Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

«Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας είναι κοινός για όλη την εργατική τάξη»

Πανελ. Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών: Μήνυμα κλιμάκωσης του 
αγώνα ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία* 


«Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι την τελική νίκη», στέλνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιών - Πυρηνελουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, με αφορμή την  κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με ΜΑΤ
και συλλήψεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» την Τρίτη 24 Δεκέμβρη, επειδή απεργούσαν ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους. (ΕΔΩ)

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: Η εργοδοσία της εταιρείας «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων χτύπησε με τον πιο βάρβαρο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ, απεργούς εργαζόμενους, που διαμαρτύρονταν για την απόλυση των 6 συναδέλφων τους, στην πύλη του εργοστασίου.

Η εργοδοσία έδειξε για άλλη μια φορά το πρόσωπό της και τις επιδιώξεις της, υποδεικνύοντας ακόμα και στον αστυνομικό διευθυντή που ήταν επί κεφαλής των ΜΑΤ ποιους θα συλλάβει, προκειμένου να αποδείξει αυτό που τόσο καιρό έλεγε, πως τις απεργίες τις κάνουν οι ξένοι και όχι οι εργαζόμενοι του χώρου.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν την εργατική αλληλεγγύη, την οποία λυσσαλέα προσπαθούν να χτυπήσουν. Απαντάμε στην εργοδοσία ότι η παρουσία συνδικαλιστών, φορέων, ομοσπονδιών και άλλων εργαζόμενων για εμάς είναι σημαντική βοήθεια στον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας για τα δικαιώματά μας είναι κοινός για όλη την εργατική τάξη.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης επιστράτευσε όλα της τα στελέχη, ανακαλώντας ακόμα και άδειες, προκειμένου να τους έχει στην πύλη για να αποδείξει ότι εκείνοι που θέλουν να δουλέψουν είναι περισσότεροι από τους απεργούς.

Τους δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι την απεργία δεν την κάνουμε με τα στελέχη της εταιρείας, που έτσι κι αλλιώς δεν απήργησαν, αλλά με τους εργαζόμενους - μέλη μας, που θίγονται από τις επιλογές της εργοδοσίας που χρησιμοποιεί και τους νόμους του κράτους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις κινήσεις της εργοδοσίας, που χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής,για να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων.

Καλούμε όλους εκείνους που με την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς αναγκάστηκαν να μπουν για δουλειά, να σκεφτούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θέλει η εταιρεία να δουλεύουν, επιβάλλοντας το βούρδουλα και εφαρμόζοντας «την τάξη και το νόμο» στο χώρο, αφού όποιος διαφωνεί θα είναι αντιμέτωπος ακόμα και με τις δυνάμεις καταστολής. 

Τους καλούμε να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, να μη δώσουν χέρι βοήθειας στην εργοδοσία, για να μπορούν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια και δικαιώματα στο χώρο. Να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να περάσει τις επιδιώξεις της, που δεν είναι άλλες από το χτύπημα του Σωματείου και την εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων, για να αυξήσει τα κέρδη της.

Άλλωστε, σε ανακοίνωση της εταιρείας, το μεικτό κέρδος τους πρώτους 9 μήνες του 2013 ανήλθε σε 3,1 εκατομμύρια από 1,8 εκατομμύρια το 2012 και αντίστοιχα υπήρχαν κέρδη έναντι ζημιών. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν και οι απολύσεις, τη διατήρηση και αύξηση των κερδών τους. Αυτό περνάει μέσα από χτύπημα δικαιωμάτων και μισθών των εργαζομένων, γι' αυτό θέλουν να απαλλαγούν από το Σωματείο.

Δηλώνουμε στην εργοδοσία ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε το δίκαιο αγώνα μας, για να υπάρχει το Σωματείο μας μέσα στο χώρο, για την επαναπρόσληψη των 6 συναδέλφων μας, για δουλειά με δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε επίσης την εταιρεία φύλαξης Group 4, που με την ανοχή της οι εργαζόμενοί της στο χώρο του «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» χτυπούν απεργούς και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου.

Δηλώνουμε στην εταιρεία απερίφραστα ότι δεν μας τρομάζουν αυτές της οι ενέργειες. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη.
 
- Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει τις 6 
απολύσεις και να μην προχωρήσει σε καμία άλλη.  
 
- Καλούμε την εταιρεία σε ουσιαστικό διάλογο 
με το Σωματείο, προκειμένου να βρεθεί λύση».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου