Κυριακή 30 Μαΐου 2010

"Απ' όλα τα μέσα παραγωγής, η μεγαλύτερη παραγωγική δύναμη είναι η ίδια η επαναστατική τάξη" *

Το κοριτσάκι με τα σπίρτασε νέες περιπέτειες
Συνέχεια στον εμπαιγμό των εργαζομένων ενόψει της νέας επίθεσης που προετοιμάζει η κυβέρνηση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έδωσε χτες (28/5/2010) από την Βουλή, ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος! 

Απαντώντας σε Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει μιλώντας για «διαπραγμάτευση» στις επαφές μεταξύ κυβέρνησης - ΕΕ - Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ, λέγοντας ότι «έχουμε υποχρέωση και μάλιστα ιερή ως κυβέρνηση να διαπραγματευτούμε ό,τι δεν υπάρχει στα συμφωνηθέντα.  Με την ίδια ακριβώς λογική του σεβασμού της σχετικής συμφωνίας μας και του ελληνικού δικαίου προχωρούμε στην ρύθμιση των θεμάτων που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις».

Η τοποθέτηση αυτή κάνει καθαρό ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό, γεγονός που επιβεβαίωσε και προχτές στο πρακτορείο «Ρόιτερ» εκπρόσωπος του ΔΝΤ, δηλώνοντας πως «οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή του προγράμματος και δεν έχουν πρόθεση να ξανανοίξουν θέματα συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στο καθεστώς των συντάξεων...». 

Άλλωστε στο ίδιο πνεύμα ήταν και η προχτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας. Η προσθήκη του υπουργού ότι διαπραγματεύεται «ό,τι δεν υπάρχει στα συμφωνηθέντα»  αυτο-αναιρεί αυτά που ισχυριζόταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα και με τρόπο προσπαθεί να συνεχίσει να θολώνει τα νερά. Επιπλέον δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, αφού και εκεί τα αντεργατικά μέτρα ορίζονται εξίσου καθαρά στο μνημόνιο.
( "Ριζοσπάστης", Σάββατο 29 Μαΐου 2010)

Η προκλητικότητα αυτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Δεν βρίσκεις λόγια να την χαρακτηρίσεις. Δεν μπορείς να διακρίνεις αν είναι η δουλικότητα, ή η ανοησία που περισσεύει στα μέλη αυτής της κυβέρνησης. Μπορεί και τα δύο. Είναι καιρός όμως για τέτοια διλήμματα; Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης είναι πολλά. Η λύση όμως είναι μία.

"Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Κοινωνικός εργατικός έλεγχος. Δημιουργία μιας νέας κοινωνίας, χωρίς τους σφετεριστές του κοινωνικά παραγόμενου προϊόντος. Ο λαός αφέντης στον τόπο του".** "

 Ίσαμε τότε, στις παραμονές κάθε γενικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, η τελευταία λέξη της κοινωνικής επιστήμης θάναι πάντα: Αγώνας μέχρι τέλους - " Έτσι ακαταμάχητα μπαίνει το ζήτημα " σήμερα.*** Hasta la victoria siempre

* Καρλ Μαρξ : "Η αθλιότητα της φιλοσοφίας¨ Εκδ. Γερ. Αναγνωστίδη, Εκδ. σελ. 173.
**"Ριζοσπάστης", Σάββατο 29 Μαίου 2010, σελ. 4. " Τα πιράνχας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας".
*** Καρλ Μαρξ :"Η αθλιότητα της φιλοσοφίας¨ Εκδ. Γερ. Αναγνωστίδη, Δ' εκδ. , σελ. 174

Περισσότερα για το ίδιο θέμα εδώ EΘΝΟΣ on

1 σχόλιο:

  1. "Η προκλητικότητα αυτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Δεν βρίσκεις λόγια να την χαρακτηρίσεις. Δεν μπορείς να διακρίνεις αν είναι η δουλικότητα, η η ανοησία που περισσεύει στα μέλη αυτής της κυβέρνησης. Μπορεί και τα δύο."
    Αν βγάλεις το "μπορεί" θα είσαι πιο κοντά στην αλήθεια...
    Φωτογραφία και λεζάντα άπαικτη... (χαχαχαχα)
    Η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή