθος να μπουν στο κίνημα ενάντια σε αναθεώρηση του 16 και νόμο Γιαννάκου?Μου λες ότι το κκε αν θέλει να κάνει συμμαχίες τις κλάνει και ότι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.Κρίση δεν έχεις?Σε έχω ρωτήσει 2 φορές αν το ΔΗΚΚΙ είναι πιο αντί εε από τις δυνάμεις που καλούν σε συμμαχία για έξοδο από ευρώ-εε.Θα απαντήσεις καμιά φορά? Μικροαστική οπορτουνιστική προπαγάνδα όλα?Αν και έχω απελπιστεί για την διάθεση σου η την συγκρότηση σου για να πάρω καμία απάντηση,επιμένω.Σε χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όταν θέλει να κάνει συμμαχίες τις κ()άνει ,προφανώς λάθος το λ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Βαγγέλη γεια σου, φαίνεται ότι έχασες την ψυχραιμία σου.

    Το πρόβλημα, απ' ότι φαίνεται, δεν είναι αν απαντώ ή όχι στις ερωτήσεις σου, αλλά αν έχεις διάθεση, να δεχτείς τις απαντήσεις.

    Διάβασε, αν μπορείς, πάρα κάτω, για να μάθεις πως τοποθετείται το ΚΚΕ, σχετικά με το πρόβλημά σου.

    "Τυχοδιωκτισμός οπορτουνιστών" http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/12/2011&id=13808&pageNo=32&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν τσιμπάμε στην παπαρολογία του κΚΕ...
    Δεν μιλάς εκ μέρους του κΚΕ?...
    Μου 'μαθες όμως και πιπιλάς την καραμέλα του "οπορτουνισμού" όταν ο φίλος Βαγγέλης καταθέτει συγκεκριμένες καταγγελίες για τις οποίες φαίνεται ότι δεν έχεις και ιδέα κρουσμάσχετε.
    Το κΚΕ είναι μόνο για να αρπάζει τα σπίτια από τίποτα γριούλες και γεράκους και να βάζει τα κοριτσάκια να πουλάνε κουπόνια και ριζοσπάστη στους σταθμούς των μετρό.
    Το 10% που μετά βίας πιάνετε τα τελευταία 40 χρόνια σας εξασφαλίζει τον επιχορηγούμενο ταξικό σας πόλεμο στο κοινοβουλευτικό πανηγύρι οπου παριστάνεται τον επαναστάτη κλόουν.

    Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που ενώ "δεν μιλάς εκ μέρους του κΚΕ" αναπαράγεις τις στρεψόδικες σοφιστείες του έχοντας το θράσος να απαντήσεις.
    Αν το κΚΕ της κομπίνας της ρεμούλας και του κοινοβουλευτικού κομφορμισμού είναι κομμουνιστικό τότε χίλιες φορές ο Καρατζαφύρερ και οι τροϊκανοί.


    άσχετο υγ.
    Ειπώθηκε ότι λόγο οικονομικών δυσκολιών ο Ριζοσπάστης και η Αυγή θα συγχωνευθούν υπό τον τίτλο "Αυγοσπάστης"
    Είναι αλήθεια κρούσμα ή αστείο του Πανούση?
    Για πες μας τι ξέρεις.


    Πάντως όσο απατεωνάκος ή ψυχαναγκαστικός ανασφαλής, και να είσαι κι εσύ και τα όμοια με σένα μαρξιστικά απολειφάδια, καλή καρδιά και εύχομαι καλά αγωνιστικά Χριστούγεννα.
    Συγγνώμη αλλά κάθε φύλακας της αλήθειας θα πρέπει να αποκαλύπτει και να ξεφτιλίζει την ψευτιά και την κομπίνα όπου την εντοπίζει, σε κάθε ευκαιρία.

    Βγες από το μαντρί θείο
    Την νίκη δεν θα την φέρει κανένα κόμμα και κανένα απόκομμα. Την νίκη θα την φέρει το προλεταριάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν τσιμπάμε, να ρωτήσω, τους ξέφυγες ή σ' αφήσανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή