Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"Να αναδείχνεται κάθε στιγμή, γιατί ο αγώνας για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος"

ΠΑΜΕ: Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία του Φλεβάρη*
 
Σε αποφασιστική πάλη για νέα Συλλογική Σύμβαση το 2013, 
ενάντια στη φορολεηλασία και μέτρα προστασίας των ανέργων
καλούν οι ταξικές δυνάμεις.
 
Με βασικούς άξονες διεκδίκησης την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013, την πάλη ενάντια στη νέα φοροληστεία και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μπούνε μπροστά και να κάνουν δική τους υπόθεση την 24ωρη πανεργατική απεργία του Φλεβάρη.
 
Σημειώνεται ότι η απόφαση για προκήρυξη απεργίας μέσα στον επόμενο μήνα λήφθηκε την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ. Τα στελέχη του Μετώπου ανέδειξαν τη σημασία που έχει σήμερα η διεκδίκηση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ αλλά και των άλλων Συμβάσεων, σημασία που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη Εκθεση του ΔΝΤ που μαζί με την κυβέρνηση απεργάζονται νέα σχέδια κατά των μισθών και συνολικά κατά του εργατικού εισοδήματος.

Παράλληλα, σημείωσαν το καθήκον που έχουν οι εργαζόμενοι να δώσουν τη μάχη για την προστασία των ανέργων και την απόρριψη των δήθεν προγραμμάτων της κυβέρνησης που το μόνο που κάνουν είναι η ανακύκλωση των ανέργων και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Από το βήμα του Συμβουλίου, τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τα συνδικάτα το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε συζήτηση στα ΔΣ, σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να πάρουν πρωτοβουλίες, να ενημερώσουν πλατιά την εργατική τάξη και να δημιουργήσουν πνεύμα ανάτασης, συνολικά τις προϋποθέσεις για να απαντήσει η εργατική τάξη όσο γίνεται πιο αποφασιστικά στην πρωτόγνωρη επίθεση που βιώνει.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ήδη, το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία του Φλεβάρη, εγκρίνοντας και το σχέδιο του ΠΑΜΕ για την ΕΓΣΣΕ.

Να «σπάσει» η ηττοπάθεια
 
Βασικό εργαλείο για την οργάνωση της απεργιακής μάχης είναι η θωράκιση απέναντι στην ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό, τις αυταπάτες και το συμβιβασμό που ενισχύεται πολύμορφα από τη δράση των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επίσης, από τη δράση όλων των δυνάμεων που ταυτίζουν τη σωτηρία των εργαζομένων με τη σωτηρία των επιχειρήσεων και καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους ότι τα προβλήματά τους θα λυθούν με την εναλλαγή κυβερνήσεων, ενώ τα μονοπώλια θα συνεχίζουν ανενόχλητα να ελέγχουν την οικονομία, τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Σ' αυτή τη βάση, χρειάζεται σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η στοιχειοθετημένη αντιπαράθεση με την εργοδοσία, με τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και τις δυνάμεις της υποταγής. 

Να αποκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, γιατί οι εργαζόμενοι ούτε πρέπει να σκύψουν το κεφάλι στις αντεργατικές απαιτήσεις ούτε και έχουν να περιμένουν καλύτερες μέρες από τις «αναδιαρθρώσεις» που προωθούνται. 

Να καλλιεργηθεί κλίμα ανυπακοής στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Να αναδειχθεί γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, γιατί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν θεατές στην εξαθλίωση των οικογενειών τους.

*Ριζοσπάστης, Τρίτη 22 Γενάρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου