Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Καμία αναμονή. Αυτή τη μάχη ο λαός θα την κερδίσει αν αποκτήσει και κρατήσει μέχρι τέλους την πρωτοβουλία των κινήσεων"

O μικρός ιππέας στο ξύλινο αλογάκι του.
Tον φυσάει ο αέρας και ο μικρός ιππέας
νομίζει ότι τρέχει το ξύλινο αλογάκι του

«Καλωσορίζουμε την τελική απόφαση για ένα ταμείο σταθερότητας για την ευρωζώνη και καλούμε ώστε αυτός ο μηχανισμός να γίνει μόνιμος»

Τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του «Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών» στη Βιέννη, μπροστά στους εκπροσώπους του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου "ξεκαθαρίζοντας" τους με "αποφασιστικότητα" και "νέο πατριωτισμό" ότι η κυβέρνηση του θα «υλοποιήσει όλες τις επώδυνες και αναγκαίες αποφάσεις ώστε να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα σε 3% του ΑΕΠ το 2013». Ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη και τη θέληση για να υλοποιήσει το μνημόνιο που έχει συνυπογράψει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Καθησυχάζοντας ακόμη "πιο αποφασιστικά" τους δανειστές της Ελλάδας ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ότι θα πάρουν τα χρήματά τους: «πήραμε δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ και θα τα πληρώσουμε».

«Χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα»«Κόψαμε κατά 15% τους μισθούς. Μειώσαμε 10% τις κοινωνικές δαπάνες και αυξήσαμε κατά 30% τους φόρους σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα»!! Η μείωση - συνέχισε ο εκτελεστής των τεχνογνωσιακών εντολών του ΔΝΤ- των δημοσιονομικών ελλειμμάτων είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματός μας», αναφέροντάς τους με "υπερηφάνεια " τα κατορθώματα της κυβέρνησης του: είπε, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του τριετούς προγράμματός μας».

Σκεφτείτε τι ετοιμάζουν ακόμα. Το χειρότερο μαρτύριο είναι η αβεβαιότητα. Καμία αναμονή. Αυτή τη μάχη ο λαός θα την κερδίσει αν αποκτήσει και κρατήσει μέχρι τέλους την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ελληνικός λαός πρέπει τώρα, προτού φτάσει σε κατάσταση εξαθλίωσης, να τελειώνει με αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις επιδιώξεις των τραπεζοβιομηχάνων. Τώρα. Να επιβάλλει, μέσα από μια κινηματική διαδικασία, όπου και θα διαμορφωθεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα στη βάση των λαϊκών συμφερόντων, - έχει δημοσιευτεί τέτοιο σχέδιο - ακόμα και την ημερομηνία των γενικών εκλογών. Οι πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που αντιπαλεύουν την πολιτική της αστικής τάξης, των μονοπωλίων, πρέπει να εκτιμήσουν σωστά τη διάθεση του λαού. Ο λαός θα συσπειρωθεί αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, όχι στο όραμα μιας μελλοντικής ιδανικής, επιθυμητής κοινωνίας, αλλά σε μια πρόταση, σε μια χειροπιαστή δυνατότητα ανατροπής των σε βάρος του, επιδιώξεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Γιατί θα πρέπει ο ελληνικός λαός, τι τον υποχρεώνει να περιμένει την ολοκλήρωση των σχεδίων του ευρωενωσιακού διευθυντηρίου σε βάρος του και ακόμη χειρότερα την εφαρμογή αυτών των μέτρων; Γιατί δεν μπορεί να ανατρέψει τώρα αυτή την πολιτική, δηλ. το μέρος, που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα την ανατρέψει αφού θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει μπει σε εφαρμογή; Εκτός και αν πιστεύουν κάποιοι ότι ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή, από το να πέσει μόνος του κάτω από τις ρόδες του Τζαγκερνάουτ. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να συνεχίσει το δρόμο που έχει πάρει. Είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει και η ίδια και η χώρα. Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τις επιλογές της τάξης των εκμεταλλευτών. Ο λαός σήμερα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ΜΜΕ, για πολιτικές μπουρδολογίες, θεαματικές αποκαλύψεις των διεφθαρμένων πολιτικών, και υποσχέσεις πάταξης της διαφθοράς, του τύπου ¨το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" και λοιπά φούμαρα. Αυτά τα κόλπα όχι μόνο τα ξέρει, αλλά τα έχει πια σιχαθεί. Γιατί καταλαβαίνει πολύ καλά, επειδή ακριβώς βιώνει τη σημερινή πραγματικότητα, ότι όχι μόνο οι χιλιάδες των άνεργων, αλλά και όσοι ακόμα έχουν ένα μεροκάματο, δεν ξέρουν πλέον τι μέρα τους ξημερώνει. Γιαυτό, κανένα περιθώριο ελιγμών στους εκμεταλλευτές. Τώρα που τάχουν χαμένα. Να μη βρουν καμία ευκαιρία χειραγώγησης ή ελεγχόμενης από μέρους τους, εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Αντίθετα, η λαϊκή οργή να μετασχηματιστεί σε δύναμη ανατροπής και δημιουργίας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση. Αναδεικνύοντας και στηρίζοντας την κυβέρνηση εκείνη που θα πραγματοποιήσει της δεσμεύσεις της, που θα φανεί αντάξια των προσδοκιών του. Ο ελληνικός λαός πρέπει και μπορεί να πάρει τώρα το μέλλον του στα δικά του χέρια.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα που και οι σοσιαλδημοκράτες επιτέλους έφυγαν από τον Συν.Συριζα κάτι μπορεί να γίνει.
    Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο.
    Θα περιμένουμε να δούμε αν τα κόμματα της αριστεράς σταθούν στο ύψος τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή