Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Να ματαιώσει ο λαός χαράτσια και ανατιμήσεις της ΔΕΗ.


 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ είχε η Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε:
«Η επίσκεψή μας αποσκοπούσε στο να ενημερωθούμε για την πορεία της ΔΕΗ, να πούμε και εμείς τις δικές μας θέσεις και απόψεις....Οι εξελίξεις δυστυχώς βαδίζουν με βάση τις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής, οι οποίες είναι ενταγμένες στη Συνθήκη του Μάαστριχ και το Μνημόνιο.

Εμείς δηλώνουμε από τώρα ότι θα αντισταθούμε, θα αντιδράσουμε, θα διεκδικήσουμε να ματαιωθούν ό,τι σχέδια έχει η κυβέρνηση και η ΕΕ απέναντι στη ΔΕΗ για δύο λόγους: Ο ένας λόγος είναι ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας πρέπει να ανήκουν στο λαό και δεύτερο γιατί θα υπάρχουν δραματικές επιπτώσεις στην τιμολογιακή πολιτική. Δηλαδή προβλέπουμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα μπορεί να πληρώνει. Εμείς καλούμε βέβαια και αυτούς που μπορούν να πληρώσουν να μην πληρώσουν για να δυναμώσει η πίεση, για να μην πάμε σε χειρότερη τιμολογιακή πολιτική. Αλλά αυτή τη φορά θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που ενώ θα ήθελαν να πληρώσουν δεν θα μπορούν. Δεν θα κάνουν αντίσταση δηλαδή. Δεν θα έχουν. Και από αυτή την άποψη η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση και αναμφισβήτητα και η διοίκηση της ΔΕΗ ζητάμε και από αυτή να πάρει θέση, παίρνοντας υπόψη τουλάχιστον αυτή την πλευρά, τις επιπτώσεις στην τιμολογιακή πολιτική».

Σχετικά  με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για το χαράτσι.

H Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Αυτό ήταν πια ολοφάνερο. Ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η ΔΕΗ και η απειλή της διακοπής του ρεύματος για να επιβληθούν χαράτσια άδικα. Η θέση μας όμως είναι η εξής: Να καταργηθεί το ίδιο το χαράτσι και να μην εισπράττεται ούτε από την εφορία. Σωστά δεν πρέπει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά πρέπει να καταργηθεί το ίδιο το χαράτσι. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε πέντε έξι φόρους για τα σπίτια. Επίσης η ενιαιοποίηση που θα γίνει πολύ φοβόμαστε ότι θα είναι άθροισμα των πέντε έξι φόρων και όχι μία λογική φορολόγηση. Για το σπίτι που μένεις δεν μπορεί να πληρώνεις φόρο. Άλλο για το σπίτι που εκμεταλλεύεσαι, που νοικιάζεις. Δεν μπορεί να πληρώνεις φόρο γιατί έχεις σπίτι, δεν μπορεί να τιμωρείσαι γιατί σου άφησε κάποιος κληρονομιά το σπίτι ή γιατί πήρες δάνειο και το έκανες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική λαϊκής στέγης».

Από το  http://902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου