Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Ν' απαντήσουν οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη στο Μετρό

Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ στον ηλεκτρικό και το τραμ στάση εργασίας 12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ.  Ακόμα, την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας 11 π.μ.- 4 μ.μ. στο πλαίσιο της οποίας θα κάνουν γενική συνέλευση.
 
"Η συγκυβέρνηση εντείνει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομες τις κινητοποιήσεις της Δευτέρα και της Τρίτης και την εισαγγελική παρέμβαση για τον τρόπο που γίνεται η απεργία και για την παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων.
 
Την ποινικοποίηση του αγώνα συνοδεύει η συκοφάντησή του την οποία έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο τα αστικά μέσα ενημέρωσης με «υλικό» που τους προμηθεύει η κυβέρνηση περί «προνομιούχων» εργαζομένων, με συνεχείς αναφορές στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και άλλα παρόμοια. Συνολικά την προσπάθεια αυτή ενισχύουν οι φήμες περί επίταξης των εργαζομένων.

Σήμερα, Τρίτη έγινε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των συνδικάτων στις αστικές συγκοινωνίες και τον σιδηρόδρομο όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις των σωματείων με στόχο την πραγματοποίηση κοινής 24ωρης απεργία την επόμενη βδομάδα και περαιτέρω συντονισμό της δράσης. 

Επίσης, αποφασίστηκε ότι εάν πραγματοποιηθούν οι απειλές για την επίταξη των απεργών του μετρό τότε το σύνολο των συνδικάτων των ΜΜΜ θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν και καταδίκασαν τη συγκυβέρνηση για την ποινικοποίηση του αγώνα και έθεσαν το πλαίσιο που πρέπει να διεκδικήσουν με την πάλη τους οι εργαζόμενοι". (Από 902.gr)

Ανακοίνωση για την επίθεση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

"Συγκυβέρνηση: Ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων" ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Ν' ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
    κι έτσι... να δείξουν το δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ιχνηλάτη, έτσι είναι. Αλλά απ' ότι φαίνεται έχουμε δρόμο ακόμα, μέχρι να βρούμε...το δρόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή