Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ "Οργάνωση της πάλης για να μη περάσουν τα βάρβαρα μέτρα"

«ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ».


Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ.

Οι περισσότεροι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε αντεργατικά κάτεργα. Και εκεί που ακόμα αυτό δεν έχει συμβεί είναι ζήτημα χρόνου οι εργοδότες να προσπαθήσουν να επιβάλουν τα αντεργατικά και βάρβαρα μέτρα που ψήφισαν και ψηφίζουν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην κυβέρνηση κατά τις απαιτήσεις τους.
Το αστικό κράτος γίνεται μέρα τη μέρα πιο φορομπηχτικό, πιο κατασταλτικό, πιο βάρβαρο, αδίσταχτος μηχανισμός στα χέρια των μονοπωλίων.
Οι πρόσφατες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ είναι θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων....

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ

Η ψήφιση του μνημονίου 3 και του πιο αντιλαϊκού ταξικού προϋπολογισμού των τελευταίων 10ετιών, συνολικά τα μέτρα που παίρνουν έχουν έναν και μόνο στόχο. Ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη για την ανάκαμψη και την προστασία της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων. Διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει και προς όφελος του λαού και προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.
Η συνέχιση και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας και διεθνώς, που απαιτεί νέα, ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, που ήδη τα έχουν αποφασίσει κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση (αποφάσεις Γιούρογκρουπ, νέο φορολογικό νομοσχέδιο κ.ά.) προδιαγράφουν την κόλαση που ζούμε και την ακόμα χειρότερη που μας ετοιμάζουν.

Τώρα πια είναι φανερό πως δεν πρόκειται για μια μπόρα που θα περάσει. Πως ο συμβιβασμός, η υποταγή κανέναν δε γλίτωσε, κανέναν δε γλιτώνουν. Πως καμία συνταγή διαχείρισης που δε θίγει τα κέρδη και την ιδιοκτησία των μονοπωλίων δεν είναι φιλολαϊκή.
Μονόδρομος για τον κάθε εργαζόμενο - εργαζόμενη, για κάθε νέο και νέα είναι να οργανώσει την αντίστασή του για να παρεμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και ταυτόχρονα να επιτεθεί με σύνθημα: 
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ...

...Με το ΠΑΜΕ (εργαζόμενοι), με την ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι), με την ΠΑΣΥ (φτωχοί αγρότες), με το ΜΑΣ (νεολαία), την ΟΓΕ (γυναίκες) να οργανώσουμε τη συμμαχία μας για αντίσταση κι ανατροπή.
Να οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή, σταθερότητα, να δώσουμε το χέρι μας σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο που θέλει να σταθεί όρθιος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότηταΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012».  Όλη η ανακοίνωση ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ (!)

    Καμιά άλλη ανοχή-καμιά άλλη αναμονή

    Αλλα παρ΄ολα αυτα ας οπλιστοθμε καλου κακού και με υπομονη οπως ζητα στον επιλογο του το κειμενο του ΠΑΜΕ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ εχουμε τη δυναμη να δυσκολεψουμε, να καθυστερησουμε και υπο προϋποθεσεις να εμποδισουμε:

    Και ακολουθει ενας καταλογος για αυτα που μπορουμε να καθυστερησουμε(;) και υπο προϋποθεσεις(;) να εμποδισουμε !

    Με λιγα λογια μας λεει οτι παρα την καπιταλιστικη κριση που συμφωνα με τις εκτιμησεις του ΚΚΕ, ειναι βαθια και κανει την εμφανιση της συγχρονισμενα σε ολοκληρο τον καπιταλιστικο κοσμο, παρα το οτι ο καπιταλισμος εχει υπερβει τα ιστορικα του ορια, και μετα απο τις καταγγελιες προς ολες τις κατευθυνσεις (και πολυ σωστα) οτι μεσα στα πλαισια του καπιταλιστικου συστηματος και ιδιαιτερα στις σημερινες συνθηκες δεν μπορει να προκυψει κανενα οφελος για την εργατικη ταξη,παρ΄ολα αυτα, λεει οτι μπορουμε να εμποδισουμε τα μετρα που παιρνουν ακριβως για να μπορεσει να συνεχισει την κυριαρχια του το συστημα.

    Τετοια αντιφαση το συστημα.Και εκεινο δεν μπορει και εμεις μπορουμε να αποσπασουμε απο καποιον που δεν μπορει !!!!!

    "Συζηταμε το τι θα κανουμε ωστε να απομονωθουν, να πεταξουμε απο τα συνδικατα τα τσιρακια των εργοδοτων, τους συμβιβασμενους και ξεπουλημενους, τους κυβερνητικους".

    Μα την αληθεια, με ποιους συζηταμε; Που οσοι δεν ειναι με το μερος μας, οσοι αντιλαμβανονται διαφορετικα τα ζητηματα, οσοι δεν συμφωνοον μαζι μας ειτε απο αγνοια ειτε απο παραπληροφορηση, κατατασσονται σε αλλοτριες δυναμεις και ριχνονται στο πυρ το εξωτερον σαν μαγισσες του μεσαιωνα;

    ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ

    Αγωνας ταξικος γιατι εμεις δεν ζουμε με 400 ευρω;

    Τι θα λεγατε για 500; Για 550-580; Καλα ειναι εκει;

    Καλα, καλα ειναι, μετα θα μπορουμε και να πανηγυριζουμε για την μεγαλη μας νικη.

    Και θελετε και να δωσετε και το χερι σε οποιον θελει να σταθει ορθιος απεναντι στην Καπιταλιστικη βαρβαροτητα.

    Για πειτε μας ομως, η Ανταρσυα θελει να σταθει ορθια απεναντι στην Καπιταλιστικη βαρβαροτητα;

    Οι ΜουΛουδες θελουν, ακομη και εκεινοι που ψηφισαν Συν-Συριζα;

    Τι λετε θελουν ή τους κανει κεφι να ζουν στην βαρβαροτητα αυτη διακατεχομενοι απο εναν ιδιομορφο μαζοχισμο και επιλεγουν να γυριζουν την πλατη στο ΚΚΕ;

    Σε αυτους λοιπον γιατι δεν απλωνεται το χερι; Στον κοσμο που τους ακολουθει.

    Και επιτελους, τι ειναι εκεινο περα απο τους μηχανισμους της εξουσιας, τι ειναι εκεινο που παρα τις εκκλησεις σας, παρα τις εκτιμησεις σας που συνηθως τα γεγονοτα και οι εξελιξεις δεν τις διαψευδουν,τι ειναι εκεινο που δεν σας επιτρεπει να προσεγγισετε και να οργανωσετε τον κοσμο καθως εχετε ιστορικο χρεος και μαλιστα σε περιοδο γενικευμενης κρισης και υφεσης, που κραταει χρονια τωρα και εξοντωνει τον λαο και τους εργαζομενους.

    Γι΄αυτο οπλιστειτε με υπομονη και... "ο Θεος ειναι μεγαλος¨" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή