Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κρατηθείτε λίγο ρε λιγούριδες




Βλέποντας τα δύο βίντεο με την Σάρα Βάγγενκνεχτ, να μιλά στη Γερμανική Βουλή και στην Γερμανική τηλεόραση, διαπιστώνοντας τις ομοιότητες που έχουν τα όσα λέει με τα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, δεν γίνεται να μην σκεφτείς την χοντροκομμένη, την παιδαριώδη αλλά και επικίνδυνη, σε τελευταία ανάλυση, προπαγάνδα της εγχώριας αστικής τάξης, που αναπτύσσεται με την συνδρομή των ΜΜΕ και με την οποία προσπαθούν να κρύψουν τον ελέφαντα πίσω από ένα στάχυ. Πρέπει όμως να τους αναγνωριστεί, για να μην είμαστε άδικοι, ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Γιαυτό τελευταία μπαίνουν για τα καλά στον γνωστό αλλά και δοκιμασμένο δρόμο του αντικομουνισμού. Αφού ο λαός δεν φάνηκε πρόθυμος να διαλέξει μεταξύ "κουρτινών" η "υποβρυχίων" μεταξύ "Βατοπεδίου" η "Χρηματιστηρίου" και αφού και η νέα τους πρόταση για συγκυβέρνηση "Siemens", δηλ. τα "κουρτινοβατοπέδια" να ενωθούν με τα "χρηματουποβρύχια" στο κοινό τους τόπο, αυτόν της "Siemens", δεν προχωράει, σιγά μη κάτσουν να σκάσουν. Και πολύ προβληματίστηκαν. Αντικομουνισμός. Δοκιμασμένα πράγματα. Και αμέσως τα τσιράκια τους έπιασαν δουλειά. Στην "Athens Voice" κάποιος Νίκος Γεωργιάδης προβάλει την "διατριβή" του. " Το ΚΚΕ, γράφει, από το 1974 λειτουργεί σε καθεστώς πολιτικής ασυλίας, εκμεταλλευόμενο τις ενοχές της Δεξιάς και την ανοχή της Κεντροαριστεράς". Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Το θλιβερό κατάντημα της μικροαστικής διανόησης. Για λίγα αργύρια. Η ομιλία της Σάρα Βάγγενκνεχτ, έγινε το 2009 στη Γερμανική Βουλή. Άραγε τα όσα περιγράφει για την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αντανακλάται σε όλες της εθνικές οικονομίες των κρατών μελών της Ε.Ε., νάχει την αιτία της στις "επιδρομές", όπως υποστηρίζει στη "διατριβή" του ο "ανεξάρτητος" δημοσιογράφος της "Α.V"., του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη, στα ξενοδοχεία της Αθήνας, στο λιμάνι του Πειραιά; Κρατηθείτε λίγο ρε λιγούριδες, μη ξεφτιλίζεστε. Μήπως δεν γνωρίζετε ότι ο αντικομουνισμός ήταν πάντα η αρχή της επίθεσης ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και στα κατακτημένα λαϊκά δικαιώματα; Αν δεν φτάνει στα αυτιά σας η αγωνία ενός ολόκληρου λαού, ακούστε επί τέλους τον ποιητή.
"...Δυστυχώς δεν πρόκειται μόνο γι αυτόν τον κίνδυνο. Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως στις δικτατορικές καταστάσεις η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μας βασανίζει -συνειδητά ή ασυνείδητα- όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία τόσο προχωρεί το κακό..."*
Αλλά να ξέρετε διανοούμενοι της κακιάς ώρας, η εργατική τάξη θα νικήσει όχι με την βοήθειά σας, αλλά ενάντιά σας.

* Όλη η δήλωση του Γιώργου Σεφέρη
στο BBC (28 Μαρτίου 1963)
Ομιλία της Σάρα Βάγγενκνεχτ στη Γερμανική Βουλή
Η Σάρα Βάγγενκνεχτ για την οικονομική κρίση

3 σχόλια:

  1. Σίγουρα ξυπνά κάποια kinky διάθεση αυτή η ψηλή ξερακιανή Γερμανίδα κομμουνίστρια.
    Κατά τα άλλα όπως παντού, ακόμη και οι γερμανοί κομμουνιστές λένε το ποίημα τους.

    Να κάνω μια ή μάλλον δύο μικρές διορθώσεις η πρώτη αφορά στο "Μήπως δεν γνωρίζετε ότι ο αντικομουνισμός ήταν πάντα η αρχή της επίθεσης ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και στα κατακτημένα λαϊκά δικαιώματα?"
    Όχι δεν το γνώριζα. Νόμιζα ακριβώς το αντίθετο.
    Ότι δηλαδή ο κομμουνισμός ήταν η απάτη ενός αιώνα, ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και στα κατακτημένα λαϊκά δικαιώματα.
    Και το δεύτερο: ε όχι και "λιγούριδες" ορέ κουκούδι'μ,
    αφού πιο λιγούριδες από τους συντρόφους σου δεν υπάρχουν, δεν μπορούσες να βρείς έναν άλλο χαρακτηρισμό.
    Πχ. θα έλεγα "ρε βολεμένοι", "ρε ξεφτίλες", "ρε ξεπουλημένοι","ρε ρουφιάνοι""ρε αλήτες" που κι αυτά είναι οι σύντροφοι σου αλλά μετά από τους άλλους, ενώ "λιγούρηδες" είναι πριν.
    Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις κρούσμα...μάλλον όμως με καταλαβαίνεις.
    Όλα κι όλα το "λιγούριδες" είναι καπαρωμένο από τους αρχηλιγούριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, καλή η νεαρή πολιτικός...πολύ καλή θα λεγα. Α ρε άτιμε που πας και τα ξετρυπώνεις.
    Τώρα μου λες γιατί στο κόμμα τρώνε τα μουστάκια τους μεταξύ τους για το αν θα έπρεπε να ανεβάσουν το πανό στην ακρόπολη, να κλείσουν τους ισπανούς τουρίστες στο αμπάρι και να πιάσουν ομήρους τους κυριλέδες της πλατείας συντάγματος.
    Λέγε τι ξέρεις.
    ΚΚΕ ή ΠΑΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/user/antinemecis#p/u

    ΔΝΤ-ΕΚΤ, το κόλπο είναι καλά στημένο.
    Ξυπνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή