Σάββατο 8 Μαΐου 2010

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"


ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΗ) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Γελιέται η πλουτοκρατία αν νομίζει πως ξεμπέρδεψε!

Μια εντυπωσιακή κινητοποίηση τράνταξε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι ξεκαθάρισαν χτες σε όλη τη χώρα: Η αντιλαϊκή πολιτική θα ανατραπεί στην πράξη!

Η οργανωμένη μας πάλη θα δώσει απάντηση και στα νέα αντεργατικά μέτρα, και στους προβοκατόρικους μηχανισμούς, και συνολικά στη βάρβαρη πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο! Αυτό διατράνωσαν και χτες χιλιάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο νέο σύνθημα ξεσηκωμού που έδωσε το ΠΑΜΕ, προχτές, την ίδια, δηλαδή, μέρα που οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις «παρέλυσαν» τη χώρα στέλνοντας

ηχηρό μήνυμα σε όσους υπονομεύουν το παρόν και μέλλον του εργαζόμενου λαού.


* * *
Το «σήμα» για κλιμάκωση δόθηκε προχτές (Τετάρτη) από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Χτες,(Πέμπτη) λίγο μετά τις 6 μ.μ., η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι «βούλιαξαν» ξανά από χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, που έφταναν μαζικά και συντεταγμένα από τις καθορισμένες προσυγκεντρώσεις. Μια μέρα μετά την προβοκάτσια που στοίχισε τη ζωή σε 3 υπαλλήλους της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, χιλιάδες εργαζόμενοι έσπευσαν να διαδηλώσουν πιο μαχητικά, πιο πεισματικά, πιο περιφρουρημένα και πιο συνειδητά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, οι διαδηλωτές κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα τρία θύματα της προβοκατόρικης δράσης. Αμέσως μετά ήχησε βροντερά: «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός!».
Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό.
Γύρω στις 7 μ.μ., οι διαδηλωτές αρχίζουν να κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Το πανό της Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων στην κεφαλή δίνει το πολιτικό στίγμα: «Τέρμα πια στην κοροϊδία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία». Ταυτόχρονα, τα συνθήματα τραντάζουν το κέντρο της Αθήνας: «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ».

Οταν η κεφαλή της πορείας φτάνει έξω από το κτίριο της ΜΑΡΦΙΝ, ο κόσμος που είναι εκεί για να αφήσει ένα λουλούδι, ένα σημείωμα κλπ., αρχίζει να χειροκροτάει. Από το μεγάφωνο ακούγεται η καταγγελία του ΠΑΜΕ ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, στην προβοκατόρικη δράση. Καλούν όλους να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να αγωνιστούν οργανωμένα. Διατηρείται ενός λεπτού σιγή και έπειτα όλοι μαζί ξεσπούν σε χειροκροτήματα και φωνάζουν: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη».

Η πορεία είναι εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό. Οταν η κεφαλή της πορείας έχει περάσει το Σύνταγμα και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, οι τελευταίοι διαδηλωτές βρίσκονται ακόμα στην Ομόνοια! Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, ο κόσμος σταματάει να ακούσει, να δει το πλήθος, τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες, χειροκροτούν, χαμογελούν εντυπωσιασμένοι. Ιδιαίτερα όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, η ένταση κι ο παλμός «απογειώνονται»: «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», ακούγεται βροντερά. Η πορεία κατευθύνθηκε από τη Φιλελλήνων στη λεωφόρο Αμαλίας και σταμάτησε λίγο πριν την πλατεία Συντάγματος, με τα συνθήματα, όπως «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», να πέφτουν βροχή.

«Το λαϊκό ποτάμι δε γυρίζει πίσω»!

Νωρίτερα, στην Ομόνοια, μίλησε ο Θοδωρής Κούτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή στην προχτεσινή απεργία και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. «Το λαϊκό ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Με πιο μαζικούς, περιφρουρημένους, οργανωμένους, με σωστό ταξικό προσανατολισμό αγώνες, θα δυναμώνει, θα σαρώσει στο διάβα του όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, όλα τα άδικα μέτρα. Είναι γελασμένη η πλουτοκρατία αν νομίζει ότι με την ψήφιση του αιματοβαμμένου τερατουργήματος που σφαγιάζει τα δικαιώματά μας και μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω, ότι ξεμπέρδεψε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη χτεσινή συγκέντρωση βρέθηκαν ξένοι αντιπρόσωποι Κομμουνιστικών Νεολαιών που βρίσκονται στην Αθήνα για το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ που ξεκινά σήμερα. Επίσης παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Αυστρία.

Ριζοσπάστης, Παρασκευή 7 Μάη 2010

7 σχόλια:

  1. krousma πέρνα μεθαύριο Δευτέρα να πάρεις το χαρτζιλίκι σου απο το παγκάρι.
    Μιλάμε για τρελές κονόμες η εκκλησιά.
    Να ναι καλά οι ΔΝΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάνω τους κρουσμααααααααααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζήτω ο επιστημονικός συναισθηματισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτω ο κρούσμα. Φορτε φέρτε. Όποιος κοροϊδεύει κοροϊδεύει τα μούτρα του
    Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ.
    Πίσω προβοκάτορες ρουφιάνοι.
    Ζήτω ο επιστημονικός συναισθηματισμός. Ζήτω η υπόθεσή μας.
    Κάτω η υπόθεση των άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κομμουνερωτίλο μπορεί να κοροϊδεύεις τον "Επιστημονικό Συναισθηματισμό", αλλά μην πιάνεσε κορόιδο γιατι αυτό είναι το κόλπο.
    Ο "επιστημονικός συναισθηματισμός"...
    Πίστεψέ το!
    Θα τα πούμε στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απεργείτε γιατί καήκαμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=fwb4aKknhII&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή