Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι στον καπιταλισμό. "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"! !

Μήνυμα του ΠΑΜΕ, προς την εργατική τάξη της Ευρώπης.



Το ψήφισμα προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης που διαβάστηκε και εγκρίθηκε στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα...

«Προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης,

Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι της Ευρώπης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σκληρό και δύσκολο ταξικό αγώνα που διεξάγετε στις χώρες σας. Να ξέρετε ότι κάθε κινητοποίηση και αγώνας σας μας δίνει νέα ώθηση και κουράγιο ώστε πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε την πάλη μας. O αγώνας του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και του δικού σας αγώνα.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο γενικευμένος και παγκόσμιος χαρακτήρας της καπιταλιστικής κρίσης, οι εξελίξεις στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιβάλλουν να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ το σύνθημα "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"! Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι στον καπιταλισμό!...

...Είναι άμεση ανάγκη σήμερα απέναντι στην αντεργατική συμμαχία του κεφαλαίου η αφύπνιση των εργατικών λαϊκών δυνάμεων, η άμεση οργάνωση της πάλης τους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική λαϊκή συνοικία, ο συντονισμός σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο με πιο ανεβασμένες μορφές πάλης και η αποτίναξη από το σβέρκο της εργατικής τάξης των υποστηρικτών του κεφαλαίου.

Από την Ακρόπολη απευθύναμε κάλεσμα στην εργατική τάξη στην Ευρώπη ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη και απαιτείται σήμερα να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν.

Πιστεύουμε ακλόνητα στο σύνθημα "χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά". Είναι το σύνθημα που δίνει δύναμη και κουράγιο στους απεργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" ώστε να απεργούν για πάνω από ένα μήνα. Το σύνθημα αυτό ταιριάζει σε κάθε χώρα. Σας καλούμε να συντονίσουμε τα βήματά μας.

Σήμερα η απάντηση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε αμυντικούς αγώνες. Απαιτείται οργάνωση, λαϊκή αντεπίθεση, αγώνας που να φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Με αυτό το στόχο κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αποδέσμευση από την Ε Ε, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι τους πραγματικά μεγάλους ταξικούς αγώνες, τις πιο όμορφες μέρες δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα!

Ζήτω η ταξική προλεταριακή αλληλεγγύη!».

Όλο το κείμενο του μηνύματος προς την εργατική τάξη της Ευρώπης ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί Ελλάδα και Νιγηρία η οποίοι προωθουν νόμο για την απαγόρευση της τέλεσης γάμων μεταξύ εκπροσώπων του ίδιου φύλου.

    «Οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από τα σκυλιά και τους χοίρους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά οποιοσδήποτε εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά», τόνισαν.

    Τον περασμένο Οκτώβριο, ο David Cameron είχε πει ότι η χώρα του ενδεχομένως να σταματήσει την χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών οργανώσεων (M.K.O.) στην Ελλάδα και Νιγηρία (περίπου 19 εκατ. αγγλικών λιρών)!
    «Οι απόψεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι ανόητες και δε συνάδουν με τις αρχές του Χριστιανισμού της Ελλάδας και της Αφρικής. Είναι σατανικό να απαιτείς από χώρες να δεχθούν την ομοφυλοφιλία προκειμένου να λάβουν τη βρετανική βοήθεια» !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερε τί σύμπτωση ! Ακριβώς και ημερομηνεεία ! Δεκέμβριος, Σάββατο και 3ης ! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και την 4η του Δεκεμβρίου του 44 ! ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΑΝ ; ΕΙΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ! ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ; ΕΙΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !! Και μόλις ΘΑΨΑΝ τους ΝΕΚΡΟΥΣ της 3ης Δεκεμβρίου, στην επιστροφή της νεκρώσιμης πομπής, τους ξαναρίξαν στο "ψαχνό", είτανε οι Γερμανοί ; ΜΗΠΟΣ ΕΙΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ; ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ! Ποιός είτανε "Πρωθυποθργος" της Χώρας ; ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕ !! ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΩΝ της 3ης κ. 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝΕ ΑΟΠΛΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΙΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ! ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή