Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Γ. Γκιόκας: Με το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης

Άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή η συζήτηση για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχεδίου με τίτλο: «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)».*

 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας  
παίρνοντας το λόγο επισήμανε ότι:  

«Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν είναι αντίθετο με τη βελτίωση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αν και σε γενικές γραμμές τη θεωρούμε επαρκή για την τιμωρία ρατσιστικών πράξεων και συμπεριφορών. Ότι το υπάρχον πλαίσιο δεν αξιοποιήθηκε για την αντιμετώπιση τέτοιων πράξεων, δεν ήταν θέμα ανεπάρκειας, ήταν θέμα πολιτικής βούλησης, ανοχής απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. 

Θα μπορούσαν να υπάρχουν βελτιώσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία, όχι γιατί πιστεύουμε ως ΚΚΕ ότι φταίει η ελλιπής νομοθεσία για την έξαρση ρατσιστικών φαινομένων, αλλά για να μπορεί να υπάρχει μια ακόμη δυνατότητα να προστατευθούν τα πιο ευάλωτα τμήματα των εργαζομένων, όπως οι μετανάστες, το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντιπαλεύει το ρατσισμό και το δηλητήριο που χύνει».

Έκανε σαφές ότι «ως ΚΚΕ δεν θεωρούμε ότι με νόμους και δικαστικές αποφάσεις μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο ρατσισμός και ο ναζισμός», γιατί είναι γέννημα, θρέμμα του συστήματος. 

Επισήμανε τις διασυνδέσεις των ναζιστικών αποβρασμάτων της ΧΑ με επιχειρηματικά συμφέροντα, τις επιθέσεις τους σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνει για να εξασφαλίζει στους εργοδότες φτηνή εργατική δύναμη, τη σύνδεση με τμήματα του κρατικού μηχανισμού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως ο ναζισμός αξιοποιήθηκε από το σύστημα για να παγιδεύσει λαϊκό κόσμο και σήμερα αξιοποιείται με το δήθεν μάζεμά του για να προωθηθεί η θεωρία των άκρων, να συνδέεται η εγκληματική δράση της ναζιστικής ΧΑ με την πάλη του εργατικού, λαϊκού κινήματος και τόνισε ότι η οριστική και τελεσίδικη αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού μπορεί να γίνει μόνο σε ρήξη με το σύστημα που τον γεννά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε ότι εντάσσεται σε ένα πολύ επικίνδυνο πλαίσιο που το καθορίζουν οι αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως η απόφαση - πλαίσιο που ενσωματώνει το νομοσχέδιο. Και πρόσθεσε: «Στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας, της λαϊκής πάλης. 

Στη συγκεκριμένη απόφαση - πλαίσιο υπάρχει διάταξη που 
μιλάει για συμπεριφορές σε βάρος κοινωνικών ομάδων. 

Αν π.χ. λες ότι οι κεφαλαιοκράτες είναι εκμεταλλευτές, εντάσσεσαι σε αυτή την κατηγορία; Το άρθρο 1 του νομοσχεδίου είναι πιο πίσω και από το αντίστοιχο άρθρο του νόμου του 1979. Το άρθρο 2 αναφέρεται, πέρα από τα εγκλήματα του ναζισμού, γενικά σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονίες, εγκλήματα πολέμου. 

Ποιος θα τα κρίνει; 

Τα διεθνή δικαστήρια που υιοθετούν όλα τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας; 

Τα ελληνικά δικαστήρια;  

Δηλαδή θα κάνει μήνυση κάποιος στο ΚΚΕ, σε έναν ιστορικό, σε έναν επιστήμονα που δεν δέχεται την παραχάραξη της ιστορίας και την προπαγάνδα για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού και θα έρχεται ένα μονομελές πλημμελειοδικείο να αποφανθεί αν ο Λένιν ή ο Στάλιν έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ; 

Με αυτές τις γενικεύσεις καταφέρνετε να ξεγλιστράει η ΧΑ».

*Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου