Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο σοβαρός πολιτικός κ. Θεόδωρος Πάγκαλος


Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,
ενημερώνει τον αρχηγό του κινήματος
για τα τελευταία του σοβαρά κατορθώματα.

Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να περάσει τα μέτρα που απαιτούν τα οικονομικά
επιτελεία της Ε.Ε. (κλιμάκωση της αντίστασης των εργαζομένων, εσωκομματική γκρίνια, κλπ.). Ζητάει στηρίγματα και στο εσωτερικό. Αυτός, πιστεύουμε, είναι ο λόγος
των Κυριακάτικων μαθημάτων κοινοβουλευτικής αγωγής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, προς τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ Αλέξη Τσίπρα. Γνωρίζουν τις εσωκομματικές αντιθέσεις του Συνασπισμού, και προσπαθούν να ενισχύσουν την ''τάση'' εκείνη που κλίνει προς το ΠΑΣΟΚ, σπέρνωντας ζιζάνια.
Δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τον κ. Λεωνίδα Κύρκο.
Δεν θα επεκταθούμε όμως προς αυτή την κατεύθυνση. Θα μείνουμε στο πρώτο επίπεδο ανάγνωσης των δηλώσεων του κ. Θ. Πάγκαλου.
''Δεν είναι σοβαρός πολιτικός'', δηλώνει ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, για τον πρόεδρο του Συνασπισμού, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Κυριακάτικη συνέντευξή του, στην εφημερίδα ''Real News'' (14.3.2010) και συνεχίζει, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό του, λέγοντας, ότι ο κ. Α. Τσίπρας ''παριστάνει (να πως αποδίδει ο ίδιος σεβασμό στους θεσμούς) τον εκπρόσωπο του κοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στη Βουλή και βγαίνει έξω και τίθεται επικεφαλής διαδηλώσεων που περιλαμβάνουν εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία, τα οποία δεν σέβονται τους θεσμούς, ούτε τις αξίες αυτού του τόπου, ούτε τα σύμβολα'' Άκου ποιος μιλάει!!
Σοβαρός λοιπόν πολιτικός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κ. Θ Πάγκαλου, είναι εκείνος ο πολιτικός που μακρυά από τους ''εξωκοινοβουλευτικούς'' διαδηλωτές, οχυρωμένος μέσα στη Βουλή, μαζί με όλη την πολιτική γραφειοκρατία, φροντίζει για την επίλυση των προβλημάτων του αστικού κράτους που προκύπτουν από τη φύση του οικονομικού συστήματος και τις εξαρτήσεις του, υπερασπίζεται την κυριαρχία της αστικής τάξης, ψηφίζοντας νόμους που ενισχύουν το σύστημα και της δυνάμεις καταστολής εναντίον των ''εξωκοινοβουλευτικών στοιχείων τα οποία δεν σέβονται θεσμούς, αξίες και σύμβολα'' και παίρνει ΄΄σκληρά αλλά δίκαια΄΄ μέτρα, για την συντήρηση και το ενδιαίτημα της πλουτοκρατίας
Τώρα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ότι όλα αυτά που λες είναι μία υποκειμενική ερμηνεία, μια θεωρία. Αυτό είναι σωστό. ''Κάθε θεωρητικό πρόβλημα, όμως, βρίσκει τη λύση του στην πράξη''. Ε! λοιπόν, είναι ο ίδιος ο κ. Θ. Πάγκαλος που αυτή την ερμηνεία την έχει αποδείξει στην πράξη. Τι άλλο δείχνει παρά την
πλήρη επαλήθευση και κάτι πάρα πάνω, της ''υποκειμενικής'' μας ερμηνείας, η ''υπόθεση Οτσαλάν''; Ότι ο κ. Θ. Πάγκαλος, είναι ένας σοβαρός πολιτικός άνδρας, σύμφωνα με τα πάρα πάνω, που όχι μόνο έχει σεβασμό ''στους θεσμούς, στις αξίες και στα σύμβολα αυτού του τόπου'', αλλά και στην ιστορία, στους αγώνες και στις πανανθρώπινες αξίες που εκπορεύτηκαν από αυτόν τον τόπο. Την Δημοκρατία, την Ελευθερία, τον σεβασμό και την στήριξη των αγώνων για ελευθερία και ανεξαρτησία του κάθε λαού.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Μπορεί να είναι σοβαρό ένα κόμμα, που όχι μόνο ανέχεται, αλλά προβάλλει και τιμά με υψηλά αξιώματα, αυτή την ''πολιτική σοβαρότητα''; Στην προκειμένη περίπτωση, η απάντηση είναι προφανής. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι ο σοβαρός η μη, πολιτικός, ο σοβαρός η μη, πολιτικός σχηματισμός. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα, έτσι κουβέντα να γίνεται. Το ζήτημα είναι, ποια πολιτική και ποια συμφέροντα έχει ταχθεί να υπηρετήσει ο πολιτικός και το κόμμα του. Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και το κόμμα του (ΠΑΣΟΚ), δεν πρέπει να αμφιβάλλουν γιαυτό ακόμα και οι ψηφοφόροι του, είναι ταγμένοι φανερά πλέον (άτιμη κρίση, πόσους ακόμα θα ξεβρακώσεις;) στην υπηρεσία της αστικής τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου