Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

"Φοροφρενοκομείο «Η Ελλάς». Αυτό λοιπόν, θα το σταματήσουμε"

Α. Σαμαράς: Σε ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, (Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012) παρουσίασε σαν φοροαπαλλαγή (!) τη νέα αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας.*

Παρουσίασε τη φοροεπιδρομή σαν φοροελάφρυνση.

Στάχτη στα μάτια του λαού προκειμένου να περάσει με τις μικρότερες αντιδράσεις τους νέους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια, προσπάθησε να ρίξει ο πρωθυπουργός στη χθεσινοβραδινή ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ο Αντ. Σαμαράς δε δίστασε να εμφανίσει τη νέα άγρια φορολεηλασία περίπου ως φοροελάφρυνση για όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων!...

Φορο-προνόμια στο κεφάλαιο

...Υπεραμυνόμενος των φορο-προνομίων της πλουτοκρατίας, είπε ότι η φορολογία πρέπει «να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την επένδυση», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορούμε εμείς να υστερούμε απέναντι στις γειτονικές μας χώρες που έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και ισχυρά κίνητρα ιδιαίτερα για τις νέες επιχειρήσεις».

Αλλά το "άλλο σημείο", ήταν όλα τα λεφτά

Σε άλλο σημείο, έδωσε διαπιστευτήρια πυγμής απέναντι στο κίνημα λέγοντας: «Είναι δυνατό μερικές δεκάδες άτομα, να σταματάνε με την καθημερινή "επαναστατική γυμναστική" τους τη ζωή και την εργασία εκατομμυρίων συμπολιτών τους; Σε ποια δημοκρατική χώρα γίνεται αυτό; Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία το ανέχονται αυτό; Αυτό λοιπόν, θα το σταματήσουμε».


"Σε ποια δημοκρατική χώρα γίνεται αυτό;"

 
  
"Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία το ανέχονται αυτό;"

 

κι αυτό;  

 
κι αυτό;


  κι αυτό;...


 κι αυτό;...κι αυτό;... κύριε πρωθυπουργέ;
Ανεργία: Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7%, από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.  Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα (με βάση τα στοιχεία Αυγούστου), έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών (57%) και στις γυναίκες (29%), ενώ στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο έτος. ΕΔΩ

Άστεγοι: Έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι το έτος 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το έτος 2009 και ότι ανέρχονται στις 20.000.  Με  το ήμισυ των αστέγων να εντοπίζεται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000, από τους οποίους οι 8.000 είναι Έλληνες).  Άλλα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων για τους Αστέγους,  αναφέρουν ότι ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 40.000. 
 
Μπροστά στα μάτια μας προβάλει ανάγλυφα η κοινωνική αναγκαιότητα. Το θετικό της κρίσης. Ο ταξικός αγώνας δεν είναι τσελεμεντές. Για το λαό, ένας είναι ο δρόμος. Ταξική οργάνωση και πάλη. Που σημαίνει ότι, ή θα χτυπιέται διαρκώς, στον εμπορευματικό τρόπο παραγωγής, από τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης  μέχρι εξαθλίωσης του, ή  θα  βάλει τέλος στο σφετερισμό, από την τάξη των αστών, του πλούτου που παράγει, καταργώντας οριστικά το σύστημα της μισθωτής εργασίας και τις συνέπειές του.  

Αυτό λοιπόν, θα το σταματήσουμε.  

* "Αναποδογυρίζει την πραγματικότητα για τους φόρους"   ΕΔΩ 

5 σχόλια:

  1. Είνια... "ταμένοι" από χρόνια στα ιερατεία των επιμελητηρίων οι "ηγήτορές μας" φίλε Crousma.
    Γι' αυτό και είναι "στεγνοί" από κάθε συναίσθημα, σαν αυτά π.χ. που αναδεικνύουν οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της ανάρτησής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πεις, αυτός είναι ο καπιταλισμός. Αφ' ότου "ήρθε η αστική τάξη στην εξουσία...μετέτρεψε την προσωπική αξιοπρέπεια σε ανταλλακτική αξία.. και στη θέση της καλυμμένης με θρησκευτικές και πολιτικές αυταπάτες εκμετάλλευσης, έβαλε την ανοιχτή, ξεδιάντροπη, άμεση, σκληρή εκμετάλλευση", έτσι περιγράφεται στο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, η "συμπεριφορά" της αστικής τάξης.

    Αλλά πάντα, φίλε Ιχνηλάτη, θέλεις να σκέφτεσαι ότι σε όλα υπάρχει κάποιο όριο. Κι όμως κάθε φορά, έρχεται η πραγματικότητα να μας βεβαιώσει, ότι η καπιταλιστική αρπακτικότητα και βαρβαρότητα δεν έχει όρια. Να γιατί είναι αφέλεια και πλάνη να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί ο καπιταλισμός, όπως ισχυρίζονται οι αριστεροί απολογητές του.

    Η σημερινή πραγματικότητα μας δείχνει, ότι η απάντηση, στη μικροαστική φιλολογία και στην καπιταλιστική αυθαιρεσία, είναι οργάνωση και αγώνας για να πέσουν οι τίτλοι τέλους του εκμεταλλευτικού συστήματος.

    Από καρδιάς, σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά όλα αυτά που γράφεις , αλλά με το κκε δεν πρόεκιται να πάς παρακάτω ποτέ φίλε μου , οι άνθρωποι είναι αλλού και όταν λέω αλλού είναι σε κώμα . όλο λόγια θεωρίες και στην πράξη κοτούλες που κάνουν κλούβια αυγά . τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή πεθερά, δεν μπαίνεις στον κόπο να υποστηρίξεις έστω και με ένα κάποιο παράδειγμα, την περί του ΚΚΕ θεωρία σου, τουλάχιστον μπορείς να περιγράψεις, επειδή εσύ, προφανώς, ήδη βρίσκεσαι εκεί, τι και πιο είναι το "παρακάτω";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς έτσι.
    Είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι μπορεί δήθεν να εξανθρωπιστεί ένα, από τη φύση του, απάνθρωπο σύστημα. Οι ύαινες έχουν χαρακτηριστικά σαρκοβόρου αρπαχτικού. Δεν μετατρέπονται σε... αρνάκια επειδή οποιοσδήποτε αφελής θα τους απλώσει το χέρι με μια χούφτα χορτάρι.
    Επίσης αμοιβαία η εκτίμηση.
    Καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή