Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου!»



Στις 27 και 28 Ιούνη, στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, θα γίνει το φετινό πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο εκδηλώσεων Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

«Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου!» 

Με αυτό το σύνθημα η ΚΟΑ οργανώνει για 14η χρονιά το διήμερο. Οι Κομματικές Οργανώσεις σχεδιάζουν πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και πλατείες, όπου μετανάστες και Ελληνες, δίπλα - δίπλα, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα: Την ανεργία, τη φτώχεια, την καταστολή αλλά και την εγκληματική δράση της ναζιστικής ΧΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΑ, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Μπροστά μας έχουμε δύο επιλογές: Η μία είναι να πιστέψουμε τα ψέμματα των αφεντικών και να φαγωθούμε μεταξύ μας, να υποταχθούμε. Η άλλη να ανασυντάξουμε το κίνημά μας. Να οργανώσουμε κοινό αγώνα. Να παλέψουμε για την προστασία των ανέργων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, για συλλογικές συμβάσεις. Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις. Για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι φτωχού από τους τραπεζίτες. Για να μην κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία.


Η καπιταλιστική ΕΕ ανοιγοκλείνει την πόρτα της 
μετανάστευσης ανάλογα με το συμφέρον των αφεντικών.  

Τις προηγούμενες δεκαετίες "άνοιξαν" τις πόρτες τους στους μετανάστες για να μεγαλώσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Χρησιμοποίησαν τους μετανάστες για να ρίξουν πιο κάτω την αξία της εργατικής δύναμης. 

Τώρα που η κρίση εκτόξευσε την ανεργία και οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά και για τους ντόπιους, τώρα θέλουν "ελεγχόμενη μετανάστευση" γι' αυτό και ονομάζουν ανθρώπους "λαθραίους", όπως ακριβώς κάνουν με τα εμπορεύματα!»

«Ελληνα και μετανάστη εργαζόμενε. Μην περιμένεις! Οργανώσου! Πάλεψε! Δυνάμωσε την αλληλεγγύη! Αυτό είναι το όπλο των εργατών! Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, να αλλάξουμε τον κόσμο!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου