Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήρανε και το βόδι"


Δεν είναι μόνο η αφόρητη φλυαρία που υπομένομαι καιρό τώρα. Δεν είναι τα ψέμματα τους. Δεν είναι ο κομπογιαννιτισμός τους, όταν προσπαθούν να τεκμηριώσουν "επιστημονικά"
τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, η προπαγάνδα τους που φανερώνει πως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με νήπια, η αντιφατικότητα των λόγων τους, η αβάσταχτη ελαφρότητα του δίνε στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά κυρίως αυτό που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από όλο αυτό τον κουρνιαχτό βλακείας και απειλών που έχουν σηκώσει. Το ιστορικό αδιέξοδο και το επερχόμενο τέλος του καπιταλιστικού συστήματος και της παρασιτικής τάξης τους.
Αυτός είναι ο λόγος που τους υποχρεώνει να λένε και να κάνουν τόσες ανοησίες, που είναι σίγουρο ότι δεν θα τις ακούσεις, δεν θα τις δεις, ούτε σε ίδρυμα περίθαλψης διανοητικά καθυστερημένων ανθρώπων.
Λέει ο "Αβερέλ" της πολιτικής κ. Γ. Α. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην επικεφαλής του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.
«Σήμερα είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε.(!!!) Θεωρείτε πως πράξεις δικές σας, των συνδικαλιστών σας, ή φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, πως συμβάλλουν στην ευρωστία των ταμείων ή τη μείωση της ανεργίας; Όταν στελέχη σας δημοσίως αρνούνται την τήρηση του Συντάγματος και των αποφάσεων των δικαστηρίων, δηλαδή να παίρνει ο καθένας τον νόμο στα χέρια του, το θεωρείτε προοδευτικό; Προβάλλουν την πατρίδα οι πράξεις αυτές, ή μήπως αφαιρείτε με την συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας; Ποιος αποτρέπει τον τουρισμό και τους τουρίστες να έρχονται στην πατρίδα μας, κρουαζιέρας που φέρνει συνάλλαγμα, εισφορές στα ταμεία, με την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Εσείς!»

Πως μπορείς να κρατηθείς για να μη φωνάξεις "Γιατρέ βοήθεια". Συνεχίζει λέγοντας ότι:

«...οι περισσότερες εταιρείες σκέφτονται τον αποκλεισμό της Ελλάδας το 2011 και 2012...οι ακυρωμένες νύχτες (λογοτέχνης ο υποβολέας)... Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά στο μεταξύ; Από πού θα βρουν δουλειές; Θα βρουν ελεημοσύνη απ’ το ΔΝΤ;

Ο πρωθυπουργός τη μια μιλάει σαν ταξιδιωτικός πράκτορας, την άλλη σαν ξενοδοχοεστιάτορας την άλλη σαν ταμίας δημοσίου του '60 με τα μαύρα μανίκια, φτάνοντας τέλος στον καημό του, στο ΔΝΤ. Κατάπτωση. Λυπάται κανείς που είναι υποχρεωμένος να απαντά σε τέτοια προκλητική υποβάθμιση της νοημοσύνης του λαού. Σε τέτοιες μωρολογίες.

«Δεν καταδικάζετε τον καπιταλισμό, αλλά κομμάτι του ελληνικού λαού... Εσείς δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, λες και είναι ο κόσμος στάσιμος δίπλα μας. Ο συντηρητικός σας δογματισμός, βάζει σε ομηρία ανέργους»(!!!) συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν για τον κ. Πρωθυπουργό, ή υπάρχει και εξελικτικός δογματισμός ή ότι χαζομάρα του γράφουν τη λέει. Είναι οι "επιστημονικές" εκτιμήσεις του όλου ΠΑΣΟΚ...Τις εξελίξεις στις "εργασιακές σχέσεις" που υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ με τις "ευλογίες των ιμπεριαλιστών της κρίνει κάθε μέρα ο Ελληνικός λαός στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς του, όσο για το "βάζει σε ομηρία ανέργους", τώρα το πως και το ποιος δημιουργεί την ανεργία και τους ανέργους για να ικανοποιεί η κ. Α. Παπαρήγα τον "συντηρητικό δογματισμό" της, για τον κ. πρωθυπουργό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

«Από τους αγώνες για το δεκάωρο και το οκτάωρο, την κατάργηση της παιδικής εργασίας και την ισότητα ανδρών και γυναικών στις αμοιβές, δεν υπήρξε εργατική κατάκτηση που να μην αναπτύχθηκε κόντρα στο νόμο της κυρίαρχης πολιτικής...» απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Και τέλος η μεγάλη έξοδος.
«...Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παλεύω ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή πλούτου, να χτυπήσουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση σε αναδυόμενες οικονομίες που τις κάνουν προσωρινά πιο ανταγωνιστικές από μας. Δεν είναι αυτό το μοντέλο που εμείς θέλουμε, να κάνουμε τον αγώνα ανταγωνιστικότητας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά με την αύξηση της αξίας (τι ωραία που ακούγεται "της αξίας", τώρα τι εννοεί ο ποιητής, ψάξε βρες το). Και θέλουμε να υπάρξουν συστήματα κοινωνικής ασφάλειας. Δεν θα γίνουμε εμείς χώρα μισθωτών τριτοκοσμικής λογικής. Κάνοντας αυτά όμως, δεν κλείνουμε λιμάνια στην Ελλάδα. Δώστε κι εσείς τον αγώνα παγκοσμίως, αλλά σκεφτείτε και την Ελλάδα, τους Έλληνες εργαζόμενους και όχι απλώς την επαναστατικότητά σας. Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα. Σας καλώ άμεσα να σταματήσετε ότι διασύρει τη χώρα» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

"..Κάνοντας αυτά όμως, δεν κλείνουμε λιμάνια στην Ελλάδα..."
Όχι, εσείς δεν κλείνετε λιμάνια. Κάνετε κάτι πολύ πιο"επωφελές". Πουλάτε τα λιμάνια της Ελλάδας. Έχουνε υποθηκεύσει τη χώρα μέχρι και το υπέδαφός της και νομίζουν ότι είναι σε θέση να μας δίνουνε μαθήματα υπευθυνότητας και συνέπειας. Ειλικρινά υποφέρονται τέτοιες συμπεριφορές; Τέτοιος κομπογιαννιτισμός; Ποιος τα λέει αυτά; Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που με την πολιτική "λογική" της, ετοιμάζει τη χώρα για να ανταγωνιστεί την "φτώχεια και την εκμετάλλευση" των αναδυόμενων οικονομιών.
Με όλη αυτή τη ρητορεία, σπασίκλα νηπιαγωγείου και τα περί σεβασμού ή μη του Συντάγματος ο κ. Πρωθυπουργός θέλει να μας πει ότι οι εκμεταλλευτές απαιτούν από τον Ελληνικό λαό, όχι μόνο να αποδεχτεί το "δικαίωμα" τους να τον καταληστεύουν, αλλά να τους λέει και ευχαριστώ. Τέτοιο θράσος, τέτοιος κυνισμός!!
Ο Ελληνικός λαός ενωμένος, ανάγκη να φροντίσουν γιαυτό χωρίς καμία καθυστέρηση οι οργανωμένες δυνάμεις της εργατικής τάξης , πρέπει να βάλει τέλος σ΄ αυτήν την κωμικοτραγική κατάσταση που ζούμε, έχοντας καθαρό στη σκέψη, ότι μαζί με όλες τις αθλιότητες που του επιβάλει το σημερινό σύστημα, συγχρόνως έχει (υπέρ)αναπτύξει τους υλικούς όρους και τις κοινωνικές μορφές που είναι απαραίτητες για τον οικονομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

1 σχόλιο:

  1. Δημοκρατία θα πει να μπορείς να γίνεις σκλάβος του καθενός.
    Στην σημερινή δημοκρατία δεν υπάρχουν παραγωγοί παρά μόνον εμπορικοί αντιπρόσωποι.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε, τίποτα δεν αντικρούει καλύτερα μια θεωρία όσο η δυνατότητα της εφαρμογής της.
    Χαιρετω Κρουσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή