Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι στο πλευρό των πρωτοπόρων εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας".

"Από καιρό σε καιρό οι εργάτες νικούν, αλλά η νίκη τους είναι παροδική...η οργάνωση των προλετάριων σε τάξη και επομένως σε πολιτικό κόμμα, διασπάται πάλι κάθε στιγμή από το συναγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στους ίδιους τους εργάτες. Ξαναγεννιέται, όμως πάντα, όλο και πιο δυνατή, πιο στέρεη, πιο ισχυρή. Επωφελείται από τις διασπάσεις μέσα στην ίδια την αστική τάξη...
...Η αστική τάξη βρίσκεται σε κατάσταση αδιάκοπου αγώνα: πρώτα, ενάντια στην αριστοκρατία. Αργότερα, ενάντια στα τμήματα εκείνα της ίδιας της αστικής τάξης που τα συμφέροντά τους έρχονται σε αντίθεση με την πρόοδο της βιομηχανίας. Και πάντα, ενάντια στην αστική τάξη όλων των άλλων χωρών.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες, είναι υποχρεωμένη να κάνει έκκληση στο προλεταριάτο, να ζητάει τη βοήθειά του και να το τραβάει έτσι στην πολιτική κίνηση. Έτσι, η ίδια η αστική τάξη προμηθεύει στους προλετάριους τα δικά της στοιχεία μόρφωσης, δηλαδή τα όπλα ενάντια στον ίδιο τον εαυτό της...

Έτσι με την ανάπτυξη της μεγάλης βιομηχανίας αφαιρείται κάτω από τα πόδια της αστικής τάξης το ίδιο το έδαφος που πάνω στη βάση του παράγει και ιδιοποιείται τα προϊόντα. Πριν απ' όλα, η αστική τάξη παράγει τους ίδιους τους νεκροθάφτες της. Η πτώση της και η νίκη του προλεταριάτου είναι το ίδιο αναπόφευκτα" (Μαρξ - Ένγκελς, Μανιφέστο του ΚΚ).

Αυτή είναι η εποχή που ζούμε σήμερα. Είναι καιρός, για την ριζοσπαστική αλλαγή της κοινωνίας. Ο μεγάλος ανυποχώρητος αγώνας των χαλυβουργών, δείχνει το δρόμο. Όλοι στον αγώνα, όλοι στο πλευρό των πρωτοπόρων εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας".

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
"Δεν κάνουν βήμα πίσω από το δίκιο τους" ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή: το αύριο του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την κρίση, δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντά της.

    Η αστική τάξη έχει επιδωθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση, που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στα όρια της εξαθλίωσης. Οι μεγαλοβιομήχανοι – μεγαλοεκμεταλλευτές κερδοσκοπούν με τον ιδρώτα των εργαζομένων και απομυζούν το αίμα τους για να εξασφαλίσουν υπερκέρδη. Εβγάλαν οι χαρχουδικοί δήμαρχο τον Χαρχούδα και τη ζωή μας κυβερνά μια αρκουδοπεταλούδα.

    Το κόμμα μας πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά τον σφετερισμό του λαϊκού πλούτου. Οι δράσεις του ΚΚΕ δεν έχουν άλλο γνώμονα παρά μόνο τη δικαιοκατανομή της υπεραξίας που καρπώνονται οι εκμεταλλευτές του εργαζόμενου λαού.


    Τον τελευταίο καιρό, όλα δείχνουν ότι σχεδιασμένα προωθείται η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των επιχειρήσεων, η περαιτέρω ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η χωρίς τέλος εξαθλίωση των εργαζομένων, η επέλαση του κεφαλαίου εις βάρος της εργασίας, η σκύλευση των κοινωνικών κατακτήσεων, ο αυταρχισμός και η κατατρομοκράτηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μας φέρει πολλά χρόνια πίσω. Σκοπεύει να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία ετοιμάζοντας νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης με το υποκριτικό ερώτημα: “Σέβεστε το Σύνταγμα ή όχι;”.

    Είναι πλέον επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη οργάνωσης και πάλης όλων των εργαζομένων με το ΚΚΕ. Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο. Αυτό που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση είναι ένα μυριόστομο: “Πάρτε πίσω το έκτρωμα για το ασφαλιστικό”. Ο λαός οφείλει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Αν ξυπνήσει μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

    Υπάρχει και μια άλλη, σκοπίμως θολή και άκρως βερμπαλιστική πρόταση προς το λαό, η λεγόμενη “ενότητα της αριστεράς”. Είναι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που πλασάρει το συμβιβασμό και την υποχώρηση με το χρυσόχαρτο της «ανανέωσης» και του εκσυγχρονισμού.

    Στην ουσία όμως όλες οι παραλλαγές της “ενότητας της αριστεράς” αποτελούν απλώς συγκαλυμμένη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή μια συνταγή που μας οδήγησε ως εδώ και τώρα εμφανίζεται ως τάχα σύγχρονη, ανανεωτική λύση. Ρίχνει νερό στο μύλο των πλουτοκρατών.

    Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα κύματα των αντεργατικών μέτρων δεν θα σταματήσουν. Θα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς έλεος, αν δεν υψωθεί έγκαιρα ένα ισχυρό λαϊκό τείχος αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και αντεπίθεσης.

    Η βία των μονοπωλίων θα αντιμετωπισθεί και θα ηττηθεί από ένα παλλαϊκό ενωτικό κοινωνικοπολιτικό μαζικό, πλειοψηφικό ρεύμα που θα τα σαρώσει.

    Δώσε δύναμη στη δύναμη του μέλλοντος, το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Βόλγκιν, δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.
    Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aλληλεγγύη στους χαλυβουργούς, στην αιχμή του δόρατος του εργαζόμενου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή