Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να βάλουν τέλος στα αντιλαϊκά μέτρα που τους εξαθλιώνουν.


  
 
 ΔΝΤ: Νέα «έκτακτα» μέτρα για μονιμοποίηση της άγριας εκμετάλλευσης

Νέα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης προαναγγέλλει το ΔΝΤ με την «έκθεση αξιολόγησης» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και τα οποία συνδέονται με τις εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Στα 4 δισ. ευρώ φτάνουν τα πρόσθετα πακέτα μέχρι και το 2016, η εξειδίκευση των οποίων θα ξεκινήσει από φέτος.
 
Το ΔΝΤ ομολογεί ακόμη ότι όλα τα προηγούμενα λεγόμενα «έκτακτα μέτρα», όπως συγκεκριμένα το χαράτσι της «αλληλεγγύης», θα παραμείνουν σε ισχύ και για τα επόμενα χρόνια. Στην πρώτη γραμμή του σφαγείου μπαίνουν τα όποια κοινωνικά επιδόματα έχουν απομείνει, οι μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα βαριά χαράτσια απέναντι στα λαϊκά στρώματα, η παραπέρα καρατόμηση των κρατικών δαπανών που αφορούν στην Υγεία, η επιτάχυνση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά..902.gr


Κάλεσμα στους εργαζόμενους, το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, να βάλουν τέλος στα αντιλαϊκά μέτρα που τους εξαθλιώνουν, απευθύνει το ΚΚΕ με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ.

«Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, μόνο αν απορρίψουν τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου