Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

"Αλλά που θα πάει, ο λαός θα ξεπεράσει τους φόβους του..."

Θέλησαν από την αρχή να τελειώνουν με την υπόθεση χωρίς να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί, γιατί τους ηθικούς τους ξέρουμε και τους ζούμε καθημερινά. Η κατακραυγή τους ανάγκασε να ...αποσύρουν τις προθέσεις τους. Έτσι με την κυβερνητική αλλαγή του Οκτώβρη ο Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, μάλιστα διέδιδαν ότι "ακουμπάνε" τους ενόχους. Τώρα πάνε να την κλείσουν οριστικά με το πρόσχημα γιατί δε στάθηκε εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες! Μα αφού τους ακουμπούσαν πως έγινε αυτό;
Όσο και να γνωρίζουμε που ζούμε, τι είναι ο καπιταλισμός, τι ρόλο βαράνε οι κυβερνήσεις του, οι υπουργοί του, τα όργανα καταστολής και "δικαιοσύνης" του δεν μπορεί να μην οργιζόμαστε. Έχουν γίνει απροκάλυπτοι πια, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Αλλά που θα πάει, ο λαός θα ξεπεράσει τους φόβους του, τους ενδοιασμούς του και την απογοήτευσή του και τότε η οργή του δεν θα εκφράζεται, όπως θα ήθελαν και κάποιοι ...αριστεροί, μόνο με την καταψήφισή τους αλλά και με την κατακρήμνισή τους. Ήδη άρχισε να δείχνει τις δυνατότητές του, ήδη όλο και περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι χωρίς αγώνα και κίνημα από το λαό, και όχι για το λαό, δε γίνεται τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο για να γενικευτεί αυτό αλλά όταν γίνει όλοι αυτοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν!

Συνεχίζουμε αντιγράφοντας από το TVXS:
Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα ως «κατ' αγνώστων δραστών», ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιω. Σακκάς σε σχετική πρόταση που υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Τονίζει ότι από την έρευνα, που διενεργήθηκε, δεν στάθηκε εφικτό να προσδιοριστούν οι δράστες της επίθεσης με καυστικό υγρό που δέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 η συνδικαλίστρια στα Πετράλωνα.
Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, Κ. Παπαδάκης και Δ. Βαγιανού, κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη ανακριτική και προανακριτική διαδικασία» και τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να συνενωθεί με την υπάρχουσα δικογραφία η επίσης εκκρεμής αστυνομική έρευνα, που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής εντολής για το ίδιο ουσιαστικά περιστατικό, ώστε να έρθουν σε γνώση μας τα στοιχεία, που έχουν προκύψει, και να συνεχιστεί με νέα δυναμική η ανάκριση για την αποκάλυψη των δραστών».
Οι δύο ποινικολόγοι αναφέρουν ότι θα διατυπώσουν και σε υπόμνημα τους το αίτημα για συνένωση των δικογραφιών που σχετίζονται με την υπόθεση και τη συνέχιση της ανάκρισης. «Επισημαίνουμε και πάλι ότι σε μία υπόθεση με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, που έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει κινητοποιήσει χιλιάδες συνδικάτα, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, καμία ολιγωρία και παράλειψη δεν συγχωρείται», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου