Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή (6 Μαίου 2010) συζήτηση στη Βουλή
"Σας κατανοώ, γιατί το θέμα έχει κορεστεί. Όσο πιο πολύ συζητάμε αυτό το καίριο θέμα για τον ελληνικό λαό, τόσο πιο βαρετή και απεχθής γίνεται η συζήτηση στη Βουλή. Και αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τι γίνεται και τώρα, και αύριο, και μεθαύριο, και σε ένα χρόνο έξω από τη Βουλή. Εδώ τελείωσε το πράγμα.
Επιτρέψτε μου να σταθώ σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη, για να εξηγήσω - για να μη λέω κενά και μεγάλα λόγια - γιατί το ΚΚΕ δεν θαυμάζει την αστική δημοκρατία, το διεθνές δίκαιο και το εσωτερικό δίκαιο στην Ελλάδα, το οποίο βεβαίως είναι κομμένο και ραμμένο στο διεθνές δίκαιο.
Στα τέλη του 1997 - αν θυμάμαι καλά ήταν Δεκέμβρης ή το πολύ να ήταν Γενάρης του 1998 - ο τότε διορισθείς πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Νίκολας Μπερνς, ο οποίος πήρε μετά και ανώτερα αξιώματα και ο οποίος ήταν και επί Μπους και επί Κλίντον, ζήτησε να κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, όπως έκανε και με όλα τα Κόμματα. Τότε, δεν είχε γίνει ακόμα ο πόλεμος στηΓιουγκοσλαβία. Είπαμε, ας το δεχτούμε. Εθιμοτυπική διπλωματική επίσκεψη.
Ξεκίνησε ο κ. Μπερνς στη συνάντηση που είχαμε, ως εξής: Κακώς το ΚΚΕ αντιμετωπίζει έτσι την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν είμαστε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας την ύπαρξη και δράση ενός Κομμουνιστικού Κόμματος κλπ και ότι εν πάση περιπτώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αλλάξει, σέβονται τις αποφάσεις των λαών. Γι' αυτό, επιπροσθέτως παρακάλεσε: Δε χρειάζονται να γίνονται πορείες μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Απηχεί παλαιότερες εποχές.
Του είπα, λοιπόν, κι εγώ - του ζήτησα, όμως, να μου απαντήσει ειλικρινά - το εξής: Πείτε, λέω, υποθετικά, γιατί δεν είναι κανένα άμεσο ζήτημα, δε ζούμε στα ροζ σύννεφα, ότι ο ελληνικός λαός αναδεικνύει στη διακυβέρνηση του τόπου το ΚΚΕ ή μία κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το ΚΚΕ με συμμάχους. Κι αναδεικνύεται, έχουμε καινούργια κυβέρνηση με λαϊκή πλειοψηφία.
Του λέω: Ξέρετε, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα πάρει αυτή η κυβέρνηση είναι να κλείσει τις αμερικάνικες βάσεις. Γιατί αυτό θα το έχει βάλει προεκλογικά στο λαό, δε θα κάνουμε σαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα το έχουμε βάλει. Θα μας έχει ψηφίσει ο λαός. Και αυτό θα το κάνουμε. Από τα πρώτα μέτρα που θα πάρουμε. Αυτό που δεν ξέρω να σας πω είναι αν θα δώσουμε προθεσμία ένα με τρεις μήνες, γιατί υπάρχει και η τεχνική πλευρά του ζητήματος, πώς θα φύγουν οι βάσεις. Τι θα κάνετε τότε;
Κοντοστέκεται. Του λέω, θέλω, σας παρακαλώ, να μου απαντήσετε ανοικτά και καθαρά. Κι ούτε πρόκειται να κάνω καμία δημόσια δήλωση τώρα. Πρεσβευτής είστε. Καταλαβαίνω. Μου λέει: Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του απαντάω: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είστε ειλικρινής. Το ξέρουμε ότι δεν θα το δεχθείτε και γι' αυτό αυτήν την αστική δημοκρατία που εσείςυπολήπτεστε, εμείς δεν την υποληπτόμαστε. Κι εμείς όταν θα είμαστε διακυβέρνηση θα το κάνουμε αυτό εν γνώσει ότι δε θα το δεχθείτε.
Πάνω απ' όλα, όμως, θα το έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός, γιατί εμείς στον ελληνικό λαό προτείνουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, ο οποίος έχει θυσίες - βεβαίως - έχει κινδύνους. Εμείς, όμως, λέμε χίλιες φορές να κάνεις θυσίες για μια άλλη κοινωνία που θα επιλέξεις, που θα πεισθείς να το κάνεις και όχι με διάφορα ροζ σύννεφα, όμορφα λόγια ή να υφίστασαι θυσίες οι οποίες όχι μόνο είναι μονόπλευρες - αυτή είναι η μία πλευρά - αλλά είναι σε βάρος σου".
Τι μας λέει ο ποιητής; Oτι αυτό είναι το άλλο μέρος της χαμένης μας εθνικής κυριαρχίας. Το από καιρού απολεσθέν Το υπόλοιπο, ότι είχε μείνει δηλ. από το μέρος που είχε παραχωρηθεί (sic) στο Μάαστριχ, η εγχώρια αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, δηλ., το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, τόδωσε μαζί με τους εργαζόμενους, στον "μηχανισμό στήριξης", για να στρώσουν οι δουλειές της μωρέ, εντάξει. Η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα. Λοιπόν, καιρός δεν είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό το δόσε - δόσε δεν μπορεί να συνεχιστεί; Ότι θέλουνε δεν θέλουνε θα υπολογίσουν πλέον τον "ξενοδόχο"; Ο καιρός θα δείξει.
Καλή η Αλέκα αλλά μπορεί να μας πει ποιός είναι
ΑπάντησηΔιαγραφήο Ξενοδόχος που μάλιστα θα τον υπολογίζουν θέλουν
δεν θέλουν.Αυτά είναι τα ρόζ συννεφάκια στα οποία
κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου,η μήπως του
συμβιβασμού.
Α ρε crousma.. Ετσι από περιέργια βάλε να δείς
το πρόγραμμα του 902 του σταθμού του ΚΚΕ σε αυτές
τις δύσκολες στιγμές
ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ..CROUSMA και όνειρα γλυκά.
κρουζμα ...όνειρα γλυκά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καραγκιοζιλίκια της Αλέκας πες τα παρακάτω.
Εκτός από τον 902, να πάρεις και το βιβλίο των αποφοίτων του Αμερικανικού κολεγίου.
Ουστ λιγούρηδες, που στήσατε το μαγαζάκι σας και ακόμα πουλάτε επανάσταση μετά επιδοτήσεως και άνευ αποδείξεως. Ουστ απο δώ λεχρίτες!
@zooking21
ΑπάντησηΔιαγραφήskaste kwlokommatoskula...vgalte to skasmo pia//////eee!! ma!! sas varethika...kwlorompotakia!!! pouxete ta fragka ekei ston perisso me to kokkali synenoxo!!! malakes