Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες»

«Κατάληψη» στο υπ. Εργασίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ 
που απαιτούν συνάντηση με τον Γ. Βρούτση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 


Δυναμική και άμεση η αντίδραση του ΠΑΜΕ στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. 
Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες, και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».

Εδώ και λίγη ώρα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και Σωματείων έχουν «καταλάβει» τον 8ο όροφο του Υπουργείου Εργασίας, στη Σταδίου, και παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, παραμένουν εκεί και απαιτούν συνάντηση με τον υπουργό.

Βροντοφωνάζουν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός-εργάτης.  Από 902.gr

Βάλτε τέλος στο έγκλημα*
 
Το τελειωτικό χτύπημα σε συντάξεις και παροχές με στόχο την ισοπέδωσή τους προς τα κάτω, στη σύνταξη-φιλοδώρημα και χωρίς άλλες παροχές, εξήγγειλε χτες ο υπουργός Εργασίας στα πλαίσια ενοποίησης των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα Ταμεία κύριας Ασφάλισης. 

Ο υπουργός Εργασίας με το «θράσος του ληστή», κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα «πελατειακών αντιλήψεων». 

Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ' ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη, να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. 

Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα.

 * Ριζοσπάστης, Πρώτη σελίδα, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου