Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Λαϊκή συμμαχία, ο λαός στην εξουσία. Ο σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος.

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Ξεκινάνε την ερχόμενη Πέμπτη οι εργασίες
στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
 

Κορύφωση μιας πολύμηνης διαδικασίας, που συνδύασε αρμονικά τη θεωρητική και την πρακτική δουλειά, αποτελεί το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που ξεκινά τις εργασίες του την ερχόμενη Πέμπτη 11 Απρίλη, μέχρι την Κυριακή 14 του μήνα. Σταθμός στη δράση που αναπτύξαμε στο διάστημα που μεσολάβησε απ' το προηγούμενο Συνέδριο και συνάμα εφαλτήριο της δουλειάς που πρέπει να γίνει για να μπουν στη ζωή οι συνεδριακές αποφάσεις.
Το 19ο Συνέδριο θα αποφασίσει τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις των πολιτικών καθηκόντων του Κόμματος και της ΚΝΕ, που θα ισχύουν έως το 20ό Συνέδριο, στη βάση του απολογισμού και των εξελίξεων, της εκτίμησης των τάσεων. Βασικό καθήκον του Συνεδρίου είναι η σύγχρονη επεξεργασία του Προγράμματος του Κόμματος -υπολογίζοντας τις εξελίξεις που έχουν συντελεστεί και τις σημερινές απαιτήσεις- και του Καταστατικού του....

...Η συμβολή των κομμουνιστών στη διαμόρφωση καλύτερων όρων για την ανάπτυξη κοινών αγώνων ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη. Είναι κατάκτηση που πάει ένα βήμα μπροστά το κίνημα, προσθέτει πολύτιμη πείρα για τους αγώνες που με βεβαιότητα θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα. Το ίδιο και η δράση τους στην κατεύθυνση να μην αρκείται το κίνημα στην καταδίκη της εκάστοτε κυβέρνησης, άρα και στην εναλλαγή διαχειριστή, αλλά να κατανοεί ολοένα και περισσότερο ότι χρειάζεται πολιτικοποίηση του αγώνα, αλλαγή τάξης στην εξουσία για να αλλάξει η ζωή του λαού προς το καλύτερο.
Το ίδιο διάστημα έντονη δραστηριότητα ανέπτυξαν και στις Λαϊκές Επιτροπές όπου δραστηριοποιούνται για να μη μείνει καμία εργατική λαϊκή οικογένεια μόνη κι απροστάτευτη, δίχως ρεύμα, δίχως τα αναγκαία για την επιβίωσή της. Μια δράση που στοχεύει στη ανάδειξη της σημασίας της ταξικής αλληλεγγύης ως αναπόσπαστου στοιχείου της ταυτότητας του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Μέσα από μια τέτοια πορεία τα μέλη του Κόμματος 
υποδέχονται την Πέμπτη το Συνέδριό του.

Με επαναστατική αισιοδοξία και μαχητικότητα, ατσαλωμένα και αποφασισμένα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπουν στη ζωή οι αποφάσεις του. Δίνοντας έτσι και την καλύτερη απάντηση στον ταξικό αντίπαλο που έχει στρέψει όλα του τα όπλα εναντίον του Κόμματος.

 * Το 19ο   Συνέδριο του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου