Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Επίθεση της Ελληνικής αστυνομίας στο Μανώλη Γλέζο


Επίθεση της Ελληνικής αστυνομίας στο Μανώλη Γλέζο

Το προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την ώρα της εργασίας του.


Στην προσπάθειά του, να δικαιολογήσει την βάρβαρη, απάνθρωπη και προκλητική για το λαϊκό αίσθημα, επίθεση της αστυνομίας στον Μανώλη Γλέζο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Μιχ. Χρυσοχοίδης, γράφει στη σελίδα του, στο twiter. ''Το περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο ήταν ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο. Ήταν μέρος προσπάθειας της αστυνομίας να περιορίσει τα επεισόδια''. Αυτή η δήλωση φαίνεται, κατ' αρχήν, περιφρονητική. Δεν θα μπορούσε να αναφέρει ότι θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης; Η να ζητήσει, ας πούμε, συγνώμη από το θύμα αυτής της άγριας αστυνομικής επίθεσης; Το ζήτημα βέβαια δεν είναι μόνο αυτό.

Το ''ατυχές περιστατικό''


Προσέξτε τις φωτογραφίες από το ''ατυχές περιστατικό'' και συγκρίνετέ τις με την περιγραφεί του ''άτυχου περιστατικού'' που κάνει η αστυνομία στην ανακοίνωση της.
''.... Όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε κατά των αστυνομικών προσπαθώντας να απελευθερώσει τον συλληφθέντα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων κατά των ατόμων που εναντιώνονταν στη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική δυσφορία στον κ. Μανώλη Γλέζο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο''.
Ήτανε λοιπόν ο Μανώλης Γλέζος, κάπου εκεί γύρω, σύμφωνα με την περιγραφή της αστυνομίας, του ''άτυχου περιστατικού'', και παρ' ότι η χρήση των δακρυγόνων ήτανε περιορισμένη, ο Μανώλης Γλέζος ένοιωσε να μη μπορεί να αναπνεύσει καλά, μπήκε στο αυτοκίνητό του και προληπτικά πήγε στο νοσοκομείο. Με βάση την περιγραφή της αστυνομίας μπορείς να φανταστείς κάπως έτσι το ''ατυχές περιστατικό'' η και αλλιώς. Μα υπάρχουν οι φωτογραφίες, τα video, δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Αυτά δεν έχουν καμιά αποδεικτική αξία για την αστυνομία.
Σταλήθεια, αξίζουν ''οι άνθρωποι του μόχθου'' ο ελληνικός λαός, τέτοια περιφρόνηση, τέτοια προσβολή, τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης του.
Ο Μανώλης Γλέζος είναι μια συμβολική μορφή της νεώτερης ιστορίας μας και ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς η όχι με τις πολιτικές επιλογές του, είναι η ζωντανή μνήμη όλων εκείνων που πολέμησαν, που θυσιάστηκαν, που βασανίστηκαν στα ξερονήσια και τις φυλακές, που έδωσαν τα πάντα γι αυτή την πατρίδα.
Και όσο κι αν έχει τη σημασία της, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των ομοσπονδιών της Ε.Λ.Α.Σ. στο νοσοκομείο, η προφορική και γραπτή συγνώμη (η επιστολή: Αγαπητέ κύριε Γλέζο, με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατά την διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι συνάδελφοι μας στον άχαρο ρόλο της καταστολής με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο άνθρωπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας, εσείς που έχετε άλλωστε συμπαρασταθεί και στηρίξει τους αγώνες μας. Δεχτείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Χίλια συγνώμη.), δεν αλλάζει τα πράγματα. Έχει σημασία αλλά δεν έχει αξία. Είναι γνωστοί οι λόγοι. Γίνεται φανερό από τα γραφόμενα στην επιστολή. Έτσι κι αλλιώς , έχουν αναγνωρίσει, δηλαδή έχουν δεχτεί, μήπως μπορεί να γίνει διαφορετικά, τον ''άχαρο ρόλο της καταστολής'' ακόμα και μιας ''ειρηνικής διαμαρτυρίας'. Έτσι που τελικά όλα αυτά τα δείγματα καλής θέλησης , σε
τελευταία ανάλυση, να φαίνεται ότι γίνονται ''για τα μάτια του κόσμου''.
Αλλά , ας γυρίσουμε πάλι στη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και
''Καλών Προθέσεων'' θα προσθέταμε εμείς. ''Το περιστατικό.. ήταν ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο'' Εντάξει. Ατυχές δεν το λες. Οι δυνάμεις καταστολής, ήταν εκεί πλήρως εξοπλισμένες για να κάνουν αυτό που έκαναν. Έστω και περιορισμένα Εκτός κι αν με το ''ατυχές'' ο κος Υπουργός της Προστασίας του Πολίτη, εννοεί ότι ο Μανώλης Γλέζος, ήταν άτυχος, γιατί βρέθηκε στο δρόμο τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Λέμε αν. Πάντως, ατυχές το περιστατικό δεν το λες. Εκείνο όμως το σε ''καμιά περίπτωση στοχευμένο''; Θες δε θες σε βάζει σε σκέψεις. Το να σπεύδεις να τοποθετηθείς για κάτι που δεν έχει τεθεί από καμιά πλευρά του πολιτικού η συνδικαλιστικού φάσματος, είναι κίνηση πρωθύστερη, που θέλει να δείξει σε κείνους που μπορούν να βλέπουν πίσω από τέτοιου τύπου δηλώσεις, την πραγματ
ική στόχευση της Κυβέρνησης και των εταίρων της.
Την με κάθε τρόπο, υλοποίηση των εντολών του μεγάλου κεφαλαίου. Και για να
γίνει κάτι τέτοιο ξέρουν ότι απαιτείται η αποφασιστική αντιμετώπιση του μαζικού κινήματος των εργαζομένων. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα φουντώσει, βοηθάνε
προς αυτή την κατεύθυνση και τα μέτρα που πήρανε και θα πάρουν, και
ανησυχούν στοχεύοντας
Λοιπόν ''Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου