Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ολοι στα συλλαλητήρια της Τρίτης. Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.


“ Ή δουλειά με μεροκάματο πείνας, χωρίς
άλλα δικαιώματα ή στο δρόμο”.

“Οκτακόσιες εβδομήντα οκτώ χιλιάδες διακόσιοι εξήντα έξι (878.266). Ολάκερη στρατιά. Τόσο έφτασαν οι άνεργοι στο τρίτο τρίμηνο του 2011, που αυξήθηκαν κατά 41% σε ένα χρόνο. Και όσο πάει, θα αυξάνεται κι άλλο, ο αριθμός των ανθρώπων που μένουν χωρίς μεροκάματο, που τους στερείται η δυνατότητα να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Πίσω από τους επίσημους ανέργους υπάρχουν κι άλλοι πολλοί, αυτούς που κρύβουν οι αστοί με μεθοδολογικές αλχημείες....”

Αλλά κι αυτό δεν τους φτάνει. Με το θράσος που τους διακρίνει επιχειρούν να φορτώσουν με ενοχές τα θύματά τους.

“…Δε φταίει ο καπιταλισμός, αλλά οι ίδιοι οι άνεργοι, φωνάζουν από εδώ και από εκεί”, οι σφετεριστές του μόχθου των εργαζομένων, και έχοντας πάντα έτοιμη στο χέρι την απόλυση, σαν άλλη κόκκινη κάρτα, εκβιάζουν και απειλούν όσους ακόμα εργάζονται. “ Ή δουλειά με μεροκάματο πείνας, χωρίς άλλα δικαιώματα ή στο δρόμο”.

“Οι σχεδόν 900 χιλιάδες άνεργοι και κάθε ένας που προστίθεται, μαζί και κάθε αντεργατική μεθόδευση των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους είναι από μόνοι τους λόγοι που επιβάλλουν την ένταση της πάλης ενάντια στην ανεργία.

Αυτή την ανάγκη θέλουν να αναδείξουν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 20 Δεκέμβρη.

Καλούν τον άνεργο να μη μείνει στο περιθώριο. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Να δημιουργηθούν οι όροι για ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Και αυτό μπορεί να γίνει από τη μια, με το να έρθουν οι άνεργοι σε επαφή με τα σωματεία, και από την άλλη, σε επίπεδο γειτονιάς, να συμμετάσχουν και να είναι από τους πρωτοστάτες στις Λαϊκές Επιτροπές.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την ανάγκη η πάλη αυτή να στραφεί ενάντια στην αιτία που προκαλεί την ανεργία. Τον ίδιο τον καπιταλισμό. Πολύ χαρακτηριστικά υπογραμμίζει: «Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή για το σύστημα, το οποίο τη γεννά και την αναπαράγει»”.*

Στόχοι πάλης που προβάλλει το ΠΑΜΕ και που μπορούν να δώσουν μια πρώτη απάντηση, να ανακουφίσουν τους ανέργους είναι:

-Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.

-Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

- Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του, σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.

- Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.... **

«...Η καπιταλιστική ανάπτυξη το μόνο που μπορεί πια να προσφέρει είναι μερικές προσωρινές κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή για το σύστημα, το οποίο τη γεννά και την αναπαράγει. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης Λαϊκής Οικονομίας, με τα μέσα παραγωγής Λαϊκή Περιουσία.

Κανείς δεν είναι μόνος του. Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Τα νούμερα της ανεργίας θεριεύουν, οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλαπλασιάζονται. Έλα μαζί μας για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή - εργατική συμμαχία. Για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας. Για να κάνουμε λαϊκή κοινωνική περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις»

* "Τα συλλαλητήρια για την ανεργία" ΕΔΩ

**Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια της τρίτης 20 Δεκέμβρη. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου