Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Λαϊκή επιστράτευση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 3 Απρίλη 2013 από τις 6.00 π.μ έως τις 6.00 π.μ την 4 Απρίλη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων απευθύνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Τονίζουν ότι η απεργιακή αυτή μάχη αποτελεί συνέχεια του 7ήμερου απεργιακού αγώνα από τις 31 Γενάρη έως τις 6 Φλεβάρη και της πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη, ενάντια στην κατάργηση της ΕΓΣΣΕ που έληξε το Μάρτη και των κλαδικών ΣΣΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ». Παράλληλα, καλούν στην απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 5.30 το πρωί.

Στην ανακοίνωση των σωματείων επισημαίνεται:

«Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, να ακυρώσουμε τα αντεργατικά μέτρα, να μην επιτρέψουμε να επιβάλουν σε εμάς και τα παιδιά μας να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα στα εργασιακά γκέτο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

...Αυτές οι εξελίξεις διευρύνουν τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, δυναμιτίζουν την οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ με τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τις οικογένειές τους και την κοινωνικοασφαλιστική προστασία τους.

Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι,

Κανένας εργάτης μόνος του, κανένας κλάδος στην απομόνωση, τα προβλήματα που οξύνονται από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου πρέπει να αντιμετωπιστούν με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα των δυνάμεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η διέξοδος είναι στο δρόμο της ταξικής πάλης, στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας που αγωνίζεται ενάντια στα μονοπώλια και τους εκπροσώπους του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Προετοιμάζουμε και τιμάμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες την απεργία για την 1η Μάη, το αίμα και οι αγώνες των εργαζομένων μας καθοδηγούν, οι ταξικές αναμετρήσεις είναι μπροστά μας για να γίνει πραγματικότητα η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.... Περισσότερα στο 902.gr

Ναυτεργάτες και νησιώτες μαζί στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου