Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Η «τρομοκρατία» και οι επιδιώξεις τους..." *


 
Με αφορμή την ύποπτη βομβιστική επίθεση την Κυριακή, και σε συνέχεια του κλίματος που τα αστικά επιτελεία καλλιεργούν τις τελευταίες μέρες, εντάθηκε η συζήτηση για «τρομοκρατία», «τυφλά χτυπήματα», «νέες επικείμενες επιθέσεις τρομοκρατών» και άλλα παρόμοια. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού των εργαζομένων. 

Προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού. Το επιβεβαιώνει άλλωστε με τον καλύτερο τρόπο η αντίδραση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και της Χρυσής Αυγής, στο χτύπημα.

Με αφορμή τέτοια χτυπήματα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν το φόβο.

Tα χρησιμοποιούν για αντιλαϊκές πολιτικές εξελίξεις και για ενίσχυση του αστικού πολιτικού συστήματος. Συνδέουν την «τρομοκρατία» με τη διατάραξη της «οικονομικής ζωής», της ανάκαμψης δηλαδή του κεφαλαίου και στη βάση αυτή καλούν το λαό να προσυπογράψει όρκους πίστης στα συμφέροντα των καπιταλιστών και στα μέτρα που τα υπηρετούν. Να πάψει, δηλαδή, να διεκδικεί, επειδή όπως λένε, κινδυνεύει η δημοκρατία. 

Οι μηχανισμοί που εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται από κρατικούς μηχανισμούς, μυστικές υπηρεσίες, μέσα και έξω από τη χώρα, όταν βολεύει το αστικό πολιτικό σύστημα, για να τρομοκρατήσουν το λαό. Για να φρενάρουν την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος σε μια περίοδο που η επίθεση στα λαϊκά στρώματα εν μέσω οικονομικής κρίσης κλιμακώνεται.

Άλλωστε, ιστορικά, η λεγόμενη «ατομική τρομοκρατία» που εκδηλώθηκε από τα πρώτα κιόλας βήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα προς όφελος του λαού, αλλά αντίθετα μετατρέπεται σε έναν ακόμα μοχλό για μεγαλύτερη επίθεση σε βάρος του οργανωμένου κινήματος, για καταστολή, φόβο και υποταγή. 

Η ατομική βία είναι εχθρός της ταξικής πάλης, της συνειδητής επαναστατικής δράσης των μαζών. Είναι εχθρός του οργανωμένου αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, να πάρουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής.

* Από  902. gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου