Τρίτη 21 Μαΐου 2013

"...Στον καιρό της τελικής καπιταλιστικής συσσώρευσης".

Όλα τα γνωστά «κόλπα» για να σωθεί η εκμετάλλευση*


Well come to reality 

Στον «Τύπο της Κυριακής» έδωσε συνέντευξη ο Γ. Μηλιός, εκ των αρμοδίων για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ανάμεσα σε άλλα είπε: «Θα δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας, δηλαδή θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να πάρουν την οικονομία στα χέρια τους». 

Δηλαδή, θα κάνει τους άνεργους ή και εργαζόμενους επιχειρηματίες, με προγράμματα συνεταιρισμών που θα παρέχουν με πληρωμή από όσους τις χρειάζονται κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες, επειδή σταμάτησε το κράτος να τις παρέχει. 

Θα την προωθήσει την κοινωνική οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο λόγο που την προωθούν η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ κ.ά., για να αμβλύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και συμφιλίωσης του λαού με τη φτώχεια του. 

Προϋπόθεση για να συνεχίσουν τα μονοπώλια, που έχουν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους, να αυγαταίνουν τα κέρδη τους στις πλάτες του λαού.

Είπε ακόμα: «Οταν μια οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ της ύφεσης όπως η ελληνική, πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση από το κράτος για να την αναζωογονήσει. Είναι απολύτως εφικτό να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά σχήματα επενδύσεων με δημόσια πρωτοβουλία και συμμετοχή, να εκδοθούν ομόλογα εσωτερικού δανεισμού όπως έγινε στην Ιρλανδία, και να γίνουν δημόσια έργα υποδομής τα οποία να απορροφήσουν άνεργο εργατικό δυναμικό και να αυξήσουν την αποδοτικότητα της οικονομίας γενικότερα...». 

Την ώρα, δηλαδή, που για το λαό αμπαλάρουν την κοροϊδία της «κοινωνικής οικονομίας», καθαρά και ξάστερα δεσμεύονται στο κεφάλαιο για ζεστό παραδάκι και όποιο άλλο μέτρο χρειαστεί για την εκκίνηση της κερδοφορίας του.

Υπήρξε όμως και ερώτηση που δεν απάντησε ο Γ. Μηλιός, 
αν και οι υπεκφυγές του είναι εξίσου αποκαλυπτικές. 

Ρωτήθηκε για τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει και είπε: «Δεν θα ήταν σοφό εκ μέρους μου να σας απαντήσω με κάθε λεπτομέρεια στην ερώτησή σας αναφορικά με τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Όποιος θέλει να διαπραγματευτεί δεν ανοίγει τα χαρτιά του προτού κάτσει στο τραπέζι, το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για συγκρουσιακή διαδικασία (όποτε κι αν συμβεί αυτό)...»!

Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν ψιλό γαζί το λαό χειραγωγώντας τον στο σύστημα...

Να κάτι ακόμα σχετικό.
Κάθε πρωί που ξυπνάει...** 
Το μεταφέρουμε όπως ακριβώς γράφτηκε στα ειδησeογραφικά πρακτορεία:

«Στην ομιλία του (σ.σ.: ο κ. Σαμαράς στην Κίνα) έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης, στη μείωση του ΑΕΠ περίπου κατά 25%, αλλά και στην ιδιαίτερα υψηλή ανεργία που αγγίζει το 27% και στους νέους το 60%. "Το σκέφτομαι κάθε πρωί που ξυπνάω", τόνισε».
* Ριζοσπάστης,  Τρίτη 21 Μάη 2013.
** "Ημεροδρόμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου