Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"...Ο ρόλος των καπιταλιστών ήταν και είναι παρασιτικός. Ζουν σαν βδέλλες από τη δουλειά του εργάτη"



Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι συνταξιούχοι και τα σωματεία τους που δίνουν τη μάχη για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην Παναττική κινητοποίηση που οργανώνουν την Πέμπτη, 6 του Ιούνη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

«Οι συντάξεις και οι παροχές που απέμειναν βρίσκονται στον κίνδυνο ενός νέου σφαγιασμού», σημειώνει το ΚΚΕ, καλώντας και με νέο προπαγανδιστικό βίντεο σε συναγερμό για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα πληθαίνει τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις και καλεί το λαό να εμποδίσει τα χειρότερα, να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματα στις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. (902.gr)

«Οσο το σύστημα είναι «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», για τον εργάτη, τον συνταξιούχο,  ακόμα και για να πάει στον καφενέ ισχύει το «και η καρέκλα ζητάει λεφτά». Ο εργάτης, ο συνταξιούχος,  δηλαδή, θα 'ναι πάντα στην ανάγκη όσο κι αν ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των καπιταλιστών του λέει «σώπα όπου να 'ναι, χαλαρώνει η θηλιά».

Αντίθετα, για τον καπιταλιστή, όσο διατηρεί την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, παραμένει ισχυρό το «λεφτά υπάρχουν από την εκμετάλλευση των εργατών».
Αυτή είναι η σταθερά που επικρατεί γύρω μας, μια σταθερά που ενισχύθηκε στο έπακρο από το σύνολο των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, με αφορμή και την καπιταλιστική κρίση...

Το δεδομένο για την εργατική τάξη παραμένει ένα: Ο ρόλος των καπιταλιστών ήταν και είναι παρασιτικός. Ζουν σαν βδέλλες από τη δουλειά του εργάτη... 


Για την εργατική τάξη καμιά «χαλάρωση» δεν μπορεί να υπάρχει όσο το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους είναι κυρίαρχο. Κάθε έκπτωση από τις ίδιες τις ανάγκες της την οδηγεί στο σφαγείο του πολέμου των καπιταλιστών να χύνει το αίμα της κάτω από ξένη σημαία.

Μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη είναι να μετράει τις εξελίξεις με κριτήριο τη ζωή της, τις σύγχρονες ανάγκες της. 

Μόλις χτες, για μια ακόμα φορά, το ΚΚΕ τόνισε:

«Σήμερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, της επιστήμης, μπορούν να ικανοποιηθούν τα σύγχρονα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού, όπως:
Σταθερή εργασία για όλους, σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, με διευρυμένο ελεύθερο χρόνο. Κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής - προσωρινής εργασίας. Διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος. Σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση. Δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
Υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους τομείς. Μετατροπή του αθλητισμού και του πολιτισμού από εμπορεύματα σε δικαιώματα. Διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας.
Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, ανάπτυξη των ζωτικών υποδομών που αφορούν στην αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, στην πυροπροστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος».

Αυτά συγκροτούν το κριτήριο για την αντιμετώπιση της αστικής προπαγάνδας περί χαλάρωσης και ανάπτυξης που έρχεται και από την οποία, δήθεν, θα ωφεληθούν αφεντικά κι εργάτες... (Ριζοσπάστης, "Δια του Τύπου")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου