Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: Ο καπιταλισμός φέρνει φτώχεια και ανεργία!


Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ανεργία και τα κυβερνητικά προγράμματα απασχόλησης:
 
«Η συνεχής αύξηση των ανέργων, οι οποίοι αγγίζουν το 27% συνολικά, το 64,2% των νέων 15-24 χρόνων και το 36,2% των νέων 25-34 χρόνων, πηγαίνει χέρι - χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία και οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο με μεροκάματα πείνας.
 
Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Αφενός για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, προκειμένου να δεχτούν το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Αφετέρου, για να ωθήσουν τους ανέργους σε ολιγόμηνα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, που ανακυκλώνουν την ανεργία, προσφέροντας τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, τόσο στη φάση της κρίσης όσο και στη φάση της όποιας ανάκαμψης, θα συνοδεύεται από μεγάλη φτώχεια και υψηλή ανεργία. 


Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι, 
οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι,

με τη δική τους λαϊκή συμμαχία πρέπει να αψηφήσουν τους εκβιασμούς και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, να αντιπαλέψουν την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας που ξεθεμελιώνει κάθε εργατικό δικαίωμα και να οργανώσουν την πάλη τους για να απαλλαγούν από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τις κρίσεις και την ανεργία».

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 
Στο 64,2% η ανεργία στους νέους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου